back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Neprispôsobiví obyvatelia lokality v Ratnovciach vytvorili tony odpadu a nelegálnymi skládkami ohrozujú aj účastníkov cestnej premávky

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Piešťany – Ratnovce / Nie prvý krát sa venujeme problematike neprispôsobivých spoluobčanov svojim atypickým štýlom života vytvárajúcich neakceptovateľné podmienky na život susedom ba dokonca ľuďom bývajúcim v bližšom či širšom okolí.

V prípade Ratnoviec a lokality obývanej občanmi dlhodobo tvoriacimi neskutočné množstvo odpadu z rozoberaných áut, bielej techniky a elektrotechniky, nábytku a všetkého predstaviteľného je problém aj inde. Hovoríme o bezpečnosti cestnej premávky, bezpečnosti ľudí chodiacich okolo tejto lokality a vodičov prechádzajúcich cez Ratnovce od Hlohovca na Piešťany a opačne.

Neprispôsobiví občania žijúci v tejto lokalite (podľa vyjadrenia starostky, poslancov OZ a susedov) rádovo v desiatkach tzv. na čierno, tvoria komunitu 120 až 200 (informácie z miestnych zdrojov) ľudí, odpad majú vyhadzovať na snáď 8 metrov vysokú nelegálnu skládku, ktorá má byť na pozemkoch patriacich štátu a obci. Čo je ale horšie, nelegálne skládky odpadu tvoria aj priamo pri hlavnej ceste s tým, že množstvo odpadu vyslovene ohrozuje účastníkov cestnej premávky.

Každý, kto prechádza touto obcou si nepochybne lokalitu všimol, no informácie viacerých  vodičov hovoria aj o deťoch pobehujúcich po hlavnej ceste bez dozoru dospelých. Týmto vzniká vážne riziko zrazenia takéhoto dieťaťa vodičom, ktorý sa len „vyskytol“ v nesprávny čas na nesprávnom mieste a v prípade takejto situácie si zavinením iných privodí nielen trestné stíhanie, ale aj výčitky svedomia na celý život.

Podľa informácií miestnych občanov ide o problematiku dlhodobo neriešenú v vyhováraním sa jednej kompetentnej inštitúcie na druhú.

Včera sme na základe prosby občanov prišli do lokality osobne a aktuálnu situáciu sme zdokumentovali z verejného priestranstva.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Na miesto bola privolaná policajná hliadka a napriek tomu sme čelili oplzlým nadávkam, osočovaniu a dokonca vyhrážkam, že „von vyjde 100 detí a dobijú nás“.

Agresivita týchto ľudí je obdivuhodná, odvolávajú sa na práva a povinnosti iných, no nikto z nich nebol ochotný a schopný odpovedať na jednoduchú otázku, prečo sú tony odpadu na nelegálnych skládkach a pri hlavnej ceste.

Pre úplnosť podanej informácie je nutné uviesť, že aj počas prítomnosti hliadky polície boli nielen vo dvore rozoberané autá bez evidenčných čísiel a jedno z nich bolo postavené na boku a podopreté jednoduchou drevenou latou, čo môže byť a nepochybne aj je pre okolo pobehujúce deti ale aj dospelých životu nebezpečné.

Podľa informácií susedov a obyvateľov obce v tomto dvore dlhodobo dochádza k nelegálnemu rozoberaniu áut a podľa slov samotného obyvateľa komunikujúceho z dvora, autá v dvore opravujú. Na otázku či majú legálny autoservis neodpovedal a schoval sa.

Už na prvý pohľad musí byť každému jasné, že v lokalite je s najväčšou pravdepodobnosťou páchaných trestných činov súbežne a to nehovoríme o možných deliktoch súvisiacich s deťmi.

Doteraz každý opýtaný vrátane starostky obce sa vyjadril, že ide o problém dlhodobý, ktorý sa kumuluje a kompetentné orgány ho neriešia.

Hovorkyňa KR PZ Trnava nám k včerajšiemu výjazdu policajnej hliadky poskytla nasledovné stanovisko:

„Piešťanská polícia vec na mieste zadokumentovala, vyrozumela enviro políciu Prezídia PZ a aj pracovníkov okresného úradu. V obci Ratnovce sa stále nachádza aj odpad, ktorý polícia už v minulosti riešila a toto konanie bolo v trestnom konaní vyšetrovateľom pred rokmi ukončené. V súčasnosti je potrebné opätovne vyhodnotiť situáciu, rozsah navezeného odpadu a preto v tejto chvíli nie je možné zatiaľ vyčísliť rozsah škôd. Bližšie informácie budeme vedieť poskytnúť po ustálení potrebných informácií“.

Ako vyplýva zo stanoviska, časť problémov je príslušným orgánom známa. Na časť upozorňujeme a sú zrejmé priložené fotodokumentácie. Začnú sa konečne kompetentní týmto problémom seriózne zaoberať, alebo necháme s inkriminovaným objektom susediacich ľudí, obyvateľov obce a cez obec tranzitujúcich ďalej trpieť a budeme čakať na tragédiu?

- Článok pokračuje pod reklamou -

Videozáznam spracovávame.

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Nie nadarmo sa hovorí: bordel ako u Cigáňov. Ale čo s tým? Nikto si s tým nevie rady. Či pre nich neplatia tie isté zákony ako pre majoritu? A keď sa niekto ozve, tak “ je rasista“ . Majorita na to dopláca. To je spravodlivosť? Čo na to ombudsmani a im podobní ?

  2. Neraz vybehlo dieťa a museli sme prudko zabrzdit. A potom VYPUSTAJU ZUMPU NA TUTO CESTU,AJ 2*/TYZDEN…SOFER SKUTRA SA NA“TOM“ POSMYKOL A SPAFOL,PRETOZE MU DO CRSTY VBEHOL OD NICH PES…ZUMPU NIEKEDY CHODIA ZMYVAT Z CESTY HASICI…KOHO SU TO PENIAZE??!!!! VIETE SI PREDSTAVIT,ZE BY HOCIKTO SI ZACAL TAKTO VYPUSTAT NA CESTU??!!! VYTIAHNUTIE STOJÍ UZ AJ 80€…NECHAPEME,AKO SA IM TO MOZE TOLEROVAT..LEBO…CO..SI ICH KUPUJU???KVOLI VOLBAM ???NECH PRIDE PANI L.Z EU SA POZRIET,NECH BYVA TYZDEN,A POTOM ROZDAVA ROZUMY O ROMSKEJ OTAZKE…

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované