back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Dokument jasne a zrozumiteľne dokazujúci podobnosť medzi okupáciou Československa a Ukrajiny rovnakým agresorom

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Znovu pripomíname 2. diel dokumentu Rudá hvězda nad Německem 2.díl, z ktorého sa každý môže dozvedieť, kto bol iniciátorom napätia a nedodržiavania dohod po rozdelení Nemecka po 2. Svetovej vojne v bývalom NDR.

Uvidíte aj, čo predchádzalo okupácii Československa vojskami Varšavskej zmluvy, že toto bolo pripravené dlhodobo Sovietskym zväzom, ktorý chcel mať armádu aj v ČSSR.

A ešte zistíte významnú podobnosť medzi obsádzaním Československa v roku 1968 a obsádzaním Ukrajiny v roku 2022. Rovnaké argumenty okupantov, rovnaké dôvody pre okupáciu a rovnaké ospravedlnenia okupácie pred samotnými vojakmi, ale aj verejnosťou. Ako cez kopírak. A čo je dôležité – u určitej vnímania reality neschopnej časti ľudí  akceptujúcej propagandu to fungovalo vtedy a – funguje aj dnes. Viac ako pol storočia neskôr…

Dokument vychádza zo svedectiev vojakov a dôstojníkov Sovietskych, ako aj Nemeckých. Dokument skutočne stojí za pozretie.

Po pozretí dokumentu napíšte do diskusie  svoje postrehy a dojmy z faktov prinesených samotnými pamätníkmi popisovaných udalostí. Pamätníkmi tých súčasných, ste tu a teraz vy…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Vďaka zadubencom sme sa stali nájomníkmi vo vlastnom štáte a s úsmevom na tvári sa nechávame vykorisťovať modernými spôsobmi historickými kolonizatormi sveta zo západu.

    2
  2. Chemické zbrane v Iraku špinavá zamienka a hneď bola vojna milión mŕtvich a čo Izrael čistá genocída. Človek je hovädo. Vojne na Ukrajine sa dalo zabrániť.

    1
  3. Ako sledujem, za chvíľku bude v učebniciach dejepisu písané, že Hitlerovské Nemecko bola vlastne iba bezbranná obeť zlého Stalinského ZSSR 😀 Niekto ide denacifikovať, niekto hľadať zbrane hromadného ničenia. V jednom prípade sa trestá a ponesie zodpovednosť, v druhom sa im pchá do riti celý svet a vyviazli bez najmenšieho trestu, či sankcie. Krásny príklad dvojakého metra. Ešte, že sme objektívny 😀

    3
  4. nič v zlom, ale napísať rovnaký agresor je odvážne, keďže spriatelené vojská do Československa poslal občan Ukrajiny LIB

    2
  5. Vzdy je to uhol pohladu, Zalezi od toho kto spracuje svoj pohlad. Nic to ale nemeni na podstate a to je ze pri okupacii v 68 tu boli ako okupanti v tankoch aj ukrajinci . Takze to nieje tak ako sa to tu snazi Majko podsuvat svojou úvahou a propagandou. Treba to napisat pravdivo ze aj ukrajinci ako sucast armády a agresora tu boli v 68 ako okupanti.

    2
  6. Minulosť je jasná a dokázateľna.Nie je v záujme nikoho normálneho objavovať nejaké dokumenty ,ktoré “ akože objavujú a dokazujú,to čo už bolo tisíckrát dokázané.Sluzi to len nevzdelanym a extremmistickym hlupáko,ktorý chcú za každú cenu prepisovať históriu,ako keby to bola nejaká bájka.

    1
  7. Znovu pripomíname… Aká pekná výzva, dokonca v množnom čísle. Koľko vás je? Mimochodom, načo máte potrebu to pripomínať? Sú to fakty, ktoré sú dávno každému normálnemu človeku jasné. Alebo je účelom pripomenutia niečo iné? Aj zbrane hromadného ničenia v Iraku a genocídu v Gaze pripomeniete?

  8. 16. marca 2024, 20:48
    Samozrejme, že budú držať huby. O tom sa nehovorí. Objektivita je pre našich pisálkov neznámy pojem. Pokyn znel jasne, osiera sa iba Rusko. Občas Čína.

    1
  9. Nevadi, ze Ukrajinci boli v 68 sucastou okupacie? Nevadi, ze teraz nas okupuje cez Brusel USA? Nevadi, ze USA ma taky medialny vytlak, ze bombardovanie ochudobnenym uranom Juhoslavie, vojna v Iraku, Syrii, Afganistane, Gaze je ututlavana a legitimizovana? Dokedy chcete klamat samych seba?

    2
  10. Milo!a ty dokedy chces sam seba klamat ze to co sa teraz deje je to uplne v poriadku??a nepiste furt o tom ze lebo USA Irak afganistan a tak ked pises toto tak aj napis aj to ze RuSSko za poslednych rokov kde vsade bol vojensky

  11. Dopravca, nikto netvrdí, že to čo sa deje teraz, je v poriadku. Lenže problém tvoj a tebe podobných spočíva v tom, že všetko vidíte jednostranne. Vidíte len Rusko, Rusko a Rusko. Akoby ostatné veľmoci robili len humanitárnu pomoc vo svete.

    1
  12. A ty zase vidis vsetko jednostranne USA USA USA tak sme si kvit ale na tenu ze kde vsade bolo RuSSko som doteraz nepocul resp nevidel tu napisane viete kydat na USA ale na RuSSko nie tak kto vidi veci jednostranne??

    1
  13. USA v Afganistane, akú zámienku mali na vtrhnutie do tejto chudobnej krajiny. Po 20 rokoch museli utiecť, ešte aj sprostí Slováci boli nápomocní. Máme to výborných kamošov.

  14. Zaujímavé, že keď niečo robí USA tak nikdy neškriekate tak ako pri Rusku, a to je ten rozdiel.

  15. Takze podla vas USA vsade bol ne opravnene ale zato RuSSko vsade bol legitimne?apropo kto tu skrieka?videl si ze som napisal ze to neni pravda kde vsade bolo USA??len vy nechcete tu napisat co vsetko napachal to vase super RuSSko.stale to iste dookola melete ale o RuSSku nepiste.

  16. Dopravca, aby bolo jasné. Špine sú jedni aj druhí. Ale poukazuje sa len na jedných. Už chápeš ten rozdiel?

  17. Ano to je pravda ale pre niekoho su jedni vzdy ti spinavsi tak ako v komunizme a aj teraz vsetci sme rovny ale vzdy su rovnejsi a to ze tu budete pisat kto rovny resp rovnejsi rozhodnete vy pri volbach ale vidite sami ze co ste zvolili a zase niektory chcu byt rovnejsi a teraz samozrejme budete pisat lebo Matovic a ostatny ale to nemozete porovnat vtedy bol COVID bovhie co by porobili ti vasi Fico a spol napr zabudate ze ludi z hranic co nosili do karantén este nariadil pellegrini,teply vám vadia ale pellegrini nie takze vy tu neskriekajte.

  18. Pre 9:55 – a rusi v tom Afganistane neboli? To si zvolil zlý príklad, rovnako aj Sýria, tiež tam boli a aj sú.

  19. A čo hovoria russofilcky na to, že v 68-om boli Russi a Ukrajinci partneri pri obsadení Československa a teraz Russi hovoria o Ukrajine ako o fašistickom nepriateľovi, už to nie je slovanský národ? Nevadí, že na slovanský národ posielajú moslimov zabíjať a znásilňovať? Kde je tá slovenská hrdosť. Doteraz tuším Slováci neznášali moslimov a imigrantov z východu, ale čečenci zabíjajúci Ukrajincov sú ok? Či ohýbame pravdu ako za komančov, čo sa hodí, to je pravda?

  20. Pre 17. marca 2024, 11:46, ty jebo ak tu napisem pravdu ze v 68 boli sucastou arogantnej okupacie aj okupanti ukrajinci tak to znamena ze takto sa pise objektivna skutocnost. A taky zmrd ako si typ to napise ako partnerstvo ci obsadenie. Boli to agresori a okupanti . A rusofilcka bola tvoja mater ktora ta nenaucila sa slusne a pravdivo sa vyjadrovat

  21. 17. marca 2024, 11:40
    V Sýrii sú Rusi na pozvanie legitímnej vlády. USA tam majú základňu so súhlasom americkej vlády ale bez súhlasu sýrskej. Ale oni môžu všetko bez obáv z následkov. Ako aj Izrael.

    1
  22. Pre 17. marca 2024, 11:46 este dodam ze nastastie pre slovakov sa vtedajsi politici ako Dubček zachovali zodpovedne a nerozputali voci agresorom a aj ukrajinskym okupantom vojnu aby neboli vyvrazdeni slovaci . Myslim ze ukrajincov dobehla karma ked sa z agresora a okupanta stala obeť. Ale za tuto ich vojnu je zodpovedny Zelensky lebo svojou nezodpovednou politikou dopustil takuto katastrofu na ich národ. Tejto vojne mohol predist .

    1
  23. Boze to je neuveritelny talent ako prekrucat neprekrutitelne.
    Ze za vojnu moze Zelensky to napise len krcmovy kokot s mizernym zamestnanim.
    Treba ist odtialto prec kym nedaruju dezolati nasu krajinu Rusom.
    Slava Ukrajine Slava hrdinom 💙💛

    3
  24. Zamyslali sa nasi šenkmajstri z VŠŽ nad takym „dezolé“ paradoxom ze mozno Putin napadol Ukrajinu lebo si dal napichat do kotrby 3 davky covidovej vakciny a preplo mu z toho ?

    3
  25. Najlepšie sa nedávno vyjadril český herec Marek Vašut : „Dnes vyrastá generácia ktorá má dokonale vymyté mozgy !“
    To platí na vás 30.ročných a menej.
    Niektorí majú aj o kúsok viac rokov …ale o to menej kolečiek v mozgovom mechanizme…

    3
  26. Veru a tych proruskych prasivych dochodcov je v cesku menej ako u nas.
    Komunisticky kolaboranti

    2
  27. Pre 17. marca 2024, 13:17 kokot mozes hovorit tvojmu otcovi zato ze ta splodil a zle vychoval. Krčmu nenastevujem a moje zamestnanie mi mozes len zavidiet. Ja na rozdiel od teba robim len co chcem a kedy chcem. A este raz zopakujem ze za vojnu a naslednu genocídu ukrajinskeho naroda moze v prvom rade Zelensky a jeho politika. A pritom Ukrajina mohla svojou polohou najviac obchodovat so zapadom ale aj s vychodom cize Ruskom. Lenze Zelensky sa nechal jednostranne opantat zapadom a tak ohrozit svojho suseda vojensku velmoc a víťaza svetovej vojny . Ukrajina tvrdo zazila co je to vojna a preto sa cudujem ze Zelensky dopustil svojou politikou aby sa taketo zverstvo ako je vojna znovu rozputalo na Ukrajine. Za vojnu mozu vzdy politici a ich zle rozhodnutia.

  28. Anonym 17. marca 2024, 19:24…ty vieš o tom že Rusi okupovali ukrajinské územie dávno predtým než Zelensky kandidoval za prezidenta?

    2
  29. Kokotom ta budem nazyvat aj nadalej lebo aj si kokot. dokazujes to neschopnostou pouzivat svoj mozog spravne.
    Ukrajina ako suverenna krajina si moze viest akukolvek zahranicnu politiku a nadvazovat obchodne a obranne spoluprace a nikto sa nebude pytat fasistickeho rezimu. Pravdepodobne (pretoze si kokot) tak ti niekto cely zivot diktoval co mas ako robit a ako to mas robit
    Tak to ale nefunguje

    1
  30. ze moze tu dezolatovi niekto zavidiet robotu.
    Podla tvojich analytickych schopnosti a intelektu usudzujem ze miesas maltu na pokyn majstra alebo si nieco zdedil a ztoho zijes 😀

    2
  31. Ukrajina ako suverenna krajina si moze viest akukolvek zahranicnu politiku a nadvazovat obchodne a obranne spoluprace a nikto sa nebude pytat fasistickeho rezimu. Súhlasím. Prečo tú suverenitu nerešpektoval aj strapatý aj B. Johnson a doletel za Zelenským, aby mu nadiktoval čo majú robiť? Vtedy na svoju suverenitu akosi zabudli. Či?

  32. Nemas argumenty a odpovedas mi konspiraciami?
    Tak to potom mas dobru robotu ze si bol ucastny na takych diskusiach s Johnsonom a Zelenskym a videl si aku mu to diktoval

  33. Dobre, skúsim inak. Máš dojem, že všetky rozhodnutia robí Zelenskyj sám, príp. so svojim tímom poradcov a prihliadajú výlučne na záujmy Ukrajiny?

  34. DObre prva konspiracia nevysla o tom ako Zelenskemu diktovali.
    Takze maju sa radit napr aj s Anglickom ale aj RUskom o obrane proti Rusku?
    Maju jasne kto je spojenec a kto nepriatel de facto . takze v zaujime Ukrajiny je rokovat so spojencami.

  35. Dovolím si predpovedať,ako sa toto všetko skončí,a ani nemusím mať krištáľovú guľu.Skonci sa to tak,ako sa doteraz skončili všetky takéto konflikty,kde bola jedna strana podporovaná hlavne Amerikou(USA)Jedného dňa svoju podporu skončia a zanechajú podporovanú krajinu svojmu osudu.Rozbitu,vyrabovanu rozdelenu,s nesmiernymi ľudskými obetami no proste rozbitú.Irak Vietnam Lybia .atď.Emigraciu biedu a destabilizáciu a nájdu si inú krajinu,kde je treba zachraňovať :“demokraciu“ a to tu americkú.

    1
  36. Ajajaj. zas USA to by nebola riada propaganda keby za to nemohli spojene staty . no dezolko zas moze za Putinove rozhodnutie USA.
    skonci to tak ze latrinova velmoc bude platit reparacie a nasu luzu trafi slak v garzonkach

    1
  37. Anonym 17. marca 2024, 20:54…len si zabudol napísať kto tam tú krajinu rozbíja, rabuje a sposobuje tie nesmierne ludské obete….

    1
  38. Ratafak a ako Rusi okupovali ukrajinske uzemia davno predtym ako sa stal Zelensky prezidentom? Mysliš ze okupacia uzemia je ked tam zili ako mensina? Tak potom aj tu zijuce menšiny su ako mensiny co okupuju nase uzemie? To akoze napr. madari zijuci tu ako mensina tu potom okupuju nase uzemie? Sa preber chlapce.
    A pre 17. marca 2024, 19:34 si sproste arogantne hovedo co sa nevie slusne spravat. A „pravdepodobne“ aj tvoj otec vedel ze splodil teba ako riadneho kokota tak ta nenaucil ani slusne sa spravat. Takze kokot mozes hovorit svojmu otcovi ale nie mne ja zato ze si arogantny kokot nemozem.
    A Vladolf nikdy nepodcenuj cloveka ktoreho nepoznas.

  39. Stalo sa už klasikou, že za každým iným názorom vidíte konšpirácie. Vraj prvá nevyšla, skúsil si druhú. Tá prvá akože konšpirácia pochádza od Arestoviča, ale ak si myslíš, že som to vymyslel ja, potom sa nečudujem, že všade vidíš konšpirácie. A teraz nezabudni napísať, že Arestovič je vlastne nedôveryhodný, nech to zapasuje do koncepcie.

  40. Anonym 17. marca 2024, 21:39…nie menšina ale regulérna ruská armáda..kedy rusi obsadili Krym a Donbass?..a odkedy je Zelensky prezident?

    1
  41. Ratafak ruska armada obsadila Krym a Donbas po prevrate ale hlavne to sposobilo zabijanie ich mensiny zijucej na tomto uzemi. A Krym dostali ako dar a ten si po zlej bezpecnostnej situacii zobrali späť preto ze aj tam zije ich velka mensina.A aj ty ak niekomu darujes nehnutelnost alebo pozemok ako dar tak si ho mozes kedykoľvek po tvojom zvazeni pravne narokovat späť ak nie su dodrzane dohodnute podmienky daru. Ale podstata je v tom ze pocas vedenia politiky Zelenskeho sa rozhorel vojensky konflikt. Mohol tomu zabranit keby robil rozumnu a rozvaznu politiku. A na zaver v 68 moc nechybalo aby aj ukrajinsky okupanti nestrielali do nasich obyvatelov pokial by Dubcek nerobil rozumnu s rozvaznu politiku voci svojmu narodu

    1
  42. Anonym 17. marca 2024, 20:54
    Počas 2. svetovej vojny USA, Veľká Británia a spojenci pomáhali napadnutému ZSSR, nakoľko Stalin nebol na vojnu pripravený. Rusom boli poskytnuté automobily, zbrane, lokomotívy, strelivo, atď. Bez nich by ťažko Červená armáda zastavila hitlerovcov a zatlačila ich do Berlína. Vieš o tom vôbec? Toto nám v škole nikdy za komoušov nepovedali.

  43. Aky dar o com zas tocis ? co ti slabo platia rusi tak mas slabe hoaxy?
    Existuju medzinarodne uznane hranice a mensiny alebo narodnosti su vsade to sem netahaj lebo nam zoberu Cesi , Poliacai a Madari a budes mat holu rit.

  44. Anonym 17. marca 2024, 23:26…neverím že ta za toto neplatia…..žiadne zabíjanie menšiny sa nekonalo,..ani sami rusi ako člen misie OBSE to nevedeli nijak doložiť: https://www.mzv.sk/aktualne/ukrajina/myty-a-fakty-o-ukrajine
    mimochodom najvia ludí tam zomrelo práve po tom čo tam Putin začal „denacifikovať“….
    Nie dar si určite nemožeš kedykoľvek so zbraňou, tankom, armádou prísť zobrať naspať…takto to nefunguje….
    Ešte raz: Putin okupoval Krym už od roku 2014, klamal že nie, to ešte Zelensky zďaleka nebol prezident….Putin okupoval Donbass už od roku 2014, klamal že nie, to ešte Zelensky zďaleka nebol prezident….ten konflikt sa začal za Putina aj sa rozhorel za Putina, a to že kto bol práve prezident Ukrajiny je Putinovi absolútne jedno..

  45. Ratafak plachta 18. marca 2024, 9:13
    Vidíš, to sú ešte relatívne „čerstvé“ dejiny a už ich ignoranti skresľujú.

    1
  46. Pre 18. marca 2024, 9:00 a ty vies preco vlastne pomohli akoze „spojenci“ tomu ZSSR? Lebo ani to ta v skole neucili. Ale v skratke to bolo preto lebo uz dobre vedeli ze ked Nemci dobyju a zničia ZSSR tak by boli narade spojenci . Takze ta pomoc ZSSR bola ich nutnost a vypočítavosť zaroven. Nutnost lebo nechceli dopustit vojnu v takom velkom rozsahu na ich uzemi a vypocitavost bola v tom ze na tej pomoci este aj zarabali ,tak ako zarabaju aj teraz. V skratke zatial asi len tolko.

  47. Anonym 18. marca 2024, 9:00
    USA pomáhali ZSSR v rámci programu Lend lease, ale za lode naložené zlatom. Nie zadarmo. Celkový nesplatený dlh voči USA, ktorý RF musí do 2030 zaplatiť je cca 100 miliónov dolárov. V porovnaní s celkovým dlhom USA omrvinka 😀

  48. Ale uvedomujete si aspon to ze nechybalo moc a v tom 68 by aj ukrajinsky okupanti ako su ucastnici okupacie strielali do vasich rodin? Alebo vam vakcinovanie a ta propaganda co sa tu vsade tlaci uz tak vyplachla a zmenila mysel ze si to uz ani neviete uvedomit .

    1
  49. Anonym 18. marca 2024, 12:01…ešte si zabudol napísať že by to bolo na základe rozkazu z Moskvy….
    ..snažíš sa tam zvýrazniť tých „ukrajinských okupantov“ ale zabúdaš na to kto ich sem poslal….o tom nerozhodoval Kyjev, Varšava, Riga atď..ale Kremeľ, ten čo sa rozhodl poslať aj Čečencov, Dagestancov, Burjatov atď aby strielali do ukrajinských rodín…my sme sa rozhodli podvoliť, ukrajinci nie…aj Fíni v 39 sa rozhodli bojovať a dneska sú jeden s najrozvinutejších štátov sveta, vybojovali si to, ak by sa podvolili tak pravdepodobne by tak tretina kakala do diery v snehu a tisíce mužov „denacifikovali“ Ukrajinu…..

  50. Anonym 18. marca 2024, 11:51
    Anonym 18. marca 2024, 11:59
    To nič nemení na fakte, že sám Stalin pred spojencami uznal, že bez ich techniky a zbraní by si s Hitlerom neporadil.

  51. 18. marca 2024, 12:19
    Moskva je mesto a rozkazy nevydáva. Tie vydalo politbiro na čele ktorého bol vtedy Ukrajinec Brežnev 😉 Zabudli sme?

  52. Stalin bol Gruzinskeho povodu a co akoze to meni na historickych faktoch o Ukrajine a sucasnej krvilacnej vojne egocentrickeho diktátora Putina proti suverennej krajine

  53. Anonym 18. marca 2024, 12:48…Breznev sa na ukrajine narodil…ruským rodičom, vačšinu života prežil v Rusku (na jeho dnešnom území) a sám sa identifikoval ako rus….
    Vo svojej knižnej autobiografii z roku 1981 sa identifikoval ako Rus („Таким образом, по национальности я русский, по происхождению – коренной пролетарий, потомственный металлург.“ – „Národnosťou som teda Rus, pôvodom – rodený proletár, dedičný metalurg.“)

  54. Ratafak tvoja rodina kaka alebo kakala do snehu po 68?. Alebo sme sa podla teba nemali podvolit a bojovat aby padol a nechal sa vystrielat Slovensky narod? Takto to mas zmagorene v tvojej hlave? Ano vsade pisem ze ako okupanti boli u nas AJ ukrajinci. AJ znamena nie len. Cize ukrajinci boli v znacnej miere a hojnom počte ako okupanti na nasom území. A bud rad ze sa Dubček a dalsi podvolili a nedali rozkaz bojovat ako Zelensky cim sposobil obrovske utrpenie a genocidu ich narodu. Vidim ze tvoj zaockovany mozog ma riadne pomylene hodnoty zivota a smrti nielen svojho ale aj ako celonarodneho.

    1
  55. Anonym 18. marca 2024, 13:24…my sme nemali na výber, neboli sme pripravení, zďaleka nie tak veľkí ako Ukrajina a navyše aj bez pomoci (materiálnej vojenskej), tam nebolo moc možností a napriek tomu že sme sa nebránli umreli stovky ludí…uplne iná situácia ako Ukrajina 2022…takže Zelenský može za tú genocídu? A nie ten Putin čo poslal tanky, vojsko vraždiť na cudzie územie?..uvedomuješ si v tom mozgu kto tu je obeť – kto sa bráni a kto je agresor?…
    zelenskému sa ten ruský teror podarilo zastaviť na cca 20% územia (z čoho vačšinu Putin ovládal od 2014)….inak by rozbombardované mestá ako Bachmut, Mariupol, Avdijivka atď boli po celej ukrajine…a niekto kto tu obviňuje obeť bombardovania a okupácie z vojny mi ešte bude písať o pomýlených hodnotách života…..
    ešte raz: obeť útoku sa má právo brániť a nie nechať zmlátiť, zavraždiť, znásilniť, vybombardovať…ak chceš niekoho viniť z utrpenia a genocídy tak sa skús obrátiť na agresora a nie na obeď, to je vážne nechutné a hyenistické….už si to uvedom…
    PS: už je rok 2024, tak 2-3 roky po epidémií, skús už odfixovať od tej témy očkovania atď…otoč kalendár, už sme niekde inde a ty nemáš ani poňatia kto je/bol zaočkovaný či nezaočkovaný….

    1
  56. Ratafak, sa cudujem, ze sa s tym tupym nackom vobec bavis.
    Uz tam nacpal ukrov, ockovancov a este pridu nosati.
    Jaj, este sereš.

  57. Anonym 18. marca 2024, 14:01…vzhladom na ohromnú fixáciu na tému očkovania predpokladám že toto je starý obyvateľ a nie Daniel…ale možno je to ten istý…

  58. keby skumali tvoj povod tohto diskutujuceho ruskeho devianta tak zistime ze nejake to bude incestne tam u nich doma

  59. Zaoberať sa bývalou NDR je zbytočné koľko Židov vyvraždilo Nemecko. To čo dnes robia židia proti Palestíncom je genocída, všetko ničia presne ako Rusi na Ukrajine.

  60. Ratafak a kakate do snehu? Nieco sa mi zda ze si tu obhajoval tu vakcinaciu. Tak predpokladam ze si sa stal ucastnikom tejto biologickej genocidy. Vela ludom to nici a znicilo zivot zdravie a pravdepodobne uz aj mozog. Dufam ze nepopieras aspon to ze aj ukrajinci tu boli ako okupanti. Či? Ano kazdy sa ma pravo branit ale vzdy sa treba rozhodnut ako a za aku cenu. Zelensky si mohol vybrat neutralitu alebo vojnu. Vybral si vojnu podporovanu usaaspol. Neobhajujem rusov len sa nato pozeram triezvo. Tebe by sa tiez nepacilo keby tvoj sused dovolil aby sa na jeho balkone usadili sršne v tesnej blízkosti tvojho balkona ci okien tvojho obydlia. Ako by si to riesil? Bud neutralne ze by si sa snazil so susedom dohodnut aby ich zrusil alebo by si zobral postrek alebo palicu a bez vedomia suseda srsnov likvidoval cize nasilim okupaciou vojnou na susedovom balkone odstranoval srsnov. Alebo mas ine riesenie?

  61. Anonym 18. marca 2024, 15:28…nie my nekakáme do snehu, ale urovnou života sme sa západu počas ruskej okupácie vzďalovali a to tu ide…Fínsko si vybojovalo svoju nezávislosť a dneska patria medzi najbohatšie krajiny sveta s vysokou životnou úrovňou…ťažko by to tak bolo ak by v 39 padli a v Moskve by im diktovali ako majú žiť…..chápeš?
    ..ty si ten čo tu písal že do pol roka, potom do roka a potom do dvoch bude po nás?….to je tá tvoja genocída?…na západe očkovanosť 80-90% a čuduj sa svete, nemocnice prázdne, umrtnosť v normále..sám Putin má v sebe niekolko vakcín – myslíš že sám sa dobrovolne stal účastníkom „tejto biologickej genocidy“..alebo len tebe z toho už hrabe?..ale na čo to sem teraz ťaháš?
    Ukrajina si zrušila neutralitu po tom čo sa na ňu Putin z vysoka vytoto a obsadil Krym a Donbas…evidentne im tá neutralita bola k ničomu rovnako ako budapeštianske memorandum…….minule si tu písal o susedových ošípaných, teraz zase o sršňoch….je jedno aké zvieratká použiješ, už som ti vysvetlil že ten problémový sused je Rusko a nie len vo vzťahu k Ukrajine…Moldavci, Gruzínci, Fini, Pobaltie atd všetci sa snažia či v minulosti snažili odhánať tých sršnov či ošípané….

    1
  62. Anonym 18. marca 2024, 15:28

    Riadne sa ti káble pomiešali. Ukrajinci si mohli vybrať medzi ruskom alebo vojnou a vybrali si vojnu. Západ si na základe Budapeštianskeho memoranda mohol vybrať medzi vojnou a hanbou. Vybrali sme si hanbu a budeme mať vojnu.

    Vakcinácia zachraňuje životy..ty uspávač hadov.

  63. Nemotaj si to .Ja som osipane nespominal. Ale neodpovedal si ako by si riesil sršnov ty. A to ze to obsadili aby zabranili vrazdeniu sa necudujem ked tam ukrajinci zabijali mensinovych rusov tusim 14000 sa pisalo. Vypocuj si vyhlasenia Porosenka na adresu zijucich mensin tam. Putin a Rusko davalo mierove riesenia ale Ukrajina nemala zaujem zapad nemal zaujem na Dombase sa vrazdilo nadalej tak potom niekto nechcel mierove riesenia ale vojenske.

  64. Trojmesacna vojna na vychode Finska prebiehajuca vacsinou v arktickych teplotach pod -40°C sa skoncila v marci 1940 podpisom mierovej zmluvy. Finsko suhlasilo s odstupenim 9% svojho uzemia v okoli St. Petersburgu, vtedajsi Leningrad, a od podpisu mierovej zmluvy Finsko uz nikdy necelilo ziadnym inym narokom zo strany ZSSR, ci dnesneho Ruska. Ano, Finsko by mohlo byt inspiraciou aj pre Ukrajinu.

  65. vieš čo, dohodol by som sa so susedom…dal by som mu jadrové zbrane vymenou za to že mi garantuje nezávislosť a suverenitu, zakotvil by som si do ústavy neutralitu…..no ale keď by som videl že na to sused kašle, rozťahuje sa mi v záhrade a chce ísť do domu, nárokuje si moje územia, pračku, wc, ženu, dcéru…tak asi bohužial už neostáva nič iné len s takým susedom či chcem alebo nechcem bojovať….chcel si sa dohodnúť, bol si neutrálny, odovzdal si aj jadrové zbrane…ale ten sused útočí a nie len na teba….čo by si teda robil ty?
    a k tomu vášmu zabíjaniu – opakujem, ani sami rusi to nevedeli dokázať…: https://www.mzv.sk/aktualne/ukrajina/myty-a-fakty-o-ukrajine

    3
  66. Rusky prezident Vladimir Putin je nakloneny navrhu francuzskeho prezidenta Macrona na vyhlasenie primeria pocas konania olympijskych hier vo Francuzsku, som cital v novinach. Konecne nieco pozitivne. Treba premyslat, ako tu vojnu utlmit, nie eskalovat. Som zvedavy, ci sa to primerie podari dohodnut, alebo ci v tej dobe, naopak, budu prebiehat dva rovnocenne udery na Kyjev a na Odesu, ako predpokladaju vojenski analytici.

  67. Tomu zakernemu vrahovi nemozes nikdy verit. Bombarduje Kyjev ked je tam sef OSN.
    Teraz bude ta KGB kreatura milosrdna…. isteze.

  68. Podla mna sa da s Rusmi dohodnut. V Syrii operovalo ruske vojenske letectvo v jednom vzdusnom priestoru zaroven s letectvami USA a Izraela a nedoslo tam medzi nimi k ziadnemu konfliktu. Pre mna to znamena, ze na com sa Rusko, USA a Izrael v tom konflikte dohodli, to aj platilo. Rusi robia to, co chcu oni, ako aj ine velmoci, ale nie su to ziadni patologicki podvodnici, resp. o nic viac patologickejsi, nez ti ostatni.

  69. Znovu to motas . Najskor sa zacal prevrat. Pri ktorom politicka usa rozdavala dolare na ruku z igelitky. Taky pravrat by sa pacil aj Korcokovi ked za jeho ucasti tam nejaky somar do tv vyhlasil ze by potrebovali na dokonanie prevratu aj u nas znovu smrt takeho Kuciaka. Je to liberalny hnus otazny aj do minulosti a pozadie vrazdy chudaka Kuciaka a jeho priatelky. Ale odbocil som trosku tak naspet. Preco si nespomenul hned na zaciatku prevrat a vrazdenie a zabijanie menšiny. To tvoje poradie je ucelovo menene. Lebo najskor sa udialo to co ja pisem a to co pises ty sa stalo ako dôsledok toho zleho.

  70. No Makron je zakerny lišiak. Na jednej strane by chcel mier pocas hier vo Francúzsku a na druhej organizuje plany na vstup armad NATO ale len v europe na Ukrajinu co bude znamenat vojnu v europe.

  71. Anonym 18. marca 2024, 22:05
    Majú to v sebe. Napoleon aj Makron. Obaja krpci ale túžia dobiť Rusko. Napoleon sa dostal až do Moskvy a tam to skončilo. Nielen pre neho ale aj celé Francúzsko. Odvtedy len utekali a prehrávali. A tento trend držia do dnes.

  72. Takto môžme vypisovať ešte 2,roky,4 roky? alebo aj desať rokov.Ze Rusko je agresor,to už sme sa dozvedeli,že USA robí takéto veci už desaťročia,na to pamätáme(nadelili nám migráciu,lebo rozbili Afganistan,Irak,Lybiu,Somálskom,a ešte pár takých štátov,ale to bolo,že tam zachraňovali demokraciu,to bolo ušľachtilé,to potom tých pár miliónov mŕtvych človek lepšie strávi.Teraz tiež Izrael sa rozhodol,že vyčistí Palestinu od teroristov,čo tam potom,že niektore rodiny tam náhodou aj žijú v Gaze,majú smolu.Ešte pozametať tie rozbombardovane domy, a je urobené.USA má na celom svete do tisíc vojenských základní,lietadlové lode kontrolujú všetky moria a oceány,ale ešte im chýba väčší vplyv na Ukrajinu,ktorá sa rozhodla,že sa obráti na západ,samozrejme,že s veľkou radosťou pomôžu,a hlavne ,keď sa tam nájde aj nejaké miestečko pre ich rakety.Ale ten zlý Putin a to hnusné Rusko proti tomu nieco má.No a? To sa musí využiť.Ako fajn,naši vojaci tam nemusia,Naši Ukrajinský priatelia sa za našej pomoci nielenze ubránia,ale aj zvitaziaa my za pár dolárov oslabime Rusko tak,že nám nebude kecat do toho,až bude na rade Čína,lebo Tajwan.No a v takomto svete my teraz žijeme.Agresor Rusko,agresor USA,a naši vzdelaní a aj nevzdelani politici,človek nevie,koho prv počúvať.Viete,čo,nechajme ich všetkých tak,nech si to vybavia medzi sebou a musíme len dúfať,aby mali aspoň toľko rozumu,že kvôli veľkej ušľachtilosť i,nezničia celý svet.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované