back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Koho budem voliť? Neviem. Viem ale, koho voliť určite NEbudem. A prečo…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Boli to desiatky, až stovky otázok od známych, množstvo debát a aj otvorených diskusií hlavne za posledné dva mesiace. Mimoriadne intenzívne tak dva týždne. Vždy som odpovedal rovnako – „Koho budem voliť? Neviem. Viem ale, koho voliť určite NEbudem. A prečo…“

Dnes využijem posledné hodiny,aby som sa k téme vyjadril verejne.

Na Slovensku sme od Nežnej revolúcie mali niekoľko momentov, ktoré priamo rozhodovali o ceste, po akej sa krajina a teda aj my jej občania, v budúcnosti budeme uberať.

Po troch vládach Vladimíra Mečiara sme pochopili, že ak neodstránime totalitné zlo z politického života úplne, do Európskej únie a NATO nevstúpime a zostaneme niekde medzi Moskvou sústavne sa zmietajúcou vo vnútropolitických problémoch a de facto občianskych vojnách so separatistami snažiacimi ovládnuť aspoň niektoré regióny bývalého  ZSSR a dávno zjednoteným Berlínom.

Ľupták zvaný „Keľňa“ zo seba vydal pamätný výrok „načo je nám NATO“  a príčetná časť populácie Slovenska pochopila, že „politici“ ktorí to v hlavách nemajú úplne upratané, musia byť vytlačení z verejného života.

Podarilo sa. Dzurindove vlády Slovensko dostali späť na cestu smerujúcu k prosperite západu, aj keď zrovna sľubované „dvojnásobné platy“ sa nekonali.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Európska únia aj NATO zabezpečilo prodemokratické smerovanie Slovenska, no žiaľ Dzurinda akosi nevedel, kedy je čas a možnosť odísť so cťou s mimoriadne kladným zápisom do histórie a – nuž, výsledok sme videli v konci  SDKU a  vlastne ho vidíme doteraz v prieskumoch strany, ktorej sa stal lídrom pre voľby do NR SR 2023.

Slovensko po krátkej vláde Ivety Radičovej na dlhých prakticky 12 rokov uchopil pod svoje vedenie Róbert Fico, ktorý minimálne umožnil jeho ukradnutie nám občanom niekoľkými zbohatlíkmi,o pôvode majetku ktorých asi dnes už pochybuje málokto.

Vražda Jána Kuciaka a Martinky Kušnírovej znovu Slovensko a Slovákov prebudila. Námestia sa zaplnili desiatkami tisíc občanov nespokojných s kauzami ako Gorila, s chrapúnskym delením ľudí na „našich“ a tých iných, s rozkrádaním štátu a aroganciou moci,ktorá už prekročila úplne všetky nie len akceptovateľné, ale aj tolerovatelné hranice.

Vládu prevzala“krajšia“ a verejne nie tak sprofanovaná tvár dlhoročného člena  strany Petra Pellegriniho, ktorý síce zázraky neurobil, ale aspoň to ustál do volieb. Výrok jeho a vtedy ministerky vnútra Sakovej “ bude to drahé… to nevadí, oni na to budú hľadať peniaze“ už ale minimálne u časti populácie prekryl odpor proti opatreniam obmedzujúcim šírenie vírusu COVID-19, ktoré ale od začiatku zavádzala práve Pellegriniho vláda.

Človek nasratý prirýchlo zabúda a áno, je pravdou, že Matovičova vláda sa v prezentácii jej predsedu mala výrazne stlmiť a odborné veci fakt mala nechať na odborníkov.

Na strane druhej treba povedať jasne a zrozumiteľne, že pandémiu, krízu a následne otvorený vojenský konflikt v susednej krajine, skutočne nezažili generácie viac ako pol storočie.

Zlyhal ale aj štát vedený práve vládou Igora Matoviča. Vláda nepochopila, že nevymenenie kľúčových riadiacich pracovníkov hlavne v PZ SR spôsobí vážne problémy nielen pre ňu, ale v konečnom dôsledku pre celú spoločnosť.

Ešte 13. septembra 2021 sme pod titulom „Keď nevymenia noví starých, onedlho vymenia starí nových…“ publikovali článok v tomto znení:

Toto som pred rokom hovoril a písal. Povedané inak „starého psa novým kúskom nenaučíš…“

- Článok pokračuje pod reklamou -

Týka sa to (aj) hlavne Policajného zboru, ktorý je mimoriadne dôležitým prvkom a súčasťou v nastoľovaní práva v krajine.

Možno sa určitú dobu dalo vyhovárať na koronu, možno na začiatku skutočne bolo potrebné hlavne zabezpečovať funkčnosť opatrení a kontinuitu v riadení zboru. Ale na začiatku. Už v lete a na jeseň sme na začiatku neboli. A zmeny nedošli. Výsledok vidíme…

Myslel, alebo snáď dúfal niekto z nových kompetentných, že staré štruktúry navyknuté na určitý spôsob riadenia, rozhodovania a vlastne celého chodu zboru, tí starí budú konať len tak po novom? A prečo by mali?

No, nie všetci a všade sú zlodejmi. Sú aj čestní a spravodliví, otázka je, koľko ich je a či sa prejavia. Našťastie sa ich hodne prejavilo a o zmeny mali záujem. Skutočný a nefalšovaný záujem o skutočné a nefalšované zmeny.  Začali ich robiť, no boli blokovaní nadriadenými a systémom. Tým systémom, ktorý bol viac ako desať rokov budovaný, aby chránil „našich ľudí“.

Narazili. Nielen na už menovaných nadriadených, ale aj na rozhádaných politikov ošetrujúcich si vlastné záujmy a chrániacich znovu „svojich ľudí“.

Stretám sa s mnohými vysoko postavenými policajtami a už niekedy začiatkom roka mi hovorili, že vzhľadom na stav v koalícii a hroziaci návrat „starých časov“, aj tí slušní a odhodlaní robiť zmeny radšej pribrzdili a nasadili „vyčkávací mód“. Žiadna extrémna aktivita a zápasy tam, kde by to v budúcnosti mohlo byť vyhodnotené ako nadpráca a zbytočná aktivita a čím by sa stali neprijateľnými pre tých (staro)nových, ktorých príchod očakávajú.

Táto koalícia vzhľadom na koronu v ktorej začala pôsobiť a situáciou spôsobenú nízku popularitu, veľa možností prezentácie nemá.

Voľba protikorupčných strán z rúk takého veľkého množstva ľudí nebola náhodná. Súčasné strany dostali skutočne silný mandát, no nie na obchodovanie a hazardovanie s dôverou občanov, ale na ZMENU. Ak tento mandát premrhajú, ak sklamú občanov a zmenu reálne nedonesú, do histórie sa zapíšu veľmi nepeknými písmenami a – čo je najhoršie – ľuďom zoberú vieru v lepšie Slovensko. Bez korupcie, tunelovania verejných zdrojov a ochrany „našich ľudí“. Zoberú im nádej na dlhé desaťročia.

Lebo už nebudú kajúcnici a dohody. Na dlhé desaťročia bude temnota a neistá budúcnosť pre každého, kto vie existovať, žiť a podnikať podľa zákonov, bez korupcie a podlého zneužívania moci.

Zvykne sa hovoriť – padni komu padni. Platilo to niekedy na Slovensku? A platí to teraz?

- Článok pokračuje pod reklamou -

Tak sa zamýšľam, či ešte na svete existuje štát, kde takmer za poslednú dekádu polícia nemala najvyššieho šéfa, ktorý by neskončil vo väzbe, alebo aspoň s obvinením zo závažnej trestnej činnosti na krku.

Počúvali sme, že polícia potrebuje reformy. A my vidíme, že reformy potrebuje celá krajina. V prvom rade po stránke morálky a etiky, ktorú hulváti a nenažraté prasatá zo spoločnosti úplne vyhnali.  A tak vidíme, čo veľmi rýchlo nasleduje. Celé zle…

Dnešné zatýkanie ďalších elitných policajtov významne zneisťuje občanov a vyspelejšiemu zahraničiu dáva dôvody poklepať si po čele.

A pritom je to tak jednoduché. Zmeny so starými ľudmi nikto a nikdy nevykoná…

P.S.: Patrím medzi ľudí, ktorí volili zmenu. A vidím, že aj to, čo ju mohlo doniesť, je nepochopiteľne a účelovo blokované. Je jedno z akého dôvodu – výsledok je rovnaký.

Tadiaľto žiaľ cesta nevedie.

– – –

No, tak tá nami pred viac ako dvomi rokmi verejne avizovaná výmena „nových starými“ sa o tri dni pravdepodobne udeje…

Ale k veci. Koho teda v sobotu určite NEbudem voliť?

Určite môj hlas nedostane ĽSNS a Republika. Nie, vysvetľovaním prečo, nemienim strácať čas. Kto nevie,aj tak by nepochopil…

Určite nedostane môj hlas Ficov SMER  – myslím si, že po prevalení všetkých káuz a priznaniach ich aktérov, je ukradnutie štátu  tak viditeľné, až viditeľnejšie byť nemôže. Áno, nechcem už rozsudky súdov na objednávku zločincov, nechcem ničenie životov slušných ľudí sudkyňami a sudcami za dámske kabelky, nechcem, aby zločincom pri montovaní kamier do kancelárie GP asistovali samotní prokurátori, ktorí opačne, majú povinnosť dozrieť na ich zatknutie a spravodlivé tresty pre nich.

Nebudem voliť ani HLAS. Nie pre odchovanca SMERu Pellegriniho, ale pre ľudí,ktorých dal na kandidátku. Odmietam trestaných ľudí za úmyselné trestné činy, či ľudí manipulujúcich  dôkazmi s účelom privodenia prospechu im aj za cenu marenia spravodlivosti.

Nebudem voliť komunistov – tí dávno  patria do Múzea totality spolu so všetkými „politikmi“, ktorí počas Nežnej revolúcie kachličkovali kúpelne a 17.november si ani nevšimli…

Nebudem voliť  SNS – ďalšie kľananie sa Putinovi by fakt bolo choré, vlastne choré bolo aj to už dávnejšie medializované. A aj tu vidím na kandidátke ľudí vyšetrovaných PZ a morálne skôr na úrovni odpadu spoločnosti,  než elity,ktorá by mala tvoriť  zákony v Slovenskom parlamente.

Napriek tomu, že zostatok nie je veľmi široký, je zrejmé, že môj hlas dostane niektorá z demokratických strán. Vyčítam im že nepotlačili svoje ambície a nespojili sa do koalície – asi minimálne niektorým predsa len nejde tak o osud Slovenska, skôr čakajú na príspevok štátu za voľby.

Môj názor  na financovanie strán štátom? Strany by mali financovať ich členovia a nie štát. Hneď by sme videli, koľko by ich bolo a ako by sa zrazu zmenil spôsob ich komunikácie a uchádzanie sa o hlas občana vo voľbách.

Fakt je, že ešte stále nie som rozhodnutý,no jedno sľubujem – môj hlas neprepadne. Nechcem totiž návrat mafie a bezprávia na Slovensko. Nechcem na posledné tri roky spomínať ako na ťažké obdobie, no roky nádeje v lepšiu a spravodlivejšiu spoločnosť, ktoré občanom niektoré arogantné prasatá vo funkciách zmarili.

Predstavitelia demokratických strán vo voľbách na jar 2020 dostali mimoriadne silný mandát od voličov s jasne pomenovanou  „objednávkou“ priniesť do spoločnosti ZMENU. A mali  neopakovateľnú možnosť sľub daný občanom naplniť do poslednej bodky.

NENAPLNILI…

Ústavná väčšina im pohodlne umožňovala zo Slovenska urobiť právny štát, významne potlačiť všadeprítomnú korupciu a klientelizmus a krajinu vrátiť späť medzi štáty s jasným a nezvratným hodnotovým ukotvením, kde sa netreba báť fanatikov verejne sa vyhrážajúcich  dokonca použitím jadrových zbraní s cieľom zmocnenia sa území iných štátov.

ZLYHALI !! Teda, nie úplne, len akosi zabudli, že vo funkciách nebudú večne a že ich primitívne hry o moc a ochranu (aj keď nie až tak hulvátskym spôsobom) tých „svojich“ ľudí až príliš okato preháňajú.

Áno, úplne to pos°ali a dnes sme tak znovu na vážnej križovatke. Slovensko buď zmení svoje smerovanie a postupne sa vráti k medzinárodnej izolácii, minimálne ignorácii príčetnými politikmi vyspelých demokratických štátov, alebo bude – aj keď asi pomalšie, no pokračovať po ceste demokracie, práva a slobody.

Po sobote buď budeme s nemým úžasom pozerať čo dokážu pokrivené paragrafy v súčinnosti s pokrivenými charaktermi s oslobodzovaním zločincov a mafiánov, alebo sa konečne dočkáme  spravodlivosti aspoň c niektorých prípadoch, kde bezcharakterní zmrdi urobili aspoň nejaké chyby, ktorých sa čestní vyšetrovatelia, prokurátori a sudcovia dokážu chytiť pri nastoľovaní tak neskutočne zdecimovaného  práva na Slovensku.

Mám obavy, že keď  to „nedajú“ demokratické sily, už nikdy nebudú kajúcnici, nebudú vlastne ani kauzy, lebo nebude tých, ktorí by sa skorumpovanej moci dokázali dostatočne účinne postaviť na odpor.

A nie každý chce Slovensko opustiť…

Na záver, áno, politici za posledné tri roky zlyhali. Neznamená to ale, že keď som nespokojný s kvalitou kávy v kaviarni, na protest sa pôjdem do záchoda napiť vody zo záchodovej misy.

… a to by nemal robiť nikto. Fakt je lepšie rozmýšľať …

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. A máme tu zasa tú nezávislosť média a propagáciu svojho názoru, keby si aspoň nenavádzal .. Dúfam, že si si prečítal čo si napísal ?

  2. Pre Anonym 28. septembra 2023, 5:33
    Keď sa hovorí o ľudskej hlúposti, každý človek myslí vždy len na tých druhých

  3. ty chmulo mamkin, si v rubrike – tak to vidim ja.
    ci nazor by si tu chcel vidiet, ked nie jeho? ty myslitel vasej rodiny. ty pycha dediny. ty bulo.

  4. ani som nečítal čo pán neomylný v článku napísal, ale predpokladám, že nás navádza voliť progresívcov …. ja som len zvedavý koľko nás bude dr,bnu.tých a budeme voliť tých tých volov …..

  5. Je nehorázne tvrdiť niečo o demokratických silách,a odvolávať sa pri tom na na takzv.demokraticke strany.Strasne sa ňou oháňajú,ale ešte nikdy nebola tak porušovania,ako za posledné tri roky vcetne P S.

  6. Je to názor pána Majka. Nech si každý volí koho chce. Je to voľba občana a každý má právo po dovŕšení 18 roku života zvoliť si svoje. Môj názor je že keď budeme voliť P.S bude bordel pokračovať. Tiež sa mi nechce rozpisovať prečo. Ale myslím si že voľba P.S je tiež cesta do záhuby.

  7. a dokáže už niektorí z tých voličov Smeru napísať čo dobrého za 12 rokov vlády pre Slovensko urobili?…ako pozdvihli zdravotníctvo, školstvo, súdnictvo, infraštruktúru?…toľko voličov Smeru a tak jednoduchá otázka ale nikto nepozná odpoveď…..síce sa volí Smer, ale nikto netuší prečo…:-D

  8. Volic SMERU 28. septembra 2023, 11:39 Pri….o tom som už počul….tzn voľba „na just“….radšej si mesiace či roky počkaš na operáciu v rozpadnutej nemocnici, ale hlavne je „spraviť radosť“ ľudom ktorých ani nepoznáš..:-D…to je chytré…:-D

  9. pre: Ratafak plachta 28. septembra 2023, 11:50 Pri
    …rozpadnute nemocnice??? – asi Vas lider vo svojom programe prezentoval, ze postavi 3 nemocnice a na otazku, ze ci za jedno volebne obdobie odpovedal, ze tak aspon zaklady pre jednu su realne – len sluby a plane reci o vsetkom – su taki jednoduchi vratane ich fanklubu.
    Zajtra ked sa zobudim, budem sa citit ako luster, tak sa tak ku mne vsetci spravajte prosim – PS na vecne casy (ale do hrobu)

  10. demokracia..prečo zase klameš?…ale oni nepovedali že idú to postaviť za 4 roky, to každý kto má aspoň kúsok rozumu vie že to je nereálne a bolo to prezentované presne takto: „Vytvoríme DESAŤROČNÝ investičný plán. Prioritou bude výstavba troch univerzitných nemocníc v Bratislave, Košiciach a Martine,“ ozrejmil Dvořák…
    vieš čo je slub a planá reč – slubit dokončenie dialnice do roku 2010 a nedokončiť to ani do roku 2020 (po 12 rokoch vládnutia)….a k tým nemocniciam – ono bohate bude stačiť ak sa začnú renovovať tie staré a začne sa výstavba 1-3 nových,..vieš ako vyzerali nemocnice po 12 rokoch smeru? – pozri: https://www.topky.sk/cl/10/1785935/Pellegrini-svojimi-slovami-spustil-lavinu–FOTO-Plesne-v-slovenskych-nemocniciach
    PS: ja ešte neviem či to budem voliť práve PS, vyzerá to že ty si si už udal „vlastný SMER“…vieš aj prečo zrovna ich?

  11. ešte k tomu zdravotníctvu – krásny príklad je teraz v Trnave, kde nemocnica v roku 2014 (ministerka Zvolenska nom. Smer-SD, neskor odvolaná kvoli predraženému CT v Piešťanoch) predala lacno pozemky v areály kde sa malo stavať obchodné centrum…“Celý proces požehnali aj na ministerstve zdravotníctva. „Zo strany ministerstva bol správcovi majetku štátu Fakultnej nemocnice udelený predbežný súhlas na prevod majetku bez identifikácie kupujúceho,“ reagovala hovorkyňa rezortu Martina Šoltesová. Aké obchodné centrum a kedy v areáli vyrastie, nový vlastník pozemkov dnes ešte nevie.“
    ….no a tento týžden im tam vyrástol pod oknami cirkus!!!…Nemocnica chcela z peňazí modernizovať, no každý kto v poslednej dobe videl tú nemocnicu, musí uznať že to asi nedopadlo….
    toto je to zdravotníctvo ala Smer – plesne, predražené nákupy, lacné predaje majetku a vo finále cirkus pod oknami…..vie už niekto napísať že prečo chcete toto voliť?

  12. No Ratafak,samozrejme,že vláda Matovič ,Hegera,Odora,to všetko nevídaným sposobom ,napravila,nemocnice sú najlepšie na svete,vystriedala 3 ministrov,jeden blbší ako druhý,a to aj v celej vlade ,minister školstva financií,pol vlády plagiatori,no proste ideálne.A po voľbách tu bude iné? Veď to budú tí istí ľudia!Už je ozaj načase prestať,lebo Fico,lebo Smer,a poraziť Fica,to je totižto všetko,čo ponúkajú.
    .

  13. Idem volt Republiku, nech poslu pozivaci list panovi Putinovi, ako kazdi slovak viem ze nas treba denacifikovat. sami libertar tu je !!!

  14. Anonym 28. septembra 2023, 13:16 Pri…..ty si uvedomuješ že tu nikto nie je schopný napísať normálne – relevantné argumenty prečo volí Smer a jediné na čo si sa ty zmohol je práve to „lebo Matovič, Heger, Odor“?
    …po 12 rokoch vlády Smeru, ideš vyčítať im, že to nedali za 3 roky dokopy (z toho 2 bola pandémia)?…že vystradli 3 ministrov v pandemií (češi pod Babišom štyroch)? – uvedomuješ že Smer za roky 2012-2020 vystriedal 5 ministrov a to bolo obdobie konjuktury a bez pandémie?…čo by asi robil v kríze keď nedokázali vklude vládnuť aj v časoch pohody?…..
    ale ok, veď ja nehovorím že máš voliť Matoviča, Hegera či Odora (tan mal na to dať dokopy zdravotníctvo až 4 mesiace!!!)…ale pýtam sa prečo ľudia chcú voliť prave Smer,.

  15. Keď si na to doteraz Ratafak neprišiel,? Voľ si koho chces.Len akceptuj že ľudia majú iné priority,a iný názor,a to vy nedokážete

  16. ale veď ja akceptujem tvoju volbu a pýtam sa ťa na tvoj názor…ako možeš napísať že ho neakceptujem, ked ho ani nie si schopný napísať a ja ho tým pádom nepoznám….ty v tej otázke „Prečo smer“, vidíš to že ti zakazujem napísať si svoj názor alebo že ti zakazujem niekoho voliť?….

  17. jááj, ty si ten s tou propagandou ale nevieš povedať čo presne je predmetom tej propagandy …to si mal hned napísať a nestrácali by sme čas….tvoj názor si kludne nechaj pre seba, nikto ti ho neberie, vieme že nič konkrétne sa nedozvieme a nemusíš na mna vobec reagovať…myslím že si to v minulosti už tak plánoval…propagande zdar a čest práci!!

  18. Myslim ze aj majko sa docka po volbach, Ktovie ci bude par nadpisov: Naka u Matovica, Maka u Hegera, Nagy je vnutri a podobne…Ukraina uz nedostane ani naboj zo Slovenska, tesim sa na tu demokraciu

  19. on ti nevysvetli svoj nazor, je to dezolat voli podla kolegu sustruznika alebo co povie veducko pri vycape je svate

  20. Posledna veta,ak mi nechuti kava,tak sa nepojdem napit na zachod zo zachodovej misi,to znamena,ze sklopite usi a budete ju pit aj nadalej, takto rozmysla liberalny volic.
    Ja tak isto sa nepojdem napit zo zachodovej misi,ale opustim pofiderny bar a pojdem o ulicu dalej kde je tiez bar,hoci majitel nema zrovna az taku dobru povest,ale kavu ma chyrecne dobru.
    Ja rozmyslam takto a je mi jedno ci je majitel laviciar praviciar,alebo aj liberal,alebo niekedy sa mu aj nieco prilepilo na prsty a mozno ked bol mlady pochodoval v hnedej uniforme. AK MA DOBRU KAVU TAK JU BUDEM OBJEDNAVAT (volit).

  21. a kto má teda tú dobrú kávu?..
    ja by som to napísal inak – ak ma 12 rokov prehánalo z kávy v jednej kaviarni a ešte ma tam aj okrádali a posledné 3 roky som sa občas dogrcal z kávy v inej kaviarni tak sa určite nevrátim do tej prvej ale skúsim radšej niečo iné (určite ale nie k náckovi)….myslím že takto nejak rozmýšla rozumní volič a je jedno či je liberál, konzervativec, národniar atd……

  22. Koho voliť? Blb čo položil tri vlády chce znova vládnuť hádam aj znovu s TT bláznom. Kto skutočne objednal vraždu Kuciaka a jeho snúbenice sa nedozvie asi nikto. Človeka spájaného s mafiou sexuálneho maniaka hnus. Človeka čo chce aby ho volila lgbt spoločnosť, primeros či antikoncepcia zadarmo pre sopliakov niečo odporné. Vražda za vlády Fica takmer revolúcia. Vražda pred teplárňou tichučko nikto nechcel odstúpenie vlady. Slovensko je v slepej uličke. Koho voliť neviem.

  23. Myslím,si že výsledky prechádzajúcich volieb, bol taký..truc podnik,ktorý stál Slovensko veľmi veľa, nielen finančné ale aj morálne a teraz sa o hlasy voličov uchádzajú politici,ktorí posledné 4 roky prešustrovali v hádkach, v podozreniach na možnú korupciu a tvária sa nevinne,my nič,my muzikanti,to tí druhí,za zlobu,čo sa rozprestiera po krajine, môžu iba bývalí vládni politici, nikto iný a neverte falošnému mesiášovi,čo do mikrofónu vykrikuje o mafii..neverte budúcemu austrálskemu rančerovi a takisto neverte nejakým progresívnym novotvarom,ktorí majú perfektný obal prémiové značky kávy,no vo vnútri,je obyčajná gebuzina,ako ranná káva zo supermarketu..asi tak,no,čo už..

  24. Dezider….ale vieš v čom je rozdiel medzi tými vraždami ak ich už chceš porovnávať….Fico roky slovne poloval na novinárov – špinavé protislovenské prostitky je asi jeho najnámejší výrok v tomto kontexte, Heger takúto nenávisť voči žiadnej skupine obyvatelstva neprejavoval….Kuciak písal o prepojení mafie na politické špičky z okolia Smeru (Trošková, Jasaň..), tí dvaja z teplárne sa takto neangažovali a bolo jasné že tam takéto politicke pozadie nebude…..Kuciakovi sa Kočner vyhrážal a Kuciak žiadal o ochranku – Kaliňák sa mu vysmial…..v teplárni nepotreboval byť hned medzi prvými na mieste činu Krajmer z protikorupčnej polície…
    jednoducho: v teplárni sedeli ľudia v zlom čase na zlom mieste a magor ich zabil, s politikou to nemá moc spoločného….Kuciak písal o Ficovom okolí, vyhrážal sa mu Kočner, Kaliňák mu nedal ochranku a z Fica sa behom noci stal človek ktorému tak záleží na novinároch, ktorí píšu u jeho okolí, že odniekial (nikto netuší odkia) vyhrabe milion eur za pomoc pri vyšetrovaní…myslím že ten rozdiel nejde nevidieť…

  25. Nevolím zlodejov, bláznov, tzv. „demokratov“ skrývajúcich sa za demokraciu, mafiánov z vládnej koalície aj súčasnej opozície, farizejov – prezliekačov kabátov.

  26. PS je banda idiotov takých istých ako sú ich voliči ! Zopakuje sa to isté ako s Debilom z TT ale v oveľa väčšej forme !

  27. Na voľby hlavne zobrať so sebou vlastné pero a tí čo nevolia bláznov z PS – zničiť alebo poškodiť jejich lístky aby sa nedali zneužiť !
    Voľbám zdar !

  28. Voľte borka. Ten dáva každý mesiac 100 000 eur keš svojim flandram. Veď keď sa nedostane do parlamentu, bude to musieť dávať zo svojich.

  29. Anonym 18:43,myslíš inseminátora ? Ty si ošaľel ? Len kurvy krmí a stále stavia tých 25 000 bytov a furt ništ !

  30. Som čítal že ak sa ocitnete v nejakých problémoch,tak sa s nimi neobracajte o pomoc na Kollára. On vás z problémov nevytiahne… on nikdy nevyťahuje !

  31. Určite nebudem voliť PS, Demokratov alebo Olano. Jeden experiment úplne stačil. A dúfam, že sa národ z toho poučil a nezvolia privilegované detičky z PSka, ktoré sú totálne mimo realitu.

  32. To s tym zmizikovatelnym perom dnes vsetci dezolati zdielali krizom kraxom cez FB. To naozaj tomuto akoze niekto uveri? Samozrejme to je najmenej pre pokoj v dusi si zobrat vlastne. Ludia denno denne zdielaju ako bezzmyslov stovky konspiracnych videi a dezinformacii bez toho aby si aspon overili cito je pravda. Najvacsia polovacka je na PS. Smeraci musia byt znich strasne posrati ked si daju tolko namahy aby ich ociernovali a vymyslali tie hoaxy a falosne videa. PS a demokraticke strany ako Demokrati, SASka pripadne KDH je jasna volba pre vsetkych ludi ktorym zalezi na svojej buducnosti a buducnosti ich deti. Treba zmenit kulturu. Skoncit so zlobou a hadkami a hladat spolocne riesenia a kompromisy. Drzme si palce Slovaci spojme sa a podme vsetci volit!!!

  33. Seredan z originálu to akože ked budeme voliť PS všetko zlo skončí ??? Oni sú to najväčšie zlo ! Oni netolerujú nič a nikoho !!!

  34. Anonym 14: 24 bohužiaľ nemám kolegu Sústružnícka a keby som mal,tá takému “ sustruznikovi“ môžeš oblizat akurát tak rit.Ty čo si o sebe myslíš,že si kto,namyslený,arogantne nič ,bezvýznamný kaviarenské povalac a vzdelaný tiež nie si,lebo také niečo vzdelaný človek nepovie.

  35. Ako počúvam, po výzve prezidentky na účasť vo voľbách sa mnoho ľudí rozhodlo ísť voliť. Akurát neviem, či v súlade s jej predstavou…

  36. KDH a PS v koalícii, seredan originál zrejme fetuješ, PS podporuje pliagu a predseda KDH je proti pliage.

  37. Majko opäť nesklamal. Už v uvode nezabudol pochváliť Dzurindu za jeho prozapadne smerovanie. Ten šedivý cyklista mal byť už dávno zastrelený za tazku ekonomickú vlastizradu a za povolenie preletu lietadiel NATO. Ale pre Majka je to vzor. Zbytok článku je absolútny kanál, ktorý sa radi medzi taky výkvet ako Kovacic-Hanzelova, Todova a Bardy. Takže milý Majko. Tvoje choré názory aleze nikoho nezaujímajú a jedine, čo si dosiahol je to, že si potvrdil v ktorej prdeli si zalezeny.

  38. Ak si niekto myslí že na SK už nemôže byť väčšie zlo ako ten blázon z TT,tak je na obrovskom omyle ! To zlo už sa vidí pri kormidle a volá sa Šimečka !
    Všetci jeho voliči sú ešte oveľa sprostejší ako som si myslel !

  39. Ale sú tí smeráci sprostí, čím viac do toho Šimečku bijú, tým má PS väčšiu podporu. Ľudia zrazu zistili, čoho a koho sa smeráci najviac boja a preto na just pôjdu voliť PS. Len tak ďalej pokračujte, Šimečka ani nemusí nič robiť a voličov pribúda. Ale sú tí smeráci sprostí.

  40. Ak vyhrá SMER (v čo pevne verím),budú sa vyšetrovať zločiny doterajšej „vlády“. Covidteror,vlastizrada palácovej princeznej,Lučanský a mnohóóó dalších.
    A to bude dobre !

  41. Je tragikomické považovať a tvrdiť o sro-čkách magnášov,ako sú Kollár,Matovič,Sulík,Kiska a teraz ich odpadlíci,ako o demokratických stranách.Ten,čo sa sústavne o sebe vyjadruje že je najväčší demokrat,je tým najmenším.Aj ja viem,koho nebudem voliť : je to tá banda štyroch,ako svojho času pôsobila v Číne a bola uprataná.

  42. co mate vy bolsevicke hovna s tym lucanskym stale?
    sa zavesil, aby ochranil nakradnute pre rodinu a vy ho tu este lutujete.
    7.20 – vlastizrada? to ako fakt? ty musis byt inak jebnuty.

  43. Z USA — návod pre voliča.
    Pýtali sa amerického chovateľa svíň, koho bude voliť.
    Odpovedal: Túto vládu.
    A to ste s nimi taký spokojný?
    To nie, ale zo skúsenosti viem, že keď kúpim nové svine, tak na začiatku žerú vždy viacej ako tie staré.

  44. Mojim vzorom je Miško Šimečka..ano som gay a sme utláčaný…treba to hovoriť nahlas…ja viem.že obyčajnym ludom sa zivoty nezlepšia..ale aspon nám doprajte..to že som po rozchode s mojim byvalym..tak nemozem byt zly na druhych chlapov…Dufam že po volbach budeme moct na ulici sa prechadzat s buducim priatelom..a konecne si uzivat slobodu zivota..lasky..bozkov..ktore su nam neni dopriate…Lebo len rodinam je dopriate..co chlap a zena su vsetko na svete..a deti..aj my sme tu..

  45. Miško PS 29. septembra 2023, 8:52!
    Ste tu. Nič proti. Ale heterosexuálni by vydržali aj bez vás. Vy bez nich asi nie. Minimálne nároky na adoptovanie detí by ste si nemali u koho uplatňovať. Čušte doma, nešpacírujte sa na dúhových pridoch s tými papagájmi a nedráždite.

  46. Preco by sa obycajnym ludom nezlepsili zivoty.?
    Zas antikampan skusas. pozri si co PS ponuka ake riesenia v oblasti skolstva a ekonomiky a nesnaz sa nasrat a frustrovat ludi len zato ze ides volit SMER.

  47. Z volebného programu PS: Presadzujeme progresívny zákon o interrupciách, ktorého hlavným cieľom je zabezpečenie dostupnej interrupcie pre všetky tehotné osoby, ktoré sa pre ňu rozhodnú.
    Všimol som si slová tehotné osoby. Tehotné sú pokiaľ viem ŽENY. Tak takýchto ľudí určite voliť nebudem.

  48. A ako prebieha interupcia u muzov, vies nam to vysvetlit , pan docent z VŠž ? ked uz si tvoj postreh zoberieme do detailu.

    To mas od Kotlebu asi, lebo diabol na stoeurovke ako hoax uz je slaby pre dosiahnutie lepsich preferencii

  49. to je naozaj vtipné ako sa u PS rozoberá každé jedno slovíčko a vymýšľajú sa fakt zúfalé veci, len aby sa dalo na niečo nadávať….len pár bodov z tej štvavej a klamlivej kampane..
    – politik PS Hellebrandt je mrtvy – zabila ho vakcína
    – šimečka rozpráva ako brutálne zdražie pivo…
    – šimečka a todová sa roboticky rozprávajú ako ovplyvnia volby
    – na základe toho je treba brať vlastné perá lebo tie čo sú pri volbách sú zmazatelné
    – nejakých 76 pohlaví či čo – toto som počul od Smeru, cez SNS až po Republiky, len v tom PS to nikde neviem nájst…
    – tu na Seredonline bol problém že Šimečkov tatko rozpráva v českých médiach po česky…
    no musia sa veľmi bát že to to PS vyhrá, nemajú nič, tak sa vymýšlajú totálne kraviny…..na druhej strane je konkurent čo ani nemá program, má 40 ludí v base, cez 100 pred súdom a ich voliči nie sú schopní jednoducho odpovedať čo za 12 rokov v tomto štáte zlepšili….

  50. samozrejme, ze to PS vyhra.
    oni ustupia od svojich par bodov, dohodnu sa s pelem (ved je tiez inaky), potom s kdh a je vymalovane.

  51. Vladolf 29. septembra 2023, 11:08 Pri
    To čo myslia tým tehotné osoby sa opýtaj tvorcu ich volebného programu.
    Ty „celogalaktický génius“…

  52. PS vyhrá. A prečo… pretože tieto voľby rozhodnú naši mladí. Tí čo nechcú proruské videnie sveta a jeho imperiálne ambície. Tí čo nechcú návrat skorumpovanej smerovlády. A to im aj prináleží.

  53. „NATO zabezpečilo prodemokratické smerovanie Slovenska“ napísal nejaký hlupáčik … mňa v škole už pred 50 rokmi učili, že NATO je zločinecká organizácia a platí to dodnes , alebo pozná niekto inú organizáciu, ktorá od II. Svetovej vojny vyvraždila viac ľudí ako štáty z NATO ???

  54. A sú tu aj takí čo celý život žili v omyle o čom NATO vlastne je. A našťastie to ani nikdy nebude musieť vedieť….

  55. Vždy som si myslel, že pod drogami musí byť garnitúra Smeru keď nezabránili rozkrádaniu Slovenska dlhé roky.

  56. Ked chcete voliť z protestu a nie podľa programu a hodnôt, nech sa páči aj to umožňuje demokracia. Budete to ale Vy čo bude musiet vysvetliť Vašim deťom prečo sú nútené ísť študovať do zahraničia, pracovať a žiť tam…
    Mohlo by to vyzerať asi takto: predstav si ze sme čerpali v tej dobe informácie zo sociálnych sietí ktoré tam mohol pridávať HOCIKTO.
    Otázka dieťaťa: nemali ste aj iný zdroj informácií?
    Áno mali, ale v mainstreamovych médiách vystupovali politici ktorím išlo o ohrozenie ich slobody a tým boli schopný povedať čokoľvek pre akúkoľvek destabilizaciu a sabotovat systém, čím sa dostali k moci aj strany ktoré by sa v normálnej spoločnosti nedostali okrem kultúrneho domu nikam.
    Otázka dietata: čítali ste program strán ktoré ste volili a zdal sa Vám reálny?
    Čítať program sa nám nechcelo a volili sme podľa toho kto nám bol sympatickejší alebo mal drzé a tvrdé vyjadrovanie čím sme pociťovali možnú pomstu za tie činy ktoré nám prezentovali ako naše najväčšie problémy na sociálnych sieťach alebo povedali politici ktorím hrozilo trestné stíhanie.
    Reakcia dieťaťa: 🙄

  57. Bráni niekto buzerantom aby sa strkali do riti za dverami vlastných domov, doma nech si robia čo chcú … samozrejme deti do výchovy by som im nedal z obáv, že by ich používali ako sexuálnu hračku ….. ??? Ale vonku , pred detmi, na uliciach by sa mali správať normálne ….

  58. Ja nebudem voliť podporovateľov lgbt, TT blázna, už vôbec nie rozbíjača vlád, a vôbec nie mafiána a najlepšieho jebáka na Slovensku čo má chut na trnsvestitu či nezletilé dievča, jedine čo vie postaviť svojho čuráka ani jeden byt nepostavil.

  59. Smutné pravdy o voľbách
    1. Nemáme vládu väčšiny, ale vládu väčšiny tých, čo sa zúčastnili vo voľbách. – Thomas Jefferson
    2. Nevoliť nie je protest. Je to kapitulácia. – Keith Ellison
    3. Považujem za celkom nedôležité, kto bude voliť a ako, čo však je nesmierne dôležité, je, kto bude počítať hlasy a ako. – Stalin
    4. Demokracia je postup, ktorý zabezpečí, že nebudeme mať lepšiu vládu, než si zaslúžime. – George Bernard Shaw
    5. Demokracia je nevyhnutnosť občas sa podriadiť názorom iných ľudí. – Winston Churchill
    6. Popularita by nemala byť meradlom pre výber politikov vo voľbách. To by zvolili do senátu Káčera Donalda a jeho kamarátov. – Orson Welles
    7. Neviem veľa o amerikanizme, ale je to skvelé slovo, ktoré vyhrá voľby. – Warren G. Harding
    8. Čudné veci sa dejú, keď vo voľbách kandidujú zvláštni ľudia. Dôkaz? Donald Trump. – Katie Hopkins
    9. Nikdy sa neklame toľko, ako po poľovačke, za vojny a pred voľbami. – Otto von Bismarck
    10. Budeme, vážení, budeme, zvyknite si, je po voľbách! Je iná situácia, je iný čas a iné pomery. – Vladimír Mečiar
    Zdroj: https://www.forbes.sk/niekolko-smutnych-pravd-o-volbach-poznate-tychto-10-vyrokov/

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované