back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

NAKA si dnes prišla pre 14-ročného chlapca, ktorý odoslal do školy výhražný mail, že je v škole bomba – VIDEO – AKTUALIZOVANÉ

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

ŠÍRENIE POPLAŠNEJ SPRÁVY BUDE PRE MLADÍKA DRAHÝ ŽART!

Dnes realizovala Národná kriminálna agentúra policajnú akciu s krycím názvom „ŠKOLA“, pri ktorej zadržala 14-ročnú mladistvú osobu v súvislosti s podozrením zo spáchania trestného činu šírenie poplašnej správy.

Toho sa podozrivý mladistvý mal dopustiť dňa 7. 5. 2024, keď zaslal na riaditeľstvo jednej zo základných škôl v okrese Brezno výhražný email, v ktorom sa mal vyhrážať tým, že je v škole bomba.

Na základe výbornej kooperácie viacerých zložiek Policajného zboru a intenzívnej operatívno-pátracej činnosti národnej kriminálnej agentúry v spolupráci s odborom počítačovej kriminality Prezídia Policajného zboru bol odosielateľ emailu do 24 hodín vypátraný a zadržaný.

Aktuálne prebiehajú so zadržaným mladistvým ďalšie nevyhnutné procesné úkony potrebné k zabezpečeniu dôkaznej situácie a vyhodnoteniu reálnej hrozby.

Polícia varuje, že šírenie bombových hrozieb môže byť posudzované aj ako obzvlášť závažný zločin teroristického útoku, za ktorý hrozí aj doživotný trest. Za šírenie poplašnej správy hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody 3 až 8 rokov.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Následky takéhoto nerozvážneho konania sa dotýkajú nielen pôvodcu šírenia poplašnej správy. Ohrozovať bezpečnosť spolužiakov nie je žart!

Takéto udalosti môžu byť traumatizujúce nielen pre deti a mládež školského zariadenia, kde k incidentu došlo, ale aj pre rodinných príslušníkov pôvodcu výhražného emailu, ktorých dôsledky jeho nerozvážneho konania môžu osobne zasiahnuť. V neposlednom rade takéto nerozvážne konanie traumatizuje celú spoločnosť.

zdroj: Polícia Slovenskej republiky

 

– – –

AKTUALIZOVANÉ 8.5.2024 o 20.56 hod.

Tlačová správa MV SR:

ŠÍRENIE POPLAŠNEJ SPRÁVY 14- ROČNÝM MLADÍKOM MÁ TRESTNO-PRÁVNU DOHRU, VYŠETROVATEĽ NAKA MU VZNIESOL OBVINENIE!

Dnes realizovala Národná kriminálna agentúra policajnú akciu s krycím názvom ,,ŠKOLA“, pri ktorej zadržala 14-ročnú mladistvú osobu v súvislosti s podozrením zo spáchania trestného činu šírenie poplašnej správy. Toho sa podozrivý mladistvý mal dopustiť dňa 7. 5. 2024, keď zaslal na riaditeľstvo jednej zo základných škôl v okrese Brezno výhražný email, v ktorom sa mal vyhrážať tým, že je v škole bomba.

Na základe výbornej  kooperácie viacerých zložiek Policajného zboru a intenzívnej operatívno-pátracej činnosti národnej kriminálnej agentúry v spolupráci s odborom počítačovej kriminality Prezídia Policajného zboru bol odosielateľ emailu do 24 hodín vypátraný a zadržaný. S podozrivou zadržanou osobou boli vykonané neodkladné procesné úkony, vrátane výsluchu tejto podozrivej osoby.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Vyšetrovateľ NAKA vzniesol obvinenie 14-ročnej mladistvej osobe z okresu Brezno za trestný čin šírenie poplašenej správy. Po vykonaní potrebných procesných úkonov vyšetrovateľ obvineného dnes 8. 5. 2024 vo večerných hodinách prepustil, nakoľko vykonaným šetrením neidentifikoval žiadne dôvody na väzobné stíhanie obvinenej osoby.

Polícia opakovane upozorňuje, že za šírenie poplašnej správy hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody 3 až 8 rokov. Následky takéhoto nerozvážneho konania sa dotýkajú nielen pôvodcu šírenia poplašnej správy. Ohrozovať bezpečnosť spolužiakov nie je žart! Upozorňujeme, aby sa potenciálni páchatelia zdržali takéhoto konania a zvážili dôsledky svojho správania a jeho trestno-právnu dohru. Takéto udalosti môžu byť traumatizujúce nie len pre deti a mládež školského zariadenia či širokú verejnosť, kde k incidentu došlo, ale aj pre rodinných príslušníkov pôvodcu výhražného emailu, ktorých dôsledky jeho nerozvážneho konania môžu osobne zasiahnuť. V neposlednom rade takéto nerozvážne konanie traumatizuje celú spoločnosť.

 

  • Súvisiace témy
  • NAKA
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Poradne ho vyjebat obuškom,nech si zapamätá tu bolesť do konca života.
    Potom mu dať preplatiť všetky náklady na akciu a 20 rokov v base. A potom si môže hodiť jebo štranek

    5
  2. ani sa im nečudujem keď vidia reakcie našich politikov a svojich rodičov, ktorí po politikoch opakujú a podnecujú násilie a nenávisť, deti opakujú to, čo vidia u najbližších

    10
  3. Nas zamladi take idiotiny ani nenapadli, v tv boli iba inscenacie, spravy o jrd a zjazde KSČ. Teraz su zmagoreni z tých internetov a pocitacovych hier, z kazdej strany sa na nich valia idiotiny, co im nema kto a ani cas odfiltrovat a vysvetlit, a kazdy je vacsi frajer, ked urobi vacsiu hovadinu a zazdiela to.

    5
  4. Pre: johny 9. mája 2024, 10:52
    Ono v minulosti to hlavne nebolo tak ľahko uskutočniteľné tak aby to bolo relatívne anonymné (a v určitých prípadoch naozaj anonymné, ale to väčšinou tie decká poserú). Taktiež dnes má každý idiot na svete megafón a dokáže sa prihovoriť k hocikomu na svete, v minulosti keď Lolo ziapal tak to bol len taký folklór pre Sereď, dnes majú skupiny na soc.sieťach kde sa predbiehajú v hovadinách alebo plánujú ešte väčšie tragické hovadiny…
    So zdieľaním 100% súhlasím a je až úsmevné, že to zdieľanie samotné ich dostáva automaticky do problému.

  5. nie je to vina internetov ani hier, je to len výhovorka neschopných rodičov, ktorí si nevedia vychovať svoje deti, nenávisť vychádza od rodičov

    3
  6. Pane Jane ja si myslím že to nebol on však zapojte logiku .Ako by to on mohol spraviť 1. Nemajú na to dôkazmi 2 je iba medzi podozrievami a ešte ako byt preposlal všetkým školám na Slovensku. ?????

    1
  7. Anonym, ako vieš, že nemajú dôkazy? Vyšetruješ to? A čítaš vôbec s porozumením? V článku je uvedené, že „Toho sa podozrivý mladistvý mal dopustiť dňa 7. 5. 2024, keď zaslal na riaditeľstvo jednej zo základných škôl v okrese Brezno výhražný email, v ktorom sa mal vyhrážať tým, že je v škole bomba.“. Podľa toho to poslal na 1 (slovom jednu) školu. To, čo niekto poslal na ostatné školy je niečo úplne iné.

    2
  8. Pre: Anonym 9. mája 2024, 16:57
    V prvom rade to chlapec to poslal na 1 školu. A vôbec, prečo by to mal byť problém rozoslať na všetky školy na Slovensku? (Aj keď to neni jeho prípad)

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované