back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Policajti Národnej jednotky odhalili modus operandi nelegálneho prevážania neplnoletých cudzincov cez naše územie do západných krajín, prevádzač je už obvinený

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prezídium PZ SR |MM|  Policajti pracovali na odhalení prípadov nelegálnej migrácie a prevádzačstva týkajúcich sa neplnoletých cudzincov. Intenzívne v tejto súvislosti spolupracovali aj s kolegami z okolitých štátov, výmena informácií vyústila do včerajšej akcie v Medzilaborciach.

Počas akcie s krycím názvom „ESCAPE“ príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru zadržali 55 ročného muža, občana Tureckej republiky a obvinili z trestného činu prevádzačstva. Podľa zistení polície chcel previezť zo Slovenska do Nemecka dvoch neplnoletých cudzincov, ktorí sa na Slovensko dostali nelegálne a boli umiestnení v centre pre deti a rodiny.

Modus operandi tohto a podobných prípadov z minulosti, o ktorých polícia neinformovala z taktických dôvodov, aby nedošlo k zmareniu vyšetrovania, malo spočívať v tom, že neplnoletých cudzincov umiestnených v centre pre deti a rodiny v Medzilaborciach, mali nelegálne prevážať do štátov západnej Európy. Aby boli prevozy sofistikovanejšie a ich odhalenie ťažšie, menili autá aj trasy prevozov. Skupina páchateľov mala operovať na území štátov Slovenska, Maďarska, Poľska, Česka a Nemecka.

Príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii nadviazali intenzívnu medzinárodnú spoluprácu predovšetkým s políciou Českej republiky a s políciou Poľska.

V ostatnom období bolo v týchto troch krajinách obvinených 12 osôb pochádzajúcich najmä zo Sýrie, Turecka, Egypta a Palestíny. Pokúšali sa prepraviť cez územie Slovenskej republiky do štátov západnej Európy minimálne 40 nelegálnych migrantov, ktorí boli dočasne umiestnení v centre pre deti a rodiny v Medzilaborciach.

- Článok pokračuje pod reklamou -

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované