back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Colníci zaistili v Trnave falzifikáty drogistického tovaru ponúkaného na predaj na sociálnych sieťach

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Finančná správa SR |MM|  Takmer 300 falzifikátov drogérie zaistili ozbrojení príslušníci finančnej správy z Colného úradu Trnava. Išlo o pracie prášky, pracie gély, šampóny a čistiace prostriedky, ktoré boli ponúkané na predaj prostredníctvom sociálnych sietí.

Ako informovala Iveta Zlochová, hovorkyňa Colného úradu Trnava, ozbrojení príslušníci finančnej správy zo Stanice colného úradu Senica v spolupráci s oprávnenou osobou zastupujúcou práva spoločnosti Procter & Gamble International zaistili takmer 300 pracích práškov, pracích gélov, šampónov a čistiacich prostriedkov, u ktorých vzniklo podozrenie, že porušujú práva duševného vlastníctva vyššie uvedenej značky.

Predávajúci ponúkal tieto falzifikáty prostredníctvom sociálnych sietí a dohodnuté objednávky spolu s ďalším tovarom následne predával na vopred určenom mieste priamo zo svojej dodávky. Tentokrát ho však na určenom mieste v Trnave čakali ozbrojení príslušníci finančnej správy zo Senice a všetok tovar mu zaistili.

Škoda, ktorá by vznikla predajom týchto falzifikátov na trhu ako originálnych výrobkov bola zástupcom majiteľa ochrannej známky predbežne vyčíslená na viac ako 7 000 eur.

Oprávnená osoba už podala návrh na súd vo veci falšovania ochrannej známky. Osobe, ktorá porušila zákon o presadzovaní práv duševného vlastníctva colnými orgánmi, môže uložiť colný úrad pokutu od 3 000 eur do 67 000 eur podľa závažnosti a druhu porušenia. Za opakované porušenie uloží colný úrad pokutu až do výšky 135 000 eur, doplnila Zlochová.

- Článok pokračuje pod reklamou -

 

 

 

 

 

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Minulý týždeň ČT1..štvrtok..Máte slovo.
    Odznela informácia,kde sa šéfka potravinárskej komory, rozčulovala, že nemenovaná firma zo Slovenska, dováža z Ukrajiny..kuracie prsia,na Slovensku to prebalí a do Česka,to privezú a deklarujú,ako Slovenské, zatiaľ zistili dovoz 200 ton,avšak tá firma neporušuje zákon,nakoľko tam bola prebaľovanie činnosť a tak to môže tak označovať. Rozoberali tam,či to nie je klamanie zákazníka,ale podľa legislatívy, je všetko v poriadku,avšak tam tvrdili,že Ukrajinské potravinové normy,nie sú také prísne,ako v Česku,čiže môže tam byť určité zdravotné riziko..

  2. To by som chcel vidiet, ako by nejaka garazova firma dokazala vyrobit tie štvorité tablety do umývačky tu predavane pod znackou Jar…
    Aby to nebol len ojeb, ze to chlapec nezdanil…
    Ten zastupca majitela vyrobcu je asi pekny jebo ked nepozna vlastne originaly 🤣

  3. Mne tieto výrobky pripomínajú skôr drogériový tovar. Ten drogistický obvykle kupujem v lekárni.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované