back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Zmeny v organizácii dopravy na desiatich miestach nastanú do konca roka 2023

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď /  Mesto vychádza v ústrety podnetom svojich obyvateľov a v spolupráci s Mestskou políciou Sereď reaguje tiež na novelu zákona o parkovaní. Z tohto dôvodu pristupuje k viacerým zmenám v doprave v Seredi, o  tieto novinky by sa mali zaujímať napríklad občania zo Spádovej, Krásnej, Dolnomajerskej a ďalších lokalít, kde pribudnú dopravné zrkadlá, zvislé dopravné značky a vodorovné dopravné značenia.

V týchto dňoch Oddelenie realizácie projektov, rozvoja mesta a verejného obstarávania mesta Sereď začína s realizáciou projektu, ktorý má na naše cesty priniesť viac poriadku a bezpečia. „Z dôvodu novelizácie zákona ohľadne parkovania na chodníkoch, pristupujeme k vyznačovaniu ďalších parkovacích státí na miestach kde to považujeme za potrebné,“ uviedol Michal Klinka referent dopravy a krízového riadenia. Jedná sa napríklad o ulicu Krásna, Železničná, Rovná, Vysoká.

Aj na ulici Spádová na parkovacej ploche pri bývalom Hutníku budú vyznačené parkovacie miesta. Týmto krokom sa prispeje k organizovanému a efektívnejšiemu parkovaniu. 

Klinka dopĺňa, že zlepšenie dopravno-bezpečnostnej situácie rieši radnica napríklad na ulici A. Hlinku a Komenského, kde pribudne nový priechod pre chodcov a taktiež nastane zmena organizácie dopravy v križovatke ul. Komenského a ul. Hornomajerská.

Zákaz prejazdu nákladných automobilov cez komunikáciu pribudne na ceste od Horného Čepeňa smer Nový Majer.

Dopravné zrkadlá pre zlepšenie dopravno-bezpečnostnej situácie dopĺňa mesto na Dolnomajerskú ulicu pri výjazde z parkoviska a na Čepeňskú ulicu pri výjazde z ulice Záhradná.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Vyznačenie parkovacích státí na chodníku Železničnej ulice bude dočasné a to do doby, kým v areáli železničnej stanice mesto vybuduje vlastné parkovacie kapacity. S tými sa ráta už od budúceho roka a mesto ich zrealizuje na pozemku, ktorý si prenajalo za týmto účelom.

Všetky dopravné zmeny, ktoré boli na základe podnetov Mestskej polície Sereď a občanov navrhnuté mestom Sereď a naprojektované odborným dopravným projektantom, boli schválené Okresným dopravným inšpektorátom. V prípade návrhov na Hornočepenskej aj Čepenskej ulici boli schvaľované správcom cesty, ktorým je Správa a údržba ciest TTSK a Okresný úrad Galanta – odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií.

Suma za projekt bude hradená z rozpočtu mesta.

 

Dokumentácia k zmenám dopravy: 

 

projekt Železničná PD_DDZ_Železničná

projekt H. Čepeň PD_situácia_H.Čepeň

projekt A. Hlinku PD_TDZ_A. hlinku

- Článok pokračuje pod reklamou -

projekt D. Štúra PD_TDZ_D.Štúra

projekt Komenského – Hornomajerská PD_TDZ_Komenského_Hornomaj

projekt Krásna PD_TDZ_Krásna

projekt Rovná – Vysoká PD_TDZ_Rovná_Vysoká

projekt Spádová PD_TDZ_Spádová

projekt Čepeňská PD_Zrkadlo_Čepeňská

projekt Dolnomajerská PD_Zrkadlo_Dolnomajerská

 

zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Velky machri idu cvicit do fitka a este by chceli parkovat hned pri vchode lebo velky kus musia prejst peso vid.pred kinom

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované