back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Rezidenčné parkovanie, zdieľané dopravné prostriedky v meste či rekonštrukcia kaštieľa. Aj na tieto témy odpovedal primátor občanom – VIDEO

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Už piatykrát primátor mesta Sereď Ondrej Kurbel v štúdiu SeredOnLine.sk odpovedal na otázky obyvateľov mesta a občanov zaujímajúcich sa o správu vecí verejných.

Tentokrát od posledného vysielania uplynuli viac ako tri mesiace, takže niektoré z otázok boli staršieho dáta.

Prehľad preberaných tém:

1:40 Parkovanie v meste
4:05 Cyklochodník, zdieľané dopravné prostriedky
7:40 Čistota plavárne
9:00 Kurzy pre občanov
10:20 Uzatvorený most
14:45 Semafor na sv. križovatke pri Nám. Slobody
16:30 Oprava chodníka na Trnavskej ul.,
18:40 Parkovanie
19:20 Rekonštrukcia kaštieľa
22:20 Správa cintorína, cintorín
24:40 Železničná stanica
27:30 Prenájmy exprimátora Tomčányiho od mesta
35:30 Dom Kultúry
40:40 Ihrisko na ul. Dionýza Štúra
44:20 Odstavná plocha pri železničnej stanici 


 

- Článok pokračuje pod reklamou -

Aby sme v budúcnosti predišli neaktuálnosti otázok, najbližšie odpovede budú ešte pred letom a občania budú mať možnosť pýtať sa aj online telefonicky priamo do relácie.

Transparentnosť v samospráve považujeme za prioritu a tejto téme sa intenzívne venujeme už takmer dve desaťročia. Známe sú časopisy TRANSPARENTNÁ SAMOSPRÁVA v tlačenej podobe vydané už trikrát a relácie zaoberajúce sa správou vecí verejných realizované na pravidelnej báze a to viacmenej z celého Slovenska.

SeredOnLine.sk pripravuje ďalšie platformy, na ktorých sa verejnosť bude mať možnosť zapojiť do správy vecí verejných tam, kde výsledky práce volených zástupcov pociťujeme najviac všetci. Teda na komunálnej úrovni.

O tématickom zameraní relácií, termínoch online vysielania, ako aj ďalších projektoch budú občania informovaní včas v našich médiách a na sociálnych sieťach.

Sme radi, že sledujete dianie v Seredi a regióne práve na SeredOnLine.sk, novinách s denne aktualizovaným spravodajstvom, materiálmi ktoré vás zaujímajú a jedinom médiu s medzinárodnou registráciou a viac ako pätnásť ročnou históriou.

 

 

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Mám otázku. Billa na Cukrovarskej ide obmedziť parkovanie a už tam osadila tabuľu kde je len vymedzený čas na parkovanie. Prečo mesto pri tejto situácii kde je most uzavretý nevybavili s Billou dohodu ?

  2. Takze rezidencne parkovacie zony? Vidim ze sa asi kamaradite s Bročkom z TT kde nasral celu TT s jeho rezidencnym parkovanim a preto sa teraz neda napr pred Tescom zaparkovat lebo cele sidlisko Na hlinach tam parkuje. Toto moze len choremu cloveku prist na rozim. Preco TT univerzita ide robit prieskum v Seredi? Tiez mam odpoved a viem ako prieskum dopadne kedze celu TT univerzitu ma podchytenu tiez pan Bročka takze vasa parkovacia polityka bude to najlepsie pre mesto Sered. Ako citam v prispevkoch tak uz aj Billa sa chysta aby tam ludia neparkovali aby nevzniklo presne to ako pred Tescom v TT. Najprv by sa patrilo vytvorit dostatok parkovacich miest nie len poctom ale aj sirkou lebo drzat sa zakonom zo 70. rokov kedy bol trabant najsirsie auto je otras. Ked toto vsetko doriesite tak potom mozete zaviest parkovaciu politiku a rezidencne zony. Ale ked vas takato hlupost napadla tak viem ze to vam je uplne jedno peniaze za parkovanie pojdu a ludia sa mozu po-ebat ze kde zaparkuju. Tomcanyi bol o nicom primator ale o milion % lepsi ako vy. Ludia proti tomuto ked sa nepostavite tak budere mat oci pre plac a bude neskoro nadavat!

    1
  3. pre dar
    postavte si predajňu a vedla nej parkovisko a potom zistíte že vaši zákazníci nemaju kde zaparkovať lebo vsetky miesta obsadili ludia z panelakov

    2
  4. Billa mala parkovisko zavriet uz davno. Ked idem do obchodu poobede neni sanca zaparkovat. A cez vikend ani nehovorim. Polka meandru si tam spravila sukromne parkovisko. Tam nech si meandrovi parkuju chodar na hlavach, vedeli kde sa stahuju ze tam nemaju parkovacie miesta. Predajna Billa dufam ze uzavriete to parkovisko pre zakaznikov co najskor. Znacky nic neriesia, nic sa nezmenilo, treba rampy a spoplatnit ako v Galante.

    1
  5. Rezidenčné parkovacie zóny sú v poriadku, ale len kým má každý rezident kde zaparkovať. Aby to nedopadlo ako v jednom meste, kde na istej ulici v centre bolo k dispozícii 36 miest, záujemcov bolo viac a tak sa losovalo. Čiže zopár rezidentov malo smolu a starosť kam s autom. Magistrát sa vytešoval, lebo tí šťastnejší rezidenti platia. Ale taká parkovacia politika odkryla skutočné dôvody mesta – v prvom rade zarobiť, nie regulovať parkovanie.

    3
  6. Presne tak, spoplatnenie a vytvorenie rezidenčného parkovania nerieši parkovacie miesta. Ako sa píše vyššie, keď je k dispozícii 20 miest, na ktorých 30 áut rezidentov potrebuje zaparkovať, spôsobí akurát nevraživosť medzi vodičmi. Tam, kde sú služby, obchody, kaviarne, športoviská tam chcú parkovať zákazníci prevádzok a vytesnia obyvateľov. Keby súčasne budovali záchytné parkoviská, parkovacie domy so systémom kyvadlovej dopravy, tak ok, ale iba spoplatniť a nevytvárať podmienky, je iba jednostranné hľadanie prijmov. Keby sa obce spojili a žiadali od vlády zmenu financovania podľa obyvateľov, nie rezidentov, tak by im nechýbali peniaze a neriešili by spoplatňovanie parkovania, lebo to je výhovorka, ktorá v skutočnosti parkovanie nerieši, lebo to by museli zároveň budovať parkoviská.

    2
  7. akože na Meandri nie su parkovcie miesta??tam si z toho spravili biznis vo velkom sa predavaju a davaju do prenájmu

    1
  8. Anonym 23. apríla 2024, 20:06

    Ja nemam nic prtin tomu ze napr. Billa si spravi rampu aby tam ludia z Meandru neparkovali. Ja som za! Jebtonsukromne parkovisko pre zakaznikov danehonobchodu a nie verejne. Mne ide o to aby najprv mesto zabezpecilo dostatocny pocet parkovacich miest a potom mozu robit ich rezidencne miesta. Aby to nedopadlo ako v Trnave ze ludia nemaju kde parkovat ked bytov tu je viac ako parkovacich miest.

    1
  9. veď aj dnes je to podobne. polovica serede si plati za parkovacie miesto. a zavedenim rezidenčného parkovania neubudnú parkovacie miesta iba sa predaju všetky parkovacie miesta ak sa vytvori zachytne parkovisko niekde na okraji mesta tak bude parkovacich miest dost potom si však bude treba zavolat taxik na odvoz domov alebo v ramci zdravotnej prechadzi ist pešibusom domov

  10. zavedením parkovacej politiky sa docieli aj to, že tí čo tu bývajú v prenájmoch na čierno -majiteľ za nich neplatí smeti, daň a podobne a majú auto, tak títo budú musieť svoje vozidlá odparkovať niekde na záchytné parkovisko napr. na Bratislavskú ul a lebo kasární a tak.. alebo si zaplatia za rok parkovania napr. 500€!! Takýchto je tu možno aj 2000 ľudí…. Východiskom z tohoto bude, že majiteľ bytu si prihlási nájomníka na trvalý pobyt a mesto bude dostávať za neho podielové dane. V relácii primátor spomínal, že pre seredeanov bude parkovanie za prvé auto 1,-€ a druhé napr.100€ na rok, čo považujem za dobré….. tiež bolo povedané, že čepeň sa do parkovacej politiky nebude zahrnať.

  11. občan 24. apríla 2024, 7:55

    Blbost aj ked niekto nacierno ubytuje niekoho tak ma narok na parkovaciu kartu. Tak isto aj ked budem mat firemne auto tak budem mat parkovaciu kartu takze nic sa nezmeni stale sa nebude dat parkovat kedze nie je dostatok parkovacich miest.

  12. Treba zrušiť, platené miesta pred panelákmi, kto príde neskoro má smolu, veď niektorí majú zaplatené miesto a parkujú na neplatenom mieste,aj taká je realita..

  13. Cestu by som videl v tom, že sa zrušia vyhradené parkovacie miesta, pretože, ako tu už bolo spomenuté, niekto má zaplatené miesto a parkuje na inom, čím blokuje dve miesta jedným autom. Nonsens. Počet parkovacích miest je menší ako dopyt, takže všetky parkovacie miesta, ktoré sú k dispozícii, určiť pre obyvateľov s trvalým pobytom (vytvoriť databázu EČV, ľahko sa to dá odsledovať), pre cezpoľných spoplatniť tak, aby ich odradilo parkovanie v Seredi. Jednoznačne musia byť vo výhode obyvatelia s trvalým pobytom v Seredi. A spoplatniť domácich, hoci nebude dosť miest na parkovanie, tiež nie je riešenie.

    1
  14. Pre Anonym 25. apríla 2024, 11:47

    Mestu je ukradnute ze ked budu spoplatnenie parkovacie miesta ci ludia budu mat kde zaparkovat. Do kasicky pojdu peniaze od kazdeho kto bude chciet niekde v seredi zaparkovat a o to ide a bude na pekne odmeny. Doteraz isli do kasicky peniaze len za vyhradene parkovanie ale niekomu to nestaci a chce viac tak spoplatnime vsetko. Za chvilu spoplatnia aj to ze chodite po chodniku.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované