back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Bombové hrozby na viac ako 200 školách na Slovensku. Za terorizmus hrozí páchateľovi 20-25 rokov až doživotie – AKTUALIZOVANÉ

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prezídium PZ SR |MM|  Hrozbami bombových útokov na školách sa už zaoberá Národná kriminálna agentúra. Hrozby boli adresované viac ako 200 školám na území takmer celého Slovenska. Prijímame všetky  opatrenia, aby nedošlo k ohrozeniu na životoch a zdraví osôb.

Polícia okamžite prijala potrebné opatrenia, aby zabránila možným následkom uvedených v mailoch, ktoré boli školám doručené. Takéto hrozby Policajný zbor neberie na ľahkú váhu, preto sme do opatrení zapojili, okrem príslušníkov NAKA, aj ďalšie zložky polície. Konkrétne pyrotechnikov, psovodov so špeciálne cvičenými služobnými psami a jednotky poriadkovej polície jednotlivých policajných krajských riaditeľstiev.

S jednotlivými školami sme v kontakte a môžeme konštatovať, že polícii poskytujú plnú súčinnosť.

Podobné maily boli poslané aj minulý týždeň, viac ako 120 školám v Bratislavskom kraji.

Na základe zhromaždených dôkazov vyšetrovateľ NAKA v oboch prípadoch začal trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin teroristického útoku, za ktorý páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov alebo na doživotie.

Na objasnení skutku a vypátraní pôvodcu mailov intenzívne pracujeme, spolupracuje aj s ďalšími bezpečnostnými službami a zahraničnými partnermi.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Policajný zbor vykonal a vykonáva intenzívne všetky opatrenia tak, aby nedošlo k ohrozeniu života a zdravia obyvateľov Slovenskej republiky.

– – –

AKTUALIZOVANÉ– doplnenie informácií Polície SR

Ako sme už uviedli, hrozbami bombových útokov na školách sa už zaoberá Národná kriminálna agentúra.

K 13:00 hod. evidujeme celkovo 995 hrozieb bombových útokov určených konkrétnym školám. Ide o:
➡️84 škôl v Polícia SR – Bratislavský kraj
➡️111 škôl v Polícia SR – Trenčiansky kraj
➡️207 škôl v Polícia SR – Nitriansky kraj
➡️105 škôl v Polícia SR – Trnavský kraj
➡️125 škôl v Polícia SR – Prešovský kraj
➡️107 škôl v Polícia SR – Košický kraj
➡️62 škôl v Polícia SR – Banskobystrický kraj
➡️194 škôl v Polícia SR – Žilinský kraj

Okrem toho evidujeme aj 110 hrozieb bombových útokov na budovy bánk a 40 hrozieb bombových útokov na predajne elektrotechniky.

Túto koordinovanú operáciu vyšetruje Národná kriminálne agentúra, ktorá začala trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin teroristického útoku, za ktorý páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov alebo na doživotie.

Na objasnení skutku a vypátraní pôvodcu mailov intenzívne pracujeme, spolupracujeme aj s ďalšími bezpečnostnými službami a zahraničnými partnermi.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Neviem čomu sa smejete, zrejme nemáte deti. Rusi sa už dlhodobo snažia destabilizovať európske štáty rôznymi spôsobmi od zásahu do volieb až po takého hackerské a anonymné poplašné útoky. Aj keď rozsievať strach je pracovná metóda tejto vlády.

    1
  2. A ešte aj svojimi rozhodnutiami znefunkčniť NAKA aj políciu . teraz nech je Fico múdry.

  3. toto že je terorizmus??? Tototo je obyčajné šírenie poplašnej správy, terorizmus je vystrieľanie letiska!!!

    1
  4. “ Rusi sa už dlhodobo snažia destabilizovať európske štáty rôznymi spôsobmi od zásahu do volieb až po takého hackerské a anonymné poplašné útoky. Aj keď rozsievať strach je pracovná metóda tejto vlády.“
    Tak milý Marek R, toto sú pracovné metody tejto vlády??
    A čo robia amíci od WWII. ak nie destabilizáciu celého sveta kvôli svojmu petrodoláru??
    Nie si nejaký šibnutý?? 🙂

    1
  5. Pre: Ertywet! 7. mája 2024, 20:24
    Lebo pred WWII. bol ten svet stabilný jak hovado 😀

  6. Ertywet ani neviem či si on/ona. Áno súhlasím aj američania destabilizovali vlády za účelom aby niečo dosiahli vo svoj prospech. A čo ako teraz? Máme to brať ako správne, keď to robia tí tak môžu aj iní?Nemáte sa zrazu s kým hádať? Vy budete z tých postihnutých ktorí keď sa rozpráva o Rusku tak začnú to svoje o USA. Ačohentisti. Mňa američania nezaujímajú, ale zaujímajú ma Rusi ktorí vedú vojnu u suseda, Rusi ktorí nás berú ako svojich nepriateľov a ktorí sú s najväčšou pravdepodobnosťou aj zodpovední za tento kyber útok. Svoje mindráky z Američanov si choďte riešiť na iné diskusie, ďakujem!

  7. ertywet je truhlík, ktorý si niečo prečíta na konšpi-sračko-weboch a potom príde mudrovať, akože on vie niečo viac… už dlho nebolo nič o NWO, či židojašteroch, čo sa deje?

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované