back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

AKO TO BOLO CELÉ S MICHALOM HANUSOM ?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
AKO TO BOLO CELÉ S MICHALOM HANUSOM
Rád by som dal na pravú mieru všetky otázniky, ktoré vyvolal “ospravedlňujúci” článok bývalého poslanca Michala Hanusa (Článok tu: https://cutt.ly/IljhX70).
Občania sú z konania Michala Hanusa veľmi zmätení, pretože v rámci jedného týždňa vydal niekoľko protichodných výhlasení, ktoré súviseli s jeho zaniknutým mandátom. Najskôr toto oznámenie akceptoval, dokonca si zavolal aj so svojim nástupcom a pýtal sa ho na názor – JUDr. Tóth povedal, že nastúpi. Následne o 2 dni p. Hanus nesúhlasil, potom naznačil, že nech rozhodne súd a nakoniec sa všetkým ospravedlnil a vymazal si aj svoj komunikačný profil poslanca na sociálnej sieti Facebook.
1️⃣ AKO TO SKUTOČNE BOLO? HANUS AVIZOVAL VZDAŤ SA UŽ 5 MESIACOV DOZADU
15. februára 2021 som mal osobné stretnutie s Michalom Hanusom, na ktorom som ho informoval o tom, že o svoj mandát podľa platných zákonov prichádza, pretože 365 dní sa mestských zastupiteľstiev nezúčastnil. Opierame sa o právne stanovisko renomovanej právnickej kancelárie JUDr. Sotolářa, právneho experta na samosprávu, ktorý presne takýto prípad riešil v roku 2020 a ktorý nás bude v prípade sporu aj zastupovať.
Považujem za principiálne a morálne, že ak volený poslanec celý rok nechodí do práce, sám v rámci vlastnej sebareflexie vyhodnotí, že je štandardné a slušné prenechať svoj post náhradníkovi, ktorý môže svoju poslaneckú prácu vykonávať. O to viac, keď ďalším náhradníkom je právnik, ktorý by v prípade neriešenia tejto situácie mohol danú vec napadnúť na súde.
Michal Hanus mi pri osobnom rozhovore 15. februára oznámil, že už má aj tak všetkého dosť. Povedal mi doslovne, že ľutuje, že vôbec kandidoval a že mu to nič dobré neprinieslo. Okrem toho mi povedal, citujem: ,,Neuveríš, ale na Mestskom zastupiteľstve vo štvrtok (18. februára 2021) som sa chcel mandátu sám vzdať ”. V duchu som si vtedy len povedal, že s podobnými spôsobmi a výhovorkami už mám svoje skúsenosti. Videl som na ňom, ako mu odľahlo a mal som dojem, že je rád a veci sa preňho týmto vyriešili. Zámer opustiť poslanecké lavice totiž Michal Hanus avizoval ešte minulý rok v októbri 2020, keď vo svojom príspevku na Facebooku napísal, citujem: ,, Ak by mi však môj zdravotný stav nedovolil plniť si aj v nasledujúcom roku funkciu poslanca, som pripravený tejto sa vzdať.”
2️⃣ ZDRAVOTNÝ STAV SME ABSOLÚTNE REŠPEKTOVALI CELÝ ROK
Všetci sme v minulom roku s pokorou rešpektovali, že Michal Hanus má zdravotné komplikácie a je dlhodobo vypísaný na PN. Choroba si nevyberá, priali sme mu skoré uzdravenie. No zároveň sme nerozumeli, ako je možné, že sa zúčastňoval niektorých vybraných mestských aktivít ako sú sobáše a rokovania komisií, ktoré sú finančne ohodnotené.
Aktívne sme to neriešili, pretože verte, na meste máme dôležitejšiu agendu, ako absencie Michala Hanusa na zastupiteľstvách. Avšak od verejného októbrového vyjadrenia z roku 2020 a možného prenechania mandátu náhradníkovi prešlo ďalších cca 5 mesiacov a Michal Hanus sa ďalej nezúčastnil ani jedného rokovania Mestského zastupiteľstva v Seredi. Okrem toho nás aj občania začali upozorňovať na to, ako je možné, že si pán Hanus neplní svoje povinnosti poslanca a nechodí na zastupiteľstvá.
3️⃣ DOSŤ BOLO VYPLAKÁVANIA, PÁN HANUS
Bolo mojou povinnosťou riešiť túto situáciu, ale nechcel som rozhodnúť od stola. Preto sme si dali vypracovať právny posudok, aby sme to mali oficiálne. Pán Hanus však aj tak doteraz verejne deklaruje, že ide o môj názor. Nie je to pravda. Ja nie som právnik a pokojne nás môže za to dať na súd. Môj názor je, že ak niekto 365 dní v roku nepríde do svojej práce a zároveň si doslova vyberá “čerešničky” napriek svojej PN, tak niečo nie je v poriadku. Dosť bolo vyplakávania, že ste boli na PN. Počúvali sme to počas celého roka.
Viete, koľko percent dostane z platu počas PN normálny človek ? (cca 50 – 60% ?). Vy máte istotu 100%. Počas celej PN dostávate nemocenskú vo výške plného platu. Skutoční policajti a vojaci si tento benefit bezpochyby zaslúžia. Ale som presvedčený, že vy nie. Pretože sa ako vojak, ako policajt a hlavne ako chlap nesprávate.
Poviem to takto a na rovinu – za 11 rokov som ani raz nevymeškal zastupiteľstvo. Ak by som nebol prítomný či už ako poslanec alebo primátor na toľkých zastupiteľstvách ako vy – zachovám sa férovo a dávno odídem z vlastnej iniciatívy. Nepamätám si v Seredi obdobný prípad poslanca, ktorý sa nezúčastnil zastupiteľstva celý rok a napriek tomu by sa držal zubami – nechtami svojho mandátu.
4️⃣ CTÍM SI RODINU – VYZÝVAM VŠETKÝCH, ABY NECHALI RODINU MICHALA HANUSA NA POKOJI
Ak niekto v súčasnej situácii tvrdí, že celé odvolanie Hanusa je pomsta zo strany primátora, tak sa hlboko mýli. Ak niekto naznačuje, že som spoluzodpovedný za to, že anonymní diskutéri riešia Michala Hanusa a jeho rodinu, tak nielenže sa absolútne mýli, ale zároveň si koleduje, že na takéto vyjadrenia podám trestné oznámenie a v tomto budem nekompromisný.
Pán Hanus si mal predovšetkým uvedomiť, do akej miery je vhodné popisovať svoj zdravotný stav, kde tieto informácie publikuje a čo to môže spôsobiť. Fakt, že zdravotný stav Michala Hanusa sa momentálne prepiera na verejnosti – za to si môže predovšetkým sám.
Je mi ľúto, ak kvôli nedbalému konaniu Michala Hanusa a rôznym anonymným diskutérom trpí aj jeho rodina. Je to za hranou. Sám dobre viem, že vždy si to najviac odskáču rodinní príslušníci – trpia manželky, matky, otcovia, starí rodičia aj deti. Rodinu si ctím a je to pre mňa najvyššia hodnota. Je choré, ak je rodina zatiahnutá do akéhokoľvek politického boja bezškrupolóznymi lúzrami, ktorí sa skrývajú za rúškom anonymity.
Takéto praktiky na plnej čiare odmietam a verte mi, že veľmi dobre viem, o čom hovorím – môj syn na to doplatil pár rokov dozadu, keď ho naverbovaní grázli kvôli politike na výstrahu dobili deň pred štátnicami. Oznamujem to dnes po rokoch, prvýkrát verejne a vôbec nevyplakávam. To, na čo sa Michal Hanus sťažuje, je len odvar z toho, čo už desiatky rokov zažívajú ľudia v samospráve. Starostovia, primátori, prednostovia, zamestnanci a ich rodiny…
5️⃣ ČO VEREJNOSŤ DOTERAZ NEVEDELA? ŽIADAM OSPRAVEDLNENIE ZA NEUVERITEĽNE PODLÚ LOŽ
Posledné, čo sa mi momentálne chce je zaoberať sa výpadmi Michala Hanusa. Kvôli pandemickej situácii prakticky nemajú niektorí ľudia na úrade voľné víkendy už niekoľko týždňov po sebe. Ale to, čo predviedol za posledný týždeň Michal Hanus žiaľ nemôžem nechať tak.
Verejnosť mnohé veci nevie, ale Michal Hanus zbrojil nekalými praktikami proti vedeniu mesta celý čas, aj počas minulého roka, keď sa počas PN nemohol zastaviť ani raz na zastupiteľstve. Dávam mu šancu na férové, osobné a gentlemanské uzavretie celej tejto zbytočnej záležitosti.
Ak sa chce Michal Hanus vedeniu mesta a kolegom ospravedlniť zo srdca a úprimne, tak ho vyzývam urobiť to ešte raz a poriadne:
▶️ 1. Verejne aj osobne sa mi ospravedlňte za to, že ste sa spolupodieľali na listoch adresovaných na Ministerstvo vnútra a niektorým poslancom MsZ v Seredi – za ABSOLÚTNU LOŽ A DO NEBA VOLAJÚCE KLAMSTVO, že som sa vám a vašej rodine vyhrážal a vraj ste kvôli mojej osobe začali mať obrovský strach o svoje deti a manželku. Každý súdny človek, ktorý má pozná – či už ma nemá v láske, alebo mi fandí, veľmi, ale veľmi dobre vie, že TOTO BY SOM SI V ŽIVOTE NIKDY NEDOVOLIL – je mi to cudzie a za absolútnou čiarou. Nie sú to praktiky slušných ľudí.
O tejto záležitosti píšem prvýkrát verejne, pretože sa ma osobne veľmi dotýka. Michal Hanus mi na osobnom stretnutí 15. februára k tomu celému povedal, že išlo o omyl a že to celé zle vyhodnotil v návale emócií. Zachovajte si aspoň v tomto tvár a charakter. Veľmi dobre viete, že som sa vám nikdy nevyhrážal.
▶️ 2. Verejne aj osobne sa ospravedlňte prednostovi MsÚ Sereď a všetkým zamestnancom, ktorí tvoria náš tím za to, že ste minulý rok z kúpeľov počas svojej PN napísali na služobný mail. Časť z mailu citujem: …“ČO TU PÍŠETE SÚ OBYČAJNÉ SRAČKY. AK BY STE NETUNELOVALI MESTO” atď. (Toto písal p. Hanus počas pandémie na jar, keď všetci pomáhali, strihali, šili a roznášali rúška a každý dobrý človek priložil ruku k dielu).
▶️ 3. Ospravedlňte sa verejne aj osobne policajtovi z prezídia, na ktorého bolo tiež neprávom naložené. Nikdy som kvôli vám na prezídiu za ním, ani za nikým iným nebol. Vy dobre viete, o koho ide.
▶️ 4. Aspoň z elementárnej slušnosti sa poďakujte všetkým policajtom, ktorí mali tú ,,česť a museli s vami pracovať “ a ktorí žiaľ častokrát robili nadprácu aj za vás – či už keď ste riešili nezmyselné listy a schizofrenické “žabomyšie” vojny alebo ste boli dlhodobo PN.
Za veci, ktoré Michal Hanus urobil pre dobro občanov v Seredi mu ďakujem. Málo ich nebolo, veľa tiež nie. A ešte raz a na záver to najdôležitejšie – napriek tomu, že s Michalom Hanusom v mnohých veciach nesúhlasím, mám veľké výhrady voči jeho spôsobom práce, úprimne mu prajem, aby sa jeho zdravotný stav už iba zlepšoval, pretože nič nie je dôležitejšie ako zdravie a rodina.
V tomto mu skutočne držím palce a prajem veľa síl. Toto som mu povedal aj 15.2. na našom poslednom osobnom stretnutí.
Zdroj: FB
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. takýto hnus som ešte nečítala.že je primátor podlý a zlý človek viem z vlastnej skúsenosti.ale že je schopný takto si vymýšľať som nevedela.držím palce každému kto sa mu postaví tomu šikanovaniu

  2. takýto hnus som ešte nečítala.že je primátor podlý a zlý človek viem z vlastnej skúsenosti.ale že je schopný takto si vymýšľať som nevedela.držím palce každému kto sa mu postaví tomu šikanovaniu

  3. Ja som bol šikanovaný úradníčkou a dala mi najavo že musí.Že ona by to nerobila.Primátor si vybavuje ego a účty s ľuďmi.Moc mu zachutila.Nemá hranice je zlý a ublýži každému kto ho nepodporuje

  4. Ja som bol šikanovaný úradníčkou a dala mi najavo že musí.Že ona by to nerobila.Primátor si vybavuje ego a účty s ľuďmi.Moc mu zachutila.Nemá hranice je zlý a ublýži každému kto ho nepodporuje

  5. Občan,takže primátor sa osobne postaral o to,že Ťa úradníčka začala šikanovať,lebo jej to on prikázal.Velmi,veľmi nepravdepodobné.Citam inak prvý raz vyjadrenie sa aj druhej strany.Ludia,ktorí sú apolitcky,a nemajú záujem stále niekoho nenávidieť,a stále roky rokúce čítať,čo všetko už dotyčný napáchal,ale čuduj sa svete,vždy len jednostranne,tu zrejme nič prekvapivého nenájde.Az ten dotyčný už ozaj nebude zvolený,určiti ludia stratia zmysel života.Ale poznám dobrého psychológa.

  6. Občan,takže primátor sa osobne postaral o to,že Ťa úradníčka začala šikanovať,lebo jej to on prikázal.Velmi,veľmi nepravdepodobné.Citam inak prvý raz vyjadrenie sa aj druhej strany.Ludia,ktorí sú apolitcky,a nemajú záujem stále niekoho nenávidieť,a stále roky rokúce čítať,čo všetko už dotyčný napáchal,ale čuduj sa svete,vždy len jednostranne,tu zrejme nič prekvapivého nenájde.Az ten dotyčný už ozaj nebude zvolený,určiti ludia stratia zmysel života.Ale poznám dobrého psychológa.

  7. kedy bude p. primátor riešiť mestský cintorín s arogantnou p. Kašíkovou,rád by som si prečítal jeho názor na jej nekompetenciu a sťažnosti na ňu a jej chovanie pri správe “ mestského cintorína.“
    A prečo by sa mal p. Hanus Vám osobne ospravedňovať, to ozaj zdravý rozum neberie.

  8. kedy bude p. primátor riešiť mestský cintorín s arogantnou p. Kašíkovou,rád by som si prečítal jeho názor na jej nekompetenciu a sťažnosti na ňu a jej chovanie pri správe “ mestského cintorína.“
    A prečo by sa mal p. Hanus Vám osobne ospravedňovať, to ozaj zdravý rozum neberie.

  9. zvedavy preco by sa mal ospravedlnovat? Skus si to precitat este raz a mozno, mozno na to prides. Je to tam napisane PRECO SA MA OSPRAVEDLNIT. Tak snad citat vies :). A k cintorinu len tolko, co ti brani obratit sa na primatora aby vydal stanovisko? Ved bud iniciativny, necakaj len na Majka ze sa vsetko bude on pytat.

  10. zvedavy preco by sa mal ospravedlnovat? Skus si to precitat este raz a mozno, mozno na to prides. Je to tam napisane PRECO SA MA OSPRAVEDLNIT. Tak snad citat vies :). A k cintorinu len tolko, co ti brani obratit sa na primatora aby vydal stanovisko? Ved bud iniciativny, necakaj len na Majka ze sa vsetko bude on pytat.

  11. Ako som si prečítal, pán Hanus sa chcel sám vzdať poslaneckej funkcie kvôli zdraviu a rodine. Nakoniec si to rozmyslel na nejaké falošné podnety a začal sa po pár dnoch oháňať svojím zadaním advokátskej kancelárii. Ale divím sa mu, že kariera poslanca je dôležitejšia ako samotné zdravie.

  12. Ako som si prečítal, pán Hanus sa chcel sám vzdať poslaneckej funkcie kvôli zdraviu a rodine. Nakoniec si to rozmyslel na nejaké falošné podnety a začal sa po pár dnoch oháňať svojím zadaním advokátskej kancelárii. Ale divím sa mu, že kariera poslanca je dôležitejšia ako samotné zdravie.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované