back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Trnavskí policajti si pripísali ďalší úspech. Objasnili podvody na bezbranných senioroch

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

KR PZ Trnava |MM| Trnavská okresná vyšetrovateľka obvinila 41 ročného muža z okresu Senec, ktorý mal okrádať dôverčivé seniorky pod zámienkou vymyslených príbehov.

Zakaždým sa mal predstaviť ako pracovník polície, alebo pošty, s tým, že ich rodiny sú v zúfalej situácii, alebo v záujme ochrany majetku podvedených senioriek, v snahe vylákať od nich finančnú hotovosť alebo šperky.

Muž mal takto od dôchodkýň získať majetok vo výške viac ako 23.000 €.

Policajti na prípade intenzívne pracovali. Vynikajúcou operatívno-pátracou činnosťou sa im podarilo získať dostatok dôkazov, aby mohli mužovi vzniesť obvinenie za konkrétny trestný čin.

Polícia vykonala, v súčinnosti s bratislavským PPÚ, zadržanie podozrivej osoby a potom aj domovú prehliadku a osobnú prehliadku, pri ktorej zaistili vyššiu peňažnú hotovosť. Policajti vykonali aj prehliadku jeho luxusného vozidla, na ktorom mal trestnú činnosť páchať.

Vyšetrovateľka muža obvinila za tri skutky, z pokračujúceho zločinu podvodu na chránených osobách, a podala podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby, Páchateľovi takéhoto skutku môže hroziť trest odňatia slobody až na 10 rokov.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Polícia preveruje aj ďalšie informácie v súvislosti s obvineným a jeho konaním, aj mimo nášho kraja.

CHRÁŇME BEZBRANNÝCH A ZRANITEĽNÝCH SENIOROV

V prípade, ak vám zavolá osoba z neznámeho čísla a nie ste si istí, či hlas v telefóne naozaj patrí vnukovi, synovcovi alebo vzdialenej rodine, hovor ukončite a informácie si overte u príbuzných alebo známych. Ak sa osoba v telefóne predstaví ako policajt, lekár či právnik, a začne od vás žiadať peniaze, neváhajte a telefón zložte. Štátne orgány nikdy po telefóne od nikoho nežiadajú niečo zaplatiť, alebo odovzdať.

Buďte obozretní a ak máte podozrenie, že môže ísť o akýkoľvek podvod, neváhajte a ihneď kontaktuje políciu na čísle 1️58.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Ak ho aj zavrú na 10 rokov, kto je potrestaný? Rok pobytu takýchto v base nás daňových poplatníkov stojí okolo 16000€…

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované