back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Vynikajúca práca policajtov! V Pate odstavili podvodníkov „klampiarov“. Cudzinci okrádali seniorov v našom okrese

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

KR PZ Trnava |MM|  Galantskí kriminalisti zadržali 3 mužov, ktorí mali pripraviť starších ľudí o desaťtisíce eur. Vyšetrovateľ trojicu stíha za zločiny úžery a lúpeže.

PONÚKALI VÝHODNÚ VÝMENU RÍN

Traja Rumuni vo veku 25, 28 a 45 rokov, si mali vyberať najmä staršie osoby, ktoré oslovili s výhodnou ponukou klampiarskych prác. Pred ich dokončením však sumu za prácu a materiál neúmerne navýšili.

NALETELI IM SENIORI Z OKRESU GALANTA

Podvodné opravy nahlásili na políciu 2 rodiny, nie je však vylúčené, že osoby sa dopustili aj ďalších podobných skutkov a svoje služby ponúkali aj iným osobám.

V prvom prípade si za výmenu rín mali vypýtať od staršieho manželského páru 23 000 eur. Keďže dôchodcovia takú vysokú hotovosť nemali, robotníci sa nakoniec uspokojili s aj tak neúmernou sumou 7 000 eur.

Ďalšieho pána mala trojica mužov pripraviť dokonca o takmer dvojnásobok. Jeden z mužov, ktorý so starším mužom dohadoval cenu za prácu, ho mal nasilu oprieť o stenu a vytrhnúť mu viac ako 13 000 eur z peňaženky.

POLICAJTI SI ICH AUTO „VYČÍHALI“

Oba prípady si prevzali policajti kriminálnej polície v Galante a začali na ich objasnení intenzívne pracovať. Analýzou množstva kamerových záznamov sa im podarilo stotožniť auto, na ktorom mali podozriví muži jazdiť.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Operatívnou činnosťou policajti zistili pohyb vozidla a v stredu predpoludním ho zastavili pri obci Pata. Trojica cudzincov tak skončila v putách a boli eskortovaní na policajné oddelenie.

„MAJSTROM“ HROZÍ AŽ 12 ROKOV

Polícia začala vo veci trestné stíhanie pre zločin podvodu. Po preverení všetkých informácii, ako aj vzhľadom na okolnosti oboch prípadov, boli skutky prekvalifikované.

Vyšetrovateľ tak včera 3 cudzincov obvinil zo zločinov úžery a lúpeže, spolupáchateľstvom. Zároveň podal podnet na návrh na ich väzobné stíhanie. Po dokázaní viny im môže hroziť trest odňatia slobody až na 12 rokov.

Do rozhodnutia súdu o väzbe zostávajú všetci obvinení v policajných celách.

– – –

O policajnej akcii v Pate sme Vás informovali v tomto článku:

PRÁVE TERAZ: Policajná akcia v Pate

- Článok pokračuje pod reklamou -

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. slovo „rína“ je hovorové, hanba že na portáli tak zaplavenom reklamami nemá autor na jazykovú korektúru 😀 alebo aspoň Slovníkový portál Jazykovedného ústavu Ľ. Štúra pozriem keď som negramota a niečo zverejňujem 😀

  2. Pre Ja, no ty už keď si taka silno gramotna tak si precitaj odkiaľ správa pochádza a kto ju písal. Tak skús čítať znova, ak si taka gramotná pochopíš na druhý raz ✌️

  3. Ked uz

    Pravopis slova „ rína ” v slovenských pravopisných slovníkoch
    Krátky slovník slovenského jazyka
    rína -y rín, ríňa -e ríň ž. hovor. odkvapová rúra

    Tak sa pozri ty negramota

  4. Pre Ja 11:29
    Je to napísané správne. Takže negramotná si akurát tak ty… Keď si išla na istotu, najprv si prever ty ten portál a potom vypisuj ✌

  5. Teraz by sa mali hlasit POSKODENI a uplatnit si skodu voci tymto zmdom. Kedze vacsinou ide o starsich ludi, mali by deti a vnuci o pripade informovat starych rodicov a zistit, ci nenamotali aj ich.

  6. to je jedno odkial to je, napisane to je na portali seredonline, to neznamena ze autor nezodpoveda za obsah. A ta skratka/hovor./ v tom slovniku znamena ze je to hovorove slovo. Nauc sa citat ty >D

  7. Nebol tam aj ten cigáň co ma holú hlavu a ma ju ako môj žaluď? Nie iba hlavu ale on je celí kokot zo Soporne?

  8. Nestačím sa diviť, že pre niekoho je najdôležitejšie, či je slovo rína spisovné. Určite sa používa častejšie ako spisovné žľaby. To, že starých ľudí niekto ošklbal o tisíce eur je asi vedľajšie.

  9. Co je skutocne odsudeniahodne je, ze sa zameriavaju na starsich ludi. Treba stiahnut z obehu taketo hovada.

  10. Pre Ja a ďalších správnopiscov: Slovo rína je výsledok práce Jazykovedného ústavu SAV Slovenska. Predtým sa ako názov pre strešný odkvap používalo označenie rynva, ktoré vraj bolo vulgarizmom a tak »jazykovedci SAV« prudko inicatívne zapracovali a zaviedli do jazyka tento výraz, podobne ako váľandu zamenili za hovník, posilovňu za posilňovňou a ďalšie zbytočné kraviny.
    Áno, niekto musí dbať nad čistotou a gramatickou správnosťou úradného jazyka, ale niekedy tí majstri si tnú až priveľmi do vlastných nôh…

  11. vies, mame hafo nepopularnch zakonov, aj takych, s ktorymi nesuhlasim. ale napriek tomu ich dodrziavam.

  12. Začínam pochybovať, či sa ti naši dôchodci ozaj majú tak zle, ako prezentujú. Citujem“z ruky mu vytrhol peňaženku so 7 tisíckami.“ To akože fakt? Ďalší im vyplatil 13 tis. No radosť byt dôchodca. A co sa týka Majkovho riešenia, že uplatniť si škodu. Bieda ako samotný Majko. Správne riešenie by malo byt. Podozrivým bola namieste dokázaná vina, následne boli odvedeni do lesa, kde si vykopali hrob, boli zastreleni a zakopani. Nejaki zkurveni rumunski cigáni nebudú nikomu chýbať.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované