back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Po odtiahnutom aute znečistený pozemok zostal. Bojí sa hovorkyňa mesta Slahučková pomenovať pravdu?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

 

Niekoľko dní dozadu na súkromnom pozemku nachádzajúcom sa z časti v areáli bývalého MILEXu, sa  „vyskytol“ vrak osobného auta a vedľa tak za traktorovú vlečku nového odpadu.

Ďalej v areáli pribudli ďalšie skládky odpadu pochádzajúceho evidentne z nejakého „servisu“ alebo kradnutých áut.

Na druhý deň (po záujme médií) už auto z jedného z pozemkov bolo vytiahnuté pred areál – stále sa však nachádzalo na priestranstve verejne dostupnom a stále tam nemalo čo robiť…

O niekoľko dní bolo auto potiahnuté asi o 10 metrov smerom do prostriedka pozemku. Na aute bolo buď niečo poškodené, alebo zámerne odmontované. Pri tom ale na parkovisko s poškodeným asfaltom vytiekli prevádzkové kvapalina ako nafta a oleje.

O znečistenie sa nik nestaral, pokým sme nekontaktovali MP a nedali sme priamu otázku hovorkyni mesta Zuzane Slahučkovej. Pýtali sme sa priamo, kto zodpovedá za predmetný pozemok. Tá najskôr neodpovedala, resp. odpovedala nie na položenú otázku.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Preto sme položenú otázku zmenili -kto všeobecne zodpovedá za pozemok a poukázali sme aj na množstvo odpadkov nachádzajúcich sa na pozemku. Slahučková neodpovedala niekoľko dní a tak sme ju kontaktovali telefonicky. Hovorkyňa mesta sa mimoriadne cielene vyhýbala komunikácii o povinnostiach vlastníka nehnuteľnosti a na otázku či sa bojí samotného vlastníka, znervóznela. Povedala, že sa nevyjadrí a máme si to zistiť inde, vieme kde. Preto znovu – čoho sa bojí úradníčka MsÚ?

Znečistené životné prostredie na priestranstve verejne prístupnom, množstvá odpadkov po dlhé roky. Pohyb bezdomovcov a feťákov, nelegálne skládky odpadov a environmentálne založená občanmi platená pracovníčka mesta má problém nazývať stav pravdivo, byť vecnou a pri komunikácii využívať výlučne fakty.

Na základe medializácie bolo auto v pondelok odtiahnuté. Netušíme kam a netušila to ani MP.

Pozemok ale zostal znečistený a naftové a olejové škvrny sa nachádzali vo vode končiacej v zatrávnených plochách a v podloží.

Na pozemku sa čo do znečistenia prevádzkovými kvapalinami a naftou počas týždňa nezmenilo nič. Dážď znečistenie rozšíril po ploche.

Odpadky na mieste verejne prístupnom sú doteraz.

Vizitka mesta hneď na ďalšom vjazde od R1.

Pozemok  podľa katastrálnej mapy a  LV  vo vlastníctve Martina Tomčányiho, ktorý je už tretie volebné obdobie primátorom mesta Sereď a jeho brata  Vladimíra Tomčányiho.

Prečo sa hovorkyňa platená mestom Sereď, teda občanmi bojí čo i len vysloviť fakt, že znečistený pozemok patrí primátorovi mesta Ing: Martinovi Tomčányimu a jeho bratovi Vladimírovi? To skutočne tento človek má imunitu ešte aj na znečisťovanie verejne prístupných miest a životného prostredia?

- Článok pokračuje pod reklamou -

Úradníci majú byť nestranní a pri porušovaní zákonov nesmú prihliadať na to, kto je porušovateľom a to aj keby bol ich nadriadeným. Nevie toto úradníčka Slahúčková, alebo za koho vlastne „kope“ táto osoba prijatá do zamestnania na MsÚ za minimálne veľmi zvláštnych okolností?

Články s fotofokumentáciou predmetného odpadu a znečistenia nájdete publikované v našom médiu.

 

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované