back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Farmárka, ochrankyňa zvierat a umelkyňa: Erika Konečná, rodáčka z Vinohradov nad Váhom, kandiduje do NR SR

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Volám sa Erika Konečná, narodila som sa vo Vinohradoch nad Váhom, neskôr žila v Seredi a momentálne sa nachádzam neďaleko Trnavy, v krásnom prostredí v Hornej Krupej. V roku 2010 sme si kúpili našu prvú kravu Bibu a začali sme ako rodina farmárčiť. S mojim manželom máme dvoch úžasných synov, ktorí nám intenzívne pomáhajú a preto som za nich vďačná. Aj napriek tomu, že nemám pri mene titul, neubralo mi to zo vzdelania. Tým je moja práca, kde som získala naozaj veľký počet potrebných informácií, poznatkov a najmä skúseností. Takisto aj podnikanie ma mnohému naučilo a ukázalo mi nedostatky, ktoré v rámci legislatívy v (nie len) mne blízkych témach máme.
Chcem podať pomocnú ruku malým a začínajúcim farmárom a takisto mám veľmi blízko aj k zvieratám, pretože sú bezbranné a potrebujú našu ochranu. Preto, keď sa mi naskytla príležitosť kandidovať, neváhala som.

„Musíme v sebe nájsť odvahu, aby sme uprostred toho všetkého, čo sa okolo nás deje, neprestali byť tým, kým sme, aj keď sa to každému nebude páčiť.“

Som farmárka…

Z vlastnej skúsenosti viem, aké nedostatky má táto oblasť. Chcem preto pomáhať začínajúcim, malým a stredným farmárom. Dávam si za úlohu riešiť prenájom poľnohospodárskej pôdy a jeho uľahčenie. Máme tiež problematický dotačný systém pre našich farmárov a budem bojovať o dorovnanie tohoto znevýhodnenia, aby sme mohli byť viac sebestačnou krajinou v otázke poľnohospodárstva. Takisto považujem za dôležité riešiť tému vody. Voda je to najcennejšie, čo na Slovensku máme, musíme preto riešiť aj vodohospodársku otázku a s tým súvisiace vodozadrzné opatrenia.

Som milovníčka zvierat…

A preto považujem za dôležité ich chrániť. Plánujem podporovať útulky a aj mačacie útulky, ktorých je v našej krajine málo, aby naši štvornohí miláčikovia žili v dôstojných podmienkach predtým, než si nájdu nový milujúci domov. Ten im však poskytujeme my, ľudia. Ja sama mám doma niekoľko útulkáčov a verím, že im ako spoločnosť dáme novú šancu. Rada by som sa zamerala aj na postoj samospráv v tejto otázke. Chcem takisto komunikovať možnosti financovania formou systémového odvádzania 1% z daní pre zvieratá, ktoré sú bezbranné a zaslúžia si našu pomoc.

Som umelkyňa…

A mojím relaxom je špecifická umelecká činnosť vo forme vytvárania machových obrazov. Táto aktivita má pre mňa obrovskú hodnotu, nakoľko spája umenie a prírodu v jeden celok. Každý by sa mal venovať tomu, čo ho napĺňa a robí šťastným. Aj vďaka tomu vieme lepšie fungovať v práci a v živote. Tejto tvorbe by som sa preto venovala aj pri výkone verejnej funkcie.

V roku 2016 som pôsobila ako záhradná dizajnérka pre známy televízny program o záhradách, kde som vytvárala zaujímavé dekorácie. A taktiež som pracovala aj ako kultúrna referentka v našej obci.
Mnohí ste ma mohli stretnúť aj na fantazijnom festivale LEStival v Dolnej Krupej, kde už od samotného začiatku ich vzniku som súčasťou výtvarného tímu. Taktiež sme sa podieľali aj na výzdobe Májový kvet, Rozprávkový svet za hradbami a Trnavský piknik v spolupráci s mestom Trnava.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Voda v krajine a jej zadržiavanie je jednou z tém, ktorú chcem riešiť

Je to totiž najväčšie bohatstvo, aké doma máme.
Vieme ako obyvatelia pomôcť v našom bežnom živote zadržiavať vodu v krajine?
Samozrejme. Môžeme to robiť takto:

• Vysádzať kry a stromy /najlepšie pôvodné/ všade, kde sa neplánuje momentálne využitie, prípadne vieme nejakú plochu osiať trávnikom alebo lúkou,
• Nenechať pôdu bez pokryvu, v sadoch nekosiť nižšie ako 10 cm,
• Kry alebo stromy predsádzať najmä na presychajúcich svahoch a násypoch hlavne z južnej a západnej strany, kvôli vytvoreniu tieňa,
• Sadiť medonosné kvety, kry a stromy,
• Zriadiť a využívať kompost z organickej hmoty miesto jej odvážania a likvidovania,
• Zriaďovať drobné vodné plochy, pítka pre vtáky a útočiská pre hmyz,
• Všade, kde je to možné, požívať zelené fasády a zelené strechy,
• ZACHYTÁVAŤ DAŽĎOVÚ VODU A VYUŽÍVAŤ JU AKO TECHNICKÚ A ZÁVLAHOVÚ VODU.

Viem, že dôvera ľudí v politikov je veľmi nízka, ale chcem, aby ste vedeli, že ja som tu pre Vás a to sa nezmení, ak moja kandidatúra bude úspešná. Budem Vám vďačná za dôveru a každý jeden hlas. Ďakujem.

Dúfam preto, že 30.9. budete krúžkovať číslo 94 na kandidátke Sme rodina.

 


Objednávateľ: SME RODINA, Leškova 5, 81104 Bratislava – Staré Mesto, IČO: 42254515
Dodávateľ: MajkoDesignStudio, s.r.o., Trnavská cesta 867/53, 926 01 Sereď, IČO: 44574461

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované