back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Súostrovie GULAG Архипелаг ГУЛАГ – Archipelag GULAG – základy súčasnej Ruskej federácie sú založené na utrpení miliónov ľudí

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

A pokračuje to aj v súčasnosti. Bez milosti, citu a brania ohľadu na osudy občanov iných národov, ale aj vlastných.

Súostrovie GULAG  Архипелаг ГУЛАГ – Archipelag GULAG  je asi najznámejším dielom o násilí, perzekúciách, unášaní ľudí a totalitnom režime v bývalom Sovietskom zväze.

Popri ostatných dielach a dokumentoch z bývalej totality, súčasťou knižnice Múzea totality je aj toto dielo svetového významu.

Súostrovie Gulag (rus. Архипелаг ГУЛАГ – Archipelag GULAG) je trojdielna umelecko-faktografická kniha o represiách v Sovietskom zväze v rokoch 1918 – 1956 od ruského spisovateľa Alexanda Solženicyna. Predstavuje jedno z najznámejších diel, ktoré popisuje väzenský systém Gulag v Sovietskom zväze v 20. storočí. Autor Alexander Isajevič Solženicyn strávil v gulagu osem rokov svojho života. Dielo je trilógia, pozostáva z troch zväzkov (Súostrovie Gulag I. – III.), ale autor vydal aj skrátenú verziu.

Zdroj: Wikipedia.org

- Článok pokračuje pod reklamou -

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Nasich dezolátov by sme tam mali poslať pekne jednosmerne . buď Gulag alebo prva linia na fronte a zvýšiť dodávky zbraní a munície pre Ukrajinu.

  2. Toľko nenávisti a kopania do jedného národa, tak toto sa nerobilo ani s Nemcami po 2. svetovej. A na túto nenávisť raz Európa škaredo doplatí. Stále sa čudujete Putinovej popularite v Rusku a množstvu vojakov a ľudí neustále hlásiacich sa do armády? Ja nie. Ktorá krajina nie je postavená na temnej minulosti, aj nedávnej? USA, vraždenie pôvodného obyvateľstva, radová segregácia, aj v 20.storočí, Británia, Francúzsko, Belgicko, Holandsko, Španielsko, Portugalsko, krajiny vystavané na kolóniách, z ktorých brali a predávali otrokov. Milióny ľudí, zotročených, zabitých, zmrzačených. A dnes sa hrajú na dokonalé demokracie. Prestaňte s týmto. Pamätajte jedno, každý kopanec sa raz vráti. A krajina tlačená do kúta nenávisťou a bitkou, sa raz môže dostať do situácie, že nebude mať čo stratiť. Ale zvyšok Európy môže stratiť všetko. A kvôli čomu? Volaním po spravodlivosti a treste za činy, ktoré sme u iných roky prehliadali? Smola, svet sa mal rozhýbať skôr.

    5
  3. Anonym 14:09. Rusi už 15 rokov masírujú domáce obyvateľstvo propagandou zo štátnych médií a ty dáš tú najdebilnejšiu otázku mesiaca prečo je Putin v Rusku populárny? Tak teraz sa ty zamysli prečo v Rusku neexistuje opozícia, prečo už takmer neexistujú iné ako štátne médiá, prečo sú novinári prenasledovaní a vraždení, prečo nemôžeš verejne ani vyjadriť súcit s obeťami vojny, prečo ani vojnu nesmieš nazvať vojnou a prečo keď povieš iný názor ako má vládna strana tak ideš do basy, v horšom prípade navždy zmizneš.
    Tam žijú ľudia v strachu, oni nemôžu povedať že s Putinom nesúhlasia. Ty si tu môžeš písať tieto sprostosti ktoré ťa napadnú, tak si to váž!

    2
  4. 22. apríla 2024, 15:58
    Ale áno, súhlasím s tebou. Lenže svet robí to čo Putin chce a jeho propagande fantasticky pomáha. Už len zákazom pre ruských športovcov nasrali množstvo ľudí. Aj tých, ktorí by s Putinom nesúhlasili. A to sa bavíme iba o športovcoch. Kde je zvyšok?

    3
  5. Pekná knižka, pekné balenie.
    Dobre sa dá zarobiť na nešťastí druhých, ešte nejaké to múzeum, granty a vstupné…

  6. Akú by som musel mať diagnózu, keď si spravím relax s kávičkou a idem si čítať o takýchto zverstvách? Ľudia načisto zošaleli.

  7. Lebo amerika sa od jej objavenia vzdy spravala ludsky. Napiste aj o nej, preco neustale ociernujete len Rusko i ked viem, ze nie je bez viny. Ale stale len jednostranne? Takto by sa novinar prejavovat nemal

  8. Novinárska objektivita slovak version. Treba si zapamätať, že západ je nekritizovateľný. Bez ohľadu na činy. A druhá vec, že nato žiadny novinár nemá gule.

  9. Majko ten nad tebou v komentari pisal o Rusku. Pocitam ze neprezlieka kabat po kazdej zmene rezimu, vlady ako ty. Normalne uvazujuci clovek ktory prezil realny zivot tu na Slovensku medzi slovanmi, nemal po revolucii celu hlavu strcenu v americkej riti cez svojich blizkych kamaratov z stb co krmia medvede mrkvou.

    2
  10. Tiez poznam vela ludi ktori prezliekaju kabat podla politickej mody a stale sa nevedia zaradit do spolocnosti a tak aj volia. Chyba spolocnosti je len ta, ze im je dovolene verejne sa vyjadrovat, debilom.

    2
  11. Kazdy politik resp. poslanec by mal prejst psychotestami aspon na obrabaca kovov. A tiez aj kazdy novinar, ktory chce verejne pisat.

  12. Jeho rodina hovori, ze on bol blby uz ako spermia. Ostatne spermie ked videli kam smeruje, tak ho do tej rite pustili.
    A tak sa narodil inou cestou.

    1
  13. Demokracia 22. apríla 2024, 19:16
    Amerika sa od objavenia správala ľudsky? Čo znamená Amerika od objavenia? Vieš, kto objavil Ameriku? Vieš kto sú pôvodní Američania a kto sú prisťahovalci? Vieš ako sa vyvíjalo obyvateľstvo Ameriky?

  14. Lexa ,áno viem.A čo tým chceš dokázať.Este v do rokov 1970,boli dve krajiny na svete,kde vládol absolútny rasizmus.A jednou z nich bolo USA.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované