back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Nová kniha po rokoch

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Sereď / Ružena Scherhauferová je neodmysliteľnou súčasťou slovenskej literárnej scény, ktorá svojimi dielami prináša pohľad na rôzne aspekty ľudského života. Na svojom konte má množstvo kníh, ktoré sú medzi čitateľmi veľmi obľúbené. Do svojich románov interpretuje témy ako láska, rodina, vzťahy či manželský trojuholník. Nie je jej cudzia ani oblasť hazardných hráčov, športovcov či prostitúcie.

Narodila sa vo Svodove pri Želiezovciach a jej pôsobenie sa výrazne dotklo oblastí kultúry a školstva v Seredi, kde stále žije a tvorí. Každé dielo, ktoré vyjde z pera Ruženy Scherhauferovej je zaujímavé a pútavé. Dokáže svojich čitateľov vtiahnuť do diania príbehu a odkryť pre nich nové dejové línie.

Nedávno sa dočkala reedície jej kniha s pomenovaním Predajná láska a s miernou úpravou bola opätovne vydaná pod názvom „Miloval prostitútku“. Román je strhujúcim príbehom päťdesiatnika, ktorý sa zaľúbi do mladej prostitútky Blanky. Jeho morálne a etické hodnoty sa postupne menia, keď sa k nej a k jej matke presťahuje a postupne sa vzďaľuje svojej žene Klaudii.

Spolu so spisovateľkou Ruženou Scherhauferovou Vám v nasledujúcich riadkoch stručne priblížime zákulisie vzniku nového titulu.

Kedy bol vydaný originál knihy?

Kniha Predajná láska vyšla v roku 2012. Tento rok uplynulo od jej vydania 12 rokov a je vypredaná. Rozhodla som sa preto s nakladateľstvom Naše vojsko, že knihu opäť vydáme.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Urobili ste oproti pôvodnej verzii nejaké úpravy?

Áno, po rokoch som v rukopise urobila určité zmeny v texte, aby sa román čítal rýchlejšie a dej mal lepší spád. Dohodla som sa s nakladateľstvom na slovenskej verzii, a preto, že o moje knihy je záujem aj v Česku, mám zmluvu i na českú verziu. Do českého jazyka mám preložené už štyri romány, s knihou Miloval prostitútku ich bude päť.

Ako táto kniha zapadá do Vášho literárneho portfólia? Plánujete aj ďalšie reedície?

Táto reedícia je moja prvá, hoci je z radov čitateľov záujem aj o iné moje vypredané knihy. Takže sa budú tlačiť postupne aj ďalšie reedície.

Aká je odozva na novú verziu knihy?

Stále píšem príbehy zo života, ktoré sú témami nevyčerpateľné. Aj táto nová verzia patrí do spoločenského žánra a teším sa, že si ju budú čítať čitatelia, ktorí za tých dvanásť rokov vyrástli z detských časov a stali sa dospelými. Zatiaľ je to čerstvé, odozvy nemám, ale tento román je témou taký kontroverzný, že odozvy a diskusie k obsahu určite budú.

Prezraďte na čom teraz pracujete, môžeme sa tešiť na nejakú novinku?

V súčasnosti pracujem na autobiografickom románe o umelcovi portrétistovi a krajinkárovi, žiakovi slávneho Maxa Švabinského. Je to smutno-krásny príbeh maliara s veľkým talentom a veľkých srdcom, ktorý výtvarne spracoval príbehy obyčajných pracovitých ľudí a zachytil nádherné portréty žien v krojoch, Antonovi Dubrovskom. Príbeh je o to nádhernejší, že je z nášho regiónu, z nášho okolia a hlboko sa dotýka jeho rodnej dedinky Šoporňa. Už sa teším, keď bude román hotový.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované