back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Policajti obvinení z úmyselných trestných činov budú na základe rozhodnutia ministra vnútra pozbavení výkonu služby

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

MV SR |MM| Minister vnútra Slovenskej republiky po nástupe do funkcie a po dôkladnom oboznámení sa s problematikou vzťahujúcou sa k príslušníkom Policajného zboru, ktorým bolo vznesené obvinenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu, zdôraznil, že bude postupovať v súlade so zákonom o štátnej službe policajtov rovnako ako doteraz.

Na základe informácií získaných prostredníctvom príslušného útvaru bol minister vnútra požiadaný, aby Úrad inšpekčnej služby predložil aktuálny zoznam trestne stíhaných policajtov. V súvislosti so skutočnosťou, že metodické usmernenia odborného útvaru z roku 2006 už nereflektovali aktuálne platné zmeny v zákone o štátnej službe, došlo k ich zrušeniu. Následne bol vydaný nový súbor usmernení pre útvary rezortu vnútra, v ktorých sú zahrnuté všetky aktuálne platné zmeny v zákonoch.

“Požiadal som nového riaditeľa Úradu inšpekčnej služby o zaslanie zoznamu obvinených policajtov, pričom ide o desiatky policajtov.  Pre policajtov, ktorí sú trestne stíhaní za úmyselné trestné činy budú pripravené personálne rozkazy a bude z mojej strany uplatnené dočasné opatrenie, teda postavenie mimo služby. Chcem opäť zdôrazniť, že všetci príslušníci Policajného zboru, ktorí sú stíhaní za úmyselné trestné činy budú postavení mimo služby. V polícii musí platiť zákon pre všetkých policajtov rovnako,” uviedol minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.

Dočasné opatrenie v tomto prípade zahŕňa dočasné pozbavenie výkonu štátnej služby tak, ako to prikazuje zákon o štátnej službe.

Súčasne boli príslušní nadriadení policajtov, ktorých Úrad inšpekčnej služby vedie ako policajtov, ktorým bolo vznesené obvinenie za úmyselný trestný čin, vyzvaní, aby postupovali v súlade s usmernením vydaným odborným útvarom a predložili ministrovi vnútra návrhy na ich dočasné pozbavenie výkonu štátnej služby. Po doručení týchto návrhov bude minister vnútra postupovať voči týmto policajtom v súlade so zákonom o štátnej službe.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. V tejto správe MV SR je kopec nezmyslov, ktoré sú v rozpore s príslušnými ustanoveniami zákona, na ktorý sa odvoláva.

  2. Aby si to nemal také jednoduché, prečítaj si čo hovorí príslušné ustanovenie zákona a porovnaj s tým, čo prezentuje MŠE. Hľadaj rozdiely.

  3. Koná sa finančná zbierka na Čurilovcov. Nemajú peniažky na živobytie, keď sa to zahraničie dozvie ,možná pošlú tanky na Slovensko ako Moskva 1968.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované