back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Po zimnej prestávke bola mestská tržnica opäť otvorená

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Po zimnej prestávke bola dňa 16. marca znovu obnovená prevádzka mestskej tržnice na Mlynárskej ulici. Pre mnohých obyvateľov znamená opätovné otvorenie tržnice koniec zimy a začiatok jarného obdobia.

Otvorením tržnice sa začína nová sezóna plná čerstvých plodov, farebných kvetov a miestnych produktov, ktoré budú naše stoly ozdobovať v najbližších mesiacoch. Jedným z najobľúbenejších a najočakávanejších tohto obdobia sú kvetinové priesady, ktoré spestria naše záhrady či balkóny a dodajú im farebný nádych. Neskôr sa môžete tešiť rozmanitosť ovocia, zeleniny a ďalších pochutín. Milovníci domácej kuchyne si tiež určite prídu na svoje, pretože na tržnici budú dostupné aj domáce vajíčka, med, džemy či kompóty, ktoré okrem chutí ponúkajú aj atmosféru blízku domovu.

Návšteva tržnice je ale viac ako len nakupovanie. Je to miesto, kde sa stretávajú susedia, priatelia a známi. Záhradkári tu diskutujú o pestovaní ovocia a zeleniny, gazdinky zas zdieľajú recepty a tipy na spracovanie čerstvých sezónnych produktov.

Predaj na trhovisku bude v dňoch utorok, štvrtok a sobota v čase od 6,00 hod – 12,00 hod.

Mlynárska ulica je jednou z najstarších ulíc v meste. Tržnica, ktorá sa v tejto lokalite nachádza bola z historického hľadiska miestom rôznych podujatí a stretnutí. OZ Vodný Hrad chce oživiť staré tradície a nadviazať na bohaté dejiny Mlynárskej ulice. V sobotu 6. apríla 2024 pripravuje podujatie, ktoré okrem podpory trhovníckej sezóny oživí spomienky na minulosť tejto časti mesta.

Ak máte doma vo svojom fotoalbume archívne fotografie, ktoré zachytávajú život a atmosféru Mlynárskej ulice, tržnice či udalostí, neváhajte sa s nimi podeliť s verejnosťou. Vaše fotografie budú cenným prínosom pre výstavu, ktorá bude súčasťou podujatia.

- Článok pokračuje pod reklamou -

V sobotu 6. apríla sa na Mlynárskej, tak ako minulý rok, spoločne stretneme pri dobrej kávičke, muzike a tentoraz teda nahliadneme aj do histórie.

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované