back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Duše za sklom – moderné sklenené plastiky a historické úžitkové sklá na najbližšej výstave vo Vlastivednom múzeu v Galante

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

VM v Galante |MM| Vlastivedné múzeum v Galante pripravuje výstavu s názvom Duše za sklom, ktorá sa zameriava na sklo ako materiál. Vystavené budú moderné poetické plastiky od Luca Dimény a Zsuzsa Lili Molnár z Maďarska a historické úžitkové sklá zo zbierky Vlastivedného múzea v Galante. Sprievodné podujatia rezonujú s krehkosťou skla a zaoberajú sa témami ľudských vzťahov. Vernisáž výstavy sa uskutoční 15. novembra 2023, v stredu o 17:00.

To, ako sa na skle odzrkadľuje hra medzi svetlom a tieňom je jav, ktorý je obdivuhodný, zobrazuje a definuje tvorivú prácu vystavujúcich dizajnérov Luca Dimény a Zsuzsa Lili Molnár z Maďarska. Na výstave sa môžu návštevníci stretnúť s takými drobnými plastikami a obrazmi, prostredníctvom ktorých nám umelkyne nielenže vnímavo odprezentujú témy, ktoré ich zaujímajú, ale dostaneme aj ochutnávku z toho, akými rôznymi spôsobmi sa spracováva sklo.

Výstava bude doplnená sklenenými úžitkovými predmetmi zo zbierky Vlastivedného múzea v Galante a tak pokračujú v sérii výstav s tematikou rôznych materiálov. Návštevníci v tejto časti budú môcť nahliadnuť do histórie a vývoji skla od praveku až po súčasnosť.

Sprievodné programy počas trvania výstavy rezonujú s krehkosťou skla a zaoberajú sa témami ľudských vzťahov. Prednáška a workshopy budú viesť vzťahové koučky s dlhoročnou praxou, Ing. Dagmar Polievková (SK) a Dr. Judit Poór (HU). Tieto programy sa uskutočnia vo februári 2024 v rámci podujatia Rande v múzeu.

Vernisáž výstavy sa uskutoční 15. novembra 2023, v stredu od 17:00 hodine vo Vlastivednom múzeu v Galante. Výstavu otvorí sochár a dizajnér János Lipovics (HU). Výstava bude sprístupnená do 15. marca 2024

- Článok pokračuje pod reklamou -

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované