back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

TESCO zbierka bola ukončená. Podporili ju aj Seredčania.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Trnavská arcidiecézna charita v spolupráci s obchodným reťazcom Tesco zorganizovali v termíne od 23. – 25. 11. 2023 potravinovú zbierku. Išlo v poradí už o 11.ročník a vďaka štedrosti darcov bude môcť charita nielen v predvianočnom období, ale počas celého nasledujúceho roka 2024 pomáhať ľuďom v núdzi. Zbierku podporili počas svojich nákupov aj Seredčania.

Koordinátorkou projektu bola v rámci Trnavskej arcidiecéznej charity Anna Adamcová, ktorá proces riadila: „Priebeh zbierky bol bezproblémový, ako aj komunikácia s riaditeľmi v jednotlivých prevádzkach obchodného reťazca Tesco. Dobrovoľníci vykonali kus práce a vďaka všetkým, ktorí sa do projektu zapojili, sa nám sklad zaplnil a budeme vedieť pomáhať ľuďom v núdzi, nízkopríjmovým rodinám, samoživiteľom, seniorom či zdravotne znevýhodneným v rámci regiónu Trnavskej arcidiecéznej charity.“

Odhodlaní dobrovoľníci povzbudzovali zákazníkov k štedrosti, aby sa dobro násobilo. Trnavská arcidiecézna charita uviedla, že v porovnaní s minulým rokom 2022 trvala potravinová zbierka kratšie o jeden deň. Výsledkom tohtoročnej zbierky v gescii TTACH je vyše 6 ton produktov, ktoré sa v rámci trojdnia podarilo vyzbierať. Približne stovka dobrovoľníkov pozývala nakupujúcich otvoriť srdcia a pomôcť tým, ktorí majú neľahké osudy. Dokopy pridalo ruku k dielu vyše 300 dobrovoľníkov. Okrem jednotlivých produktov sa aj tento rok dali zakúpiť tzv. balíčky pomoci, ktoré obsahovali základné produkty. Hodnota tohtoročnej zbierky predstavuje 15 170,46 eur, za čo patrí všetkým obrovská vďaka.

Nevyčísliteľný je zo strany Trnavskej arcidiecéznej charity pocit vďačnosti za ochotu a pomoc. Do projektu sa zapojili nielen dobrovoľníci, ale aj farské charity a rôzne organizácie. Všetci odviedli kus práce, ktorej výsledky sa ukážu napríklad aj na hojnejších vianočných stoloch núdznych.

Potravinová zbierka prebieha naďalej online formou na stránke obchodného reťazca Tesco, do ktorej sa dá zapojiť do 31.12. 2023. O niekoľko dní začnú pracovníci Trnavskej arcidiecéznej charity baliť potravinové balíky, ktoré pomôžu ľuďom aj počas vianočného obdobia. ( zdroj a foto: TTACH )

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované