back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Škody na OR Dolnostredské počas podnikania obce na ňom

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Výbor MsO SRZ Sereď /  Doteraz sa diskutovalo najmä o majetkovej škode na rybách nasadených do OR našou organizáciou, ktoré predávala obec Dolná Streda ako svoje. Ešte nebola doriešená táto škoda, a bola nami zistená ďalšia škoda na OR. Počas podnikania obce Dolná Streda na OR došlo k zásadnej škode na životnom prostredí, ktorá našu organizáciu (zameranú na ochranu životného prostredia) trápi obzvlášť.

Pre mladšie ročníky uvádzam, že OR Dolnostredské bolo vytvorené a revitalizované z odpadovej stoky našou organizáciou. Výsledky našej práce pri tvorbe a ochrane životného prostredia na OR boli také významné a úspešné, že OR Dolnostredské sa počas našej správy stalo v časti Chráneným vtáčím územím európskeho významu.

Žiaľ, čo sme my a naši predchodcovia v SRZ MsO Sereď tvorili niekoľko desaťročí usilovnej dobrovoľníckej práce a investícií; bolo počas podnikania obce za necelý jeden rok zásadne poškodené až zničené.

Biotopy európskeho významu boli v časti vyklčované, bol na ne navezený stavebný a iný odpad. Akoby skutočne bola pravda, čo sa dlhodobo povráva, že zámerom obce Dolná Streda (alebo niekoho, komu robí bábku jej vedenie) je výstavba súkromných chát v krásnej prírode, ktorá by mala byť nedotknutá a z ktorej by mali mať osoh aj budúce generácie. Akoby výrub a navezenie sutiny malo slúžiť na vytvorenie a spevnenie budúcich stavebných pozemkov pre „vyvolených“, ktorí prírodu krátkozrako drancujú pre svoj prospech a momentálny úžitok.

Akonáhle sme si prevzali OR Dolnostredské späť do rybárskych revírov, oznámili sme zistené poškodenie životného prostredia enviro-polícii. Vec je teraz najmä v ich rukách. Ak by ste ktokoľvek mali akékoľvek informácie o výrube drevín alebo vývoze stavebného odpadu a materiálu do okolia OR Dolnostredské, oznámte nám to.

Je čas sa zamyslieť, prečo by sme mali tolerovať drzé správanie a ustupovať ľuďom, ktorí kvôli svojmu vlastnému prospechu dokážu zničiť prírodu obrovských rozmerov, ktorá patrí všetkým z nás. Je čas začať sa pozerať okolo seba a všímať si týchto ľudí, ktorým je jedno či tu ostane niečo po nich pre ďalšie generácie. Nastal čas, aby sme sa nebáli, nenechali sa bezprávne obmedzovať a zastrašovať ľuďmi, ktorí sa správajú akoby boli nad zákonom.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Veríme, že spoločnými silami zvrátime tento (neželaný) stav. Buďme pozorní a vnímaví, aby tu po nás niečo ostalo pre našich najdrahších.

A nezabudnime, že moc zlým dáva len strach dobrých či neochota väčšiny postaviť sa proti zlu.

 

zdroj: Výbor MsO SRZ Sereď

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. zabudli ste na tie nechutné betónové bloky čo s nimi zatarasili všetky prístupové cesty k rybníku. veľmi environentálne citlivé a estetické riešenie

  2. Najsamprv ČOV v Dolnej Strede počas doby keď bola Sereď-3 zničí celý život v bývalom starom ramene Váhu a aj v celom okolí ramena a len vdaka aktívnycm občanov Dolnej Stredy a odstavením vypúšťania vody z ČOV sa rameno revitalizovalo a oživilo sa. Takže by mesto ani MsO nemalo robiť velké ramená a robit si nárok. O Zelenke o Červenke je škoda hovorit. To bola len a len vizitka Serede ako sa stavalo k životnému prostrediu v Dolnej Strede.

  3. Oravec dobre si to tam rozdrbal aj s tou tvojou zlodejskou partiou.Dúfam,že ta postihne spravodlivý trest,ty hajzel.

  4. Vy to máte dáko pomýlené v hlave!Ak máte písať takéto nezmysly,tak nepíšte radšej nič! Alebo že by to písal sám p .Oravec?🤔Ak áno,tak proti mne si vekovo sopliak,ja som starší a dobre si všetko pamätám,40r v organizácii a viem čo sa za tú dobu robilo!!!

  5. Oravec už prestaň trapošit…to že behaš v podprsenke po dolnej to už je zname..si chorý sociopat…

  6. Anonym 16.12 ty to máš dobre popletené v tvojej hlave,dolnostredské rameno dali dokopy seredský rybári,ktorí z toho smetiska čo tam bolo urobili krásny revír,ktorý chce obec DS na čele z oravcom a šúrym ukradnút.

  7. Anonym 22:57 rybári akurát chytali a chladničkári drancuvali a len zato neostala Dolná Streda smetisko že sa zasa dolnostredany osamostatnili ako obec. Bláboly že to urobili seredský rybári povyprávaj svojmu psovi

  8. chcem poďakovať všetkým členom OZ „Dolnostredan“ ktorí sa zúčastňovali na brigádach a pomohli z okolia OR Dolnostredské odstraňovať 30-ročný bordel ktorý tam bez povšimnutia nechala MsO SRZ Sereď, o jej klamstvách ako revitalizovala zo stoky OR Dolnostredské sa všetci dolnostredania čo poznajú históriu tejto ostatnej vodnej plochy iba smejú.

  9. Po motorizovaných rybároch tam zostali obaly, plechovky,rozťahané silony, do ohniska nahádzaný rôzny bordel.

  10. Rybačka na ramene ala seredskí rybári začala- bordel, špaky, vrchnáky, zhoreniská, obsadené oddychové búdky, člnky behajú ako na Mare, na ponatahovaných šnórach na sumcov si môžu trenky vešat… paráda v chránenom vtáčom území. Kde je stráž čo to má kontrolovat????

  11. Anonym 8. septembra 2023, 17:18 Pri 17:18 preškolenie čo znamená poriadok lovného miesta niektorých tiežrybárov by skutočne nebolo od veci. ten neporiadok tam naozaj znovu je.

  12. Tento článom je napísaný velmi nezaujato 🤣 ako každý novinár tak aj Majko by mal písať články aby nie nasilu sa niekomu snažil vtlačiť svoj názor (čitatelom tento krát) to je videt jeho objektívnosť😅 takže Majko tento odpad článok bez zaunatosti voči Dolnej Strede ktorý si sem vypustil ukazuje akú hodnotu máš sám a že si novínar jak ja astronaut asi tolko..

  13. Včera som si tam bol zachytať a prístrešky a záchody paráda v chládku som si sedel kúsok záchod no fantázia kedy aj v čepeni také budeme mať????

  14. Ryby velmi nemusim, jedine ak pri mori, pecene / grilovane a jedine ako doplnok atmosfery, pre ktoru si do primorskych restauracii ideme sadnut a najest sa.

    Nepoznam ryby a netusim ani, akym mozgom su vybavene. Hovori sa, ze delfini su inteligentne a asi to je aj pravda.

    V nasich podmienkach sa vyskytuju asi hlavne kapre – dalej menovat nebudem, kedze doma ako suchozemec poznam len kozmicku stravu pripominajuce vianocne file.

    Som si vsak isty, ze drviva vacsina rybarov sa radi medzi inteligentnych jedincov, aj ked pre mna so zvlastnou zalubou. Ale ani moje muzeum tozality, cestovanie a fotenie nemusi chapat kazdy.

    Prosim niekoho ochotneho text pisany a PODPISANY rybarskou organizaciou v Seredi uverejneny vyssie, prelozit Vasmu pravdepodobne kolegovi Nezaujatosť „8. septembra 2023, 19:13 Pri 19:13“ do reci, ktorou zvyknete komunikovat.

    Mozno v piatok vecer skor pochopi svojho kolegu, ako mna.

    Srdecne dakujem.

  15. Áno pán novinár urobil skvelé fotky ako po búrke sú v jarku odstránené z cesty tri haluze ako si Dolná streda dokázala z lístkov kúpiť materiál na spevnenie a vyrovnanie ciest a ako svojpomocne si dokázali za rok vyrobiť záchody ktoré strašne vadia chránenému územiu a keď naň niekto náhodou ide sa s prepáčením vykakať tak to určite strašne poškodí životné prostredie. Tiež som neni rybár ani zainteresovaný v tejto veci ale pán novinár čo je veľa je veľa vaše fotky ako je odpílený chorý strom nebezpečný človeku ktorý sedí pod ním majetková škoda tak by ste mali nad sebou popremýšľať lebo ste priehľadný.

  16. Pre seredan. Máš pravdu tie záchody by mohli napadnúť aj niekoho z vedenia Serede aby dali aj na Šintavu alebo Čepeň je to super keď aspoň my ženy máme kam v kľude ísť na potrebu keď také peniaze platíme za lístky a chytáme športovo takže hejteri,, máš za to 50 kaprov tak drž hubu,, zdržte sa prosím komentárov lebo ani šupinu si od vody neberie celý náš team.

  17. Ved toitoiky tam mate co nariekate volajedy ste sa utierali lopuchom a zakopali to dnes su nato ludia lenivy a hlavne pohodlny

  18. Uz mam 8 chutnych kaprikov z ramena dolna streda,dakujeme p.Oravcovi za zarybnenie,budeme pokracovat v love,posuniem jedneho fantasticky vyudeneho kapra Oravcovi.

  19. Každý deň na rameno chodím venčiť psa a chvíľu tu bol pokoj. Už asi týždeň len samé auto letí sem, potom ďalšie tam, prachu plno proste stres nastal ešte aj v prírode.Odpadky sú odrazu neni v koši, ale krížom krážom. Olej z auta je roztečený od panelky po štrk, až dozadu a to nikoho netrápi, že Pán Majko?( Člen Oz dolnostreďan by si za to zaslúžil ukrižovanie)To už nie je znečistenie životného prostredia a vtáčieho územia, lebo to urobil člen vášho zväzu takže je to akceptovateľné, diskutabilné a nedokázateľné. Samozrejme prepáčte za termín,, Vášho“ , keďže Vy ste neni rybár ani Vám ryba nechutí a nikdy ste neboli v SRZ, ale nezabúdajte aj na to, že keď niekoho idete cielene očierniť, existuje aj nezávislá strana, ktorá vidí veci z iného uhla pohľadu. Takže aby som to ako obyčajný občan dediny, ktorej sa to týka zhrnul, Váš článok dehonestuje snahu Oz dolnostreďan a úmyseľne príspevkom aj fotkami poukazuje na to, čo obyčajný ľudia našej obce za ľudskej a odbornej pomoci nášho starostu a pána Oravca za víkendy a v čase osobného voľna dokázali ,že príroda a vtáčie územie si za to obdobie odpočinulo, čo vy ste to tu nedrancovali, tak vy Pán Majko vydáte zdravému rozumu kontraproduktívny článok, z ktorého sa chce normálnemu človeku smiať.Nehnevajte sa, ale ani Vás nenazvem Pán kolega pretože si to nezaslúžite a za ,,pohladkanie “ článok to už sa,, prestáva nosiť “ Pán Majko. Ďakujem .

  20. Zakomplekxonsni a zkorumpovani komunisti z bývalom policajtom čo iba okrádajú a rozpredavsju D.S. aj z tým vichodnarskim podnikateľom čo ich financuje. Hanbiťe sa

  21. Co do toho tahate Majka,ten len poukazal na problem,nic viac.dolnostredan nie si ty starosta DS? ten ma take mudre reci.

  22. Pre lokes a čo ti vadí že ideme s dobou a keď sme do dolnej po dobe prišli chytať a išli sme pohodlne na čistý záchod na potrebu a ešte tam bola aj voňavka zavesená to ti vadí? Sa zobuď veď sme ženy chcete nás mať čisté a pekné tak nám postavte v čepeni Šintave aj bábe záchody a nechcite aby sme sprchy chceli lebo dupat začneme hovädá sme neni chceme kultúru ako vy nás chcete mať čisté voňavé namalovane keď slnko svieti naolejovane na rybách tak sa chlapče silno ulkudni áno? Dolná horná má troch členov a záchody majú tak chlapci poďme ukážte sa či ste chlapi ty Lopúch

  23. Isis nimesis 71 od dolnostreďan pánko daj pozor na písmenká čo píšeš trošku lebo existuje niečo ako trestné oznámenie to je také po tvojom že izé ono niečo že niekto koho oné že ide jak sa hovorí že oznámiť niečo za oné krivé obvinenie

  24. Isis nemesis 71 asi to zajtra ráno pôjdem podať chcem ťa spoznať keď si myslíš že som taký zakomplexovaný uvidíme a ten podnikateľ z východu to už tiež videl možno ho nahovorim nech ide tiež možno o pol roka ale pozrieme sa ti do očí keď nebudeš dolu pozerať. Pekné sny

  25. Pre anonym 23:09 Majko poukázal???? Majko nafotil v rekonštrukcii Oz dolnostreďan rameno po búrke a myslí si že v Dolnej strede žije asi nejaký toxický odpad hovien a zabudol že hovno skorumpované je on sám keď toto dokázal!!!!! Dolná streda je aj bude dolnou stredou a všetci si to zapíšte do rybárskych lístkov oproti číslu 2-1590 toto číslo ste Sereď sro mali niekedy nemáte ho teraz

  26. Pre ožratých dementov: autorom článku a fotiek je Výbor MsO SRZ Sereď, nie Majko. A teraz si dajte nejaký kvašák na vytriezvenie.

  27. Co znamena OR Dolnostredské? Tu skratku SRZ MsO si dokazem rozlustit. To je Slovensky rybarsky zvaz Mestske oddelenie alebo odbor alebo take nieco. Ale co znamena OR?

  28. Nikdy som si nemyslel, že pojem seredský rybár je čistá diagnóza. To čo sa tam na ramene v Dolnej Strede deje teraz je dehonestácia pojmu slušný rybár. Majko ako admin by mal konečne zdechlinu čo sa tu označuje ako Zdech nahlásiť PZ.

  29. Odhliadnuc od toho, ze zdech je dement, za co by ho mal nahlasit?.. kokotizmus zatial nie je trestny.

  30. Som zvedavý kedy daju preč tie betony čo tam navlačily teraz auta stoja križom kražom pri nich

  31. RÁNO , DO OBEDA , NA OBED , PO
    OBEDE VEČER V NOCI CEZ NOC SA MODLÍM PÁNU BOHU AJ PRÍRODE AJ MIMOZEMŠŤANOM ABY ZDOCHOL TEN VEĽKOBRUCH A PUPÁKOVÝ KRABATÝ RAPAVÝ ORAVEC

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované