back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Predrevolučné vysielanie Hlasu Ameriky (VOA) 1989 – ORIGINÁL – Archív Múzea totality

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

O význame vysielania rozhlasovej stanice  Hlas Ameriky (VOA) pre krajiny ovládané komunistami riadeným totalitným režimom, teda aj pre Československo, sme písali ešte 01. apríla 2023 tu:

Hlas Ameriky významne prispel k pádu komunistického režimu v Československu

Hlas Ameriky pre Československo sme na rádiách ladili na frekvencii stredných vĺn 251m.

V archíve Múzea totality máme uchovanú vlastnú nahrávku jedného z vysielaní Hlasu Ameriky z roku 1989. Ide o autentickú nahrávku v kvalite, akú sme reálne aj počuli. Teda s rušením, zlým signálom a v kvalite, akú bolo vtedajšími záznamovými prostriedkami možné zaznamenať.

V archíve Múzea totality sa nachádza aj analógový originál záznamu na MG kazete.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Digitalizovanú nahrávku sprístupňujeme teraz aj online každému, kto má záujem o pravdu o socializme a živote za Železnou oponou, vychádzajúcu z faktov a autentických dobových záznamov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Anonym 15. októbra 2023, 20:43 Pri – davam Ti 24 hodin na nastudovanie problematiky a nasledne ospravedlnenie sa za Tebou VEREJNE prezentovane nepravdive tvrdenie.

  2. Je zaujímavé, že nikdy sme nepočúvali Hlas Ameriky, ani podobné vysielanie zo západu. Ale čo viem, počúvalo sa to v mnohých rodinách, kde mali rodičia červené knižky. Čiže u farizejov.

  3. Každé ráno som vstával o 5:30 s českým a slovenským vysielaním VOA a každý večer som s ním zaspával. Odtiaľ som vedel, kto je Havel, Hlinka(Anton), Čarnogurský, Mikloško, Škvorecký, atď. …. a kto je Guns’N’Roses, alebo Jan Hammer z reprízy „American Top40“. … a to neustále dolaďovanie signálu, keďže rušičky fungovali. Bola to jedna z mála možností dozvedieť sa, čo sa skutočne deje u nás doma v ČSSR. Môj obľúbený redaktor a moderátor bol Ivan Medek. Na stupniciach rádií sme mali nožom vyrytú polohu staníc Hlasu Ameriky, Slobodnej Európy a Vatikánskeho rozhlasu, aby nebolo treba dlho hľadať. Boli to časy, keď mnoho ľudí malo ideály, ktoré sa ale žiaľ, v mnohých prípadoch, utopili v konzume dnešnej doby.

  4. Miloš a čo je? Ukrajina už je mimo hry? Neako je tu ticho. Či už není čo tárat? Či už to ľudí nezaujíma? Či už NATO dochádzajú ?

  5. Keď komunisti zistili že Moskva sa vysrala na Československo, revolúciu vymysleli štbaci, vieme kto bol na tribúne, hlavne na Slovensku.

  6. Ďakujem za spomienky na moju mladosť.S rodičmi sme počúvali Hlas ameriky a tento záznammi to pripomenul.Vidím na stole naše rádio a točenie antény aby bol lepši signál.

  7. Eurosocialisti chcú diktovať Slovensku, čo a ako sa má správať Fico, chovajú sa presne ako Moskva za socializmu, dúfam ze neposlušné tanky na Slovensko ako Moskva 1968.Demokracia vypadá inak, únia je diktatúra silnejšieho.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované