back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Tradičný SEREDSKÝ BEH 2024 spojil priateľov, rodiny, združenia i jednotlivcov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Seredský Beh sa koná každoročne na prelome mesiacov apríl a máj. Tento rok sa podujatie konalo v sobotu 27. apríla 2024 a bolo tradične organizované mestom Sereď – oddelením školstva, športu a kultúry na Mestskom úrade v Seredi pod vedením Silvie Kováčovej v spolupráci s dobrovoľníkmi a partnermi podujatia.

Súťaže sa každoročne zúčastňujú bežci nielen zo Serede ale aj širokého okolia. Zapájajú sa školy, športové kluby, občianske združenia i jednotlivci od najmenších po najstarších. Organizátori už zvyčajne pripravili niekoľko kategórií behu, aby vyhoveli rôznym vekovým skupinám a úrovni športových schopností. Dĺžky tratí sa pohybovali od 400 m, 550m, 750m, 5km až po 10 km, takže každý si mohol nájsť svoju vlastnú výzvu. Štart a cieľ každého behu sa nachádzal v mestskom parku, ktorý nie je len miestom oddychu a relaxu, ale aj ideálnym priestorom na športovú aktivitu. Pretekári mohli okúsiť rôzne terény a zároveň si vychutnať pocit pohybu v prírode. Kým kratšie trate sa bežali iba po parku, tie dlhšie viedli aj po cyklotrase a priľahlých cestičkách.

Na štart sa postavilo 259 registrovaných účastníkov vo všetkých kategóriách, z toho bolo154 mužov a 105 žien. Okrem toho, veľké množstvo účastníkov tvorili aj bežci, ktorí sa rozhodli zúčastniť rodinného behu s deťmi do 7 rokov.

Medzi pretekárov sa zaradil aj primátor Ondrej Kurbel. Svojou účasťou sa mu podarilo sympaticky prepojiť mestskú samosprávu s miestnymi občanmi. Tým, že sa postavil na štartovaciu čiaru ukázal, že mu záleží na zdravom životnom štýle a podporuje zapájanie občanov do spoločných aktivít.

Po skončení každej kategórie prebehlo vyhodnotenie. Všetci účastníci rodinného behu získali medailu, diplom a drobnú odmenu za úsilie a odvahu. Naprázdno neodišli ani ďalší účastníci behu – prví traja pretekári v každej kategórii získali trofej a cenu. Tento rok priniesol aj novinku v podobe špeciálnych účastníckych medailí, ktoré boli určené pre všetkých zaregistrovaných bežcov v hobby behu na 5 km a v hlavnom behu na 10 km. Ich dizajn bol inšpirovaný hlavnými dominantami mesta Sereď, čím bol vytvorený unikátny suvenír pre účastníkov. Tieto medaily mali navyše praktickú funkciu, keďže boli vyrobené ako magnetky.

Podujatie skvele odmoderovali Martin Lámala, zabezpečený bol zdravotný dozor, navyše mal každý platiaci účastník k dispozícii pitný režim, občerstvenie a všetky štartové čísla boli na záver podujatia zaradené do tomboly. Sprievodnou akciou bolo meranie hladín cukru a cholesterolu pracovníčkami RÚVZ Galanta. Pre najmenších účastníkov bolo pripravené maľovanie na tvár a animátorky so zábavno-súťažnými hrami.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Partnermi podujatia boli Sedita Sereď, SAMSUNG Galanta, o.z., Branmedia Sereď, SMS, s.r.o., Mestský bytový podnik, s.r.o., Naša domová správa, s.r.o., Viliam Balónik – PIKVIP, Slovenské Cukrovary, s.r.o., Hubert J.E., Šintavan, Denis Patráš – Centrum zdravého tela, JOKO Relax Sereď – masážny salón a Dolce Italia Talianske lahôdky.

Výsledky Seredského behu budú po uverejnení na: https://registrace.sportsoft.cz/main.aspx?e=3020&lng=sk.

V prílohe nájdete množstvo fotografií od Petra Tóha, na ktorých sme sa snažili zachytiť atmosféru podujatia, bežcov, víťazov aj verejnosť.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované