back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Primátor Ondrej Kurbel: pre Sereď sme získali vyše 290-tisíc eur, investujeme ich do obnovy športovísk

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď / Sereď práve získala ďalšie štedré zdroje, za ktoré premení svoje štyri vonkajšie športoviská na lákavé, moderné a bezpečné. Tešiť sa môžu obyvatelia Horného Čepeňa, ktorí dostanú okrem iného aj päťmetrovú lanovú pyramínu, či vonkajší šach, ďalej obyvatelia Spádovej, pre ktorých sa chystajú nové fitness prvky pre seniorov a zdravotne znevýhodnených, či všetci návštevníci štadióna, kde pribudne nový workout, aj altánky.

Ak sa mestu darí zveľaďovať verejný majetok, je to chvályhodné. Ak na to nemusí míňať peniaze z mestskej kasy, je to viac, než výborné! „Sme úspešnými žiadateľmi o grant Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR. Z vyše päťsto zapojených žiadateľov sa Sereď dostala medzi 39 úspešných. Môžem preto informovať, že štyri verejnosti prístupné športoviská v Seredi sa už do pár týždňov nadýchnu novým životom,“ ohlásil primátor Serede Ondrej Kurbel.

Tešiť sa môžu obyvatelia z Horného Čepeňa, Spádovej, aj návštevníci mestského štadióna, kam športoviská poputujú. „Mám radosť, že môžme vyhovieť požiadavkám obyvateľov Horného Čepeňa. Tí dlhodobo žiadali o takúto pozornosť mesta, a preto jedno športovisko vybudujeme v areáli Hornočepeňského futbalového ihriska. Hneď dve nové plochy obnovíme na Spádovej ulici, kde potešíme najmä seniorov a ľudí so zdravotným znevýhodnením a multifunkčná plocha vznikne aj vedľa detského ihriska Žihadielko. Športové príležitosti prinesieme tiež do areálu toľko diskutovaného futbalového stánku Serede,“ doplnil primátor. Podľa jeho slov sa podarí obnoviť tieto štyri priestranstvá ešte do konca roka 2023. Spolu s desaťpercentným kofinancovaním z rozpočtu, mesto preinvestuje až 320-tisíc eur.

Kurbel: dôležité sú strategické zásahy do verejných priestorov

Zreteľ na obnovu športovísk mesta primátor Kurbel smeroval už počas svojej predvolebnej kampane. „Jednou z mojich volebných priorít bola obnova športovísk. Na tieto plochy sa v ostatnom období zabúdalo a prejavil sa na nich investičný dlh. Sú pritom dôležité pre zmysluplné a zdravé trávenie voľného času obyvateľov sídlisk, najmä mladých,“ zdôraznil primátor Ondrej Kurbel.

Aktuálny projekt štyroch nových športovísk je podľa neho len začiatkom systematickej práce na obnove verejných plôch. „Chcem, aby naša mládež a všetci športuchtiví obyvatelia mesta mali možnosť zadarmo športovať v kvalitných podmienkach 21. storočia. Priestor musí byť nielen bezpečný, ale najmä moderný, dôstojný a lákavý, proste taký, aký si ľudia zaslúžia. Kultúrnosť prostredia, v ktorom žijeme, športujeme a realizujeme svoje dennodenné aktivity, sa podpisuje aj na kultúrnosti nášho vnútra. Verím, že tá v Seredi porastie priamoúmerne so strategickými a kvalitnými zásahmi do našich verejných priestorov,“ uzavrel primátor Ondrej Kurbel.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Šach, pyramída, workout, fitness aj defibrilátory

Na čo konkrétne sa teda Seredčania môžu tešiť? Obyvatelia z Horného Čepeňa dostanú sedem kvalitných a zaujímavých herných prvkov pre deti, z ktorých asi najväčším lákadlom bude päťmetrová lanová pyramída, ďalej získajú šachový stôl, či zemnú trampolínu. Na svoje si tu prídu aj seniori, aj milovníci workoutového náčinia.

Na Spádovej sa zrealizuje športovisko pre seniorov a hendikepovaných, kde pribudne aj značné množstvo lavičiek, kúsok od Spádovej, pri detskom ihrisku Žihadielko, vznikne zasa multifunkčné ihrisko a pribudnú fitness prvky na cvičenie. Priestranstvo na mestskom štadióne oživia dva altánky, boxovacie vrece a workoutová zostava.

Súčasťou nových športovísk bude aj osadenie veľkého počtu nových lavičiek a umiestnenie dvoch mobilných defibrilátorov, ktoré sa už postupne stávajú bežnou súčasťou verejných priestorov miest, ulíc a svoje opodstatnenie majú aj na športoviskách.

Extrémne rýchla realizácia

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky, z ktorého štedré zdroje do Serede prúdia, stanovil priam šibenične krátke termíny pre realizáciu projektu. Od podpisu zmluvy s vysúťaženým dodávateľom po posledný priskrutkovaný závit uplynie len približne osem týždňov. „Urobíme všetko pre to, aby sme stanovené termíny dodržali. Prvé práce v teréne začneme realizovať v najbližších dňoch, niektoré herné prvky už vyrábame. Tešíme sa na výsledok,“ zhodnotil obchodný riaditeľ spoločnosti Veríme v zábavu, Branislav Žila. Spoločnosť pritom nie je žiaden nováčik a na svojom konte má úspešné projekty detských ihrísk aj športových ihrísk po celom Slovensku, v Čechách, Maďarsku a Rumunsku. Prvé terénne práce budete môcť sledovať na Spádovej ulici.

Svieži vietor na seredských športoviskách

Podľa slov primátora Ondreja Kurbela však tento športový projekt nie je jediným pozitívnym momentom týchto dní. Ďalšie svieže zásahy do našich verejných priestorov sa už verejnosti pomaly dostávajú do povedomia a čoskoro bude o nich radnica oficiálne informovať.

 

- Článok pokračuje pod reklamou -

foto: www.verimevzabavu.sk a ilustrácie z realizácií v iných mestách

Primátor Ondrej Kurbel predstavil obyvateľom Spádovej ulice príležitosť pre rozvoj ich vnútrobloku. Vďaka úspešnému projektu sa do pár týždňov časť ich sídliska obnoví a pribudnú športové príležitosti.
zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. tak to je super ďakujeme a gratulujeme pán primátor. Takto si predstavujem dobrého primátora

  2. Toto je o.k.Ešte takto revitalizovať parkoviská v meste a vybudovať nové, aj nadzemné, centrálne…

  3. To, ze sa formuju detske ihriska, nieco pre mladez, ok. Aj tak to bude zdevastovane, lebo Sered je Sered.. ale co tak nieco pre psikov? Zobrali ste na D.Stura zelen,travniky, vsetko kamen, dlazba… no a teraz kam psickari? Tiez si platime dan za nich, co tak osadit viac kosov, neaky vybeh,? Nato ste nemysleli?

  4. Nemám nič proti oznámeniam o príprave budúcich športovísk. Tie do informácií o plánovanom rozvoji mesta patria. No slová primátora, citujem: „Na tieto plochy sa v ostatnom období zabúdalo a prejavil sa na nich investičný dlh.“ je vážne silná káva. Popieranie vzniku nových ihrísk a športovísk v rokoch 2011 až 2022, to už nie je strata pamäte, ale účelová lož. A tú si Ondrej Kurbel mohol vážne odpustiť.
    Tak si prosím prečítajte zoznam ktorý vám priblíži, ako sa v ostatnom období na športoviská „zabúdalo“.
    2011
    Pri bytovom dome č. 145/3 na Cukrovarskej ulici pribudlo nové detské ihrisko.
    2012
    Nové multifunkčné ihrisko pri ZŠ. Jana Amosa Komenského – získané z grantu Slovenskej sporiteľne.
    2013
    Pri zadnej bráne parku bol pre cyklistov postavený altánok s mapami cyklotrás v okolí mesta.
    Otvorenie Sokolovne 11.5.2013.
    K novým prvkom v parku patrí od 8. júna 2013 aj nové detské ihrisko.
    Vybudované bolo tréningové futbalové ihrisko s umelým povrchom na štadióne ŠKF.
    2014
    Nové prvky na detských ihriskách Stredný Čepeň, Horný Čepeň a ihrisku Hornomajerská.
    2015
    Workoutové ihrisko pri zadnej bráne parku.
    2016
    Detské ihrisko ŽIHADIELKO.
    Nový asfaltový povrch na ihrisku OZ ROZKVET v Strednom Čepeni.
    Nový asfaltový povrch na ihrisku na Dolnomajerskej ulici.
    Milovníci skateboardov dostali 17. septembra 2016 pri Rakete dráhu v hodnote 63 000.
    Na sídlisku Garbiarska bol vybudovaný fitpark HORALKY.
    2017
    Na uliciach Jesenského, Legionárskej a Mlynárskej boli v júli 2017 nainštalované tri detské ihriskové zostavy.
    Na mieste bývalého detského ihriska na Spádovej ulici bol vybudovaný malý fitpark.
    Fitpark pribudol aj na Pažitnej ulici.
    2018
    Nové detské ihrisko medzi bytovými domami na Čepeňskej ulici dostalo názov ČIERNA MAČKA.
    Nové doskočisko pre skok do diaľky vybudované v areáli ZŠ Juraja Fándlyho.
    2020
    Ďalšie workoutové ihrisko s novými prvkami venovala Seredčanom spoločnosť REBOD
    Nový povrch časti cyklotrasy pri zbernom dvore
    2021
    Nové detské ihrisko pri reštaurácii AB.
    Ihrisko INDIÁN – sponzorský dar spoločnosti Samsung Electronics Slovakia s. r.o. deťom
    na Fándlyho ulici.
    Druhým sponzorským darom spoločnosti Samsung Electronics Slovakia s. .r .o bolo ihrisko RYBIČKKA na Cukrovarskej ulici.
    Rekonštruované futbalové ihrisko v Hornom Čepeni.
    2022
    Atletická dráha v areáli ZŠ Juraja Fándlyho.
    Detské ihrisko na Železničnej ulici.
    ………………………………………………
    Všetkým plánovaným zámerom želám samozrejme úspešné ukončenie.

  5. anonym ty si trulo a to nie hocijaky ale exemplárny
    ty asi nedokážeš pochopiť že peniaze primátor zohnal z externých zdrojov a tie sú určené len na športoviská a nie na chodníky ak by ich použil na chodníky tak by ich mesto muselo vrátiť ale trulo vždy zostane trulom

  6. Hento byvale mestske vicekecadlo musi kuewsky trpiet po strate uradu.
    Doma na ,,to,, seru, v kaviarni ,,to,, nechcu. Kamaratov ,,to,, nema. Tak co ,,tomu,, zostava?
    Vypisovat siahodlhe bludy u toho hnusneho fujfuj pseudonovinara.

  7. Uz aj v Cine idu peniaze najprv na tie najpotrebnejsie veci a az potom na zabavu,ale vadni jedinci to nikdy nepochopia,bohuzial aj v parlamente su taki defekti ako anonym 1,29h co je na praskoch a nemoze spat.

  8. V parlamente sú tí čo ich zvolili. A smer rusko. A tam veru nejdú peniaze na potrebné veci. Ani splachovacie wc nemajú…

  9. Tak teda čo mal primátor urobiť podľa teba? Odmietnuť peniaze z externých zdrojov na športoviská, lebo ešte nemáme poriadne chodníky? Skús zmysluplnú odpoveď.

  10. A nedalo by sa to podla blockov tym externym zdrojom vydokladovat ako sportoviska, ale pritom z toho v meste opravit chodniky?

  11. Ľudia sa budú stále sťažovať. Mali by sme sa radovať aj z maličkostí. Treba nájsť vo všetkom niečo dobrého. Buďte radi že sa tu niečo robí. Možno postupom času budú aj ostatné veci. Všetko chce čas!

  12. Skúsim ešte raz otázku ? Kto zlikvidoval parkovanie na Mlynárskej ul. pri Trhovisku ? Dal lavičky na 10 parkovacích miest aby si ľudia mohli v lete posedieť v „chládku“ pod slniečkom. Predpokladám, že v zime tam nikto nebude sedieť ,ale parkovať sa dá celoročne. Bola by som rada keby sa kompetentní priznali a skúsili robiť pre občanov ,ktorí si platia dane v tomto meste. Netreba zabúdať, že mesto nemá majiteľa ,ktorý rozhoduje sám ,takže treba sa aj tak správať. My čo tu bývame ,nemáme kde parkovať a vy si sem dáte lavičky, kde som ešte nikoho nevidela sedieť. Pán primátor ,ako architekt sa skúste tak aj správať a nie sa nechať ovládať demagógmi okolo vás..

  13. Vidím , že sme si zvolili „odborníkov“ . ktorí pracujú pre svoje egá a nie pre ľudí.. Ale „priatelia“ na úrade a hlavne pán poslanec ,Štefanek „odborník“ na dopravu, vy ste volení zástupcovia občanov a nie majitelia mesta. Takže by bolo dobre, keby ste sa tak správali .. A určite by som prehodnotila tie odborné názory a pýtala sa ľudí čo tam bývajú , či sú lavičky dôležitejšie ako parkovisko . Pripomínam, že tam býva pani poslankyňa Hilkovičová , ktorá tu je za náš obvod zvolená a ktorú som aj já volila, lavičky má pod oknami RD, ale parkuje na parkovisku a nesedí na lavičke..

  14. Oni budu robit vsetko mozne.len nie to co obcania surne potrebuju a vyuzivaju,teraz ideme robit desat sportovisk a vybehov pre cinziakovych bastardov,ale cestou k vytuzenemu sportovisku,ze vam noha 10x vklzne do vytlku,alebo vas ostrieka auto ktore preleti barinami pri chodniku,poripade ak idete cez cukrovarsku,tak musite autom kluckovat okolo milion jam aby ste napravu neodrazili,to ich vobec nezaujima,ale zaflakovali chodniky,spravia trapne akoze sportoviska,ktore sa budu vyuzivat len sporadicky,nasrate v meste od bastardov bude stale,nuz co,peniaze minuli a je odfajknute.
    Takto to robila Matovicova chora svoloc a niekto si zobral priklad,bohuzial ako to nerobit.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované