back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Obrovský záujem o cestovné doklady spôsobil sklz v ich výrobe

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

MV SR |MM| Od začiatku tohto roka prijali oddelenia dokladov na Slovensku takmer 234-tisíc žiadostí o vydanie cestovného pasu. Vlani v rovnakom období to bolo asi 120-tisíc žiadostí. Percentuálny nárast je teda viac ako 90 percent. V marci 2024 denné počty prijatých žiadostí presahovali 4 000 žiadostí, v jeden deň bolo zaznamenaných takmer 8 000 žiadostí.

Cestovné pasy a ostatné doklady vyrába Národné personalizačné centrum. Napriek maximálnej snahe a pracovnému nasadeniu zamestnancov po pracovnej dobe a počas víkendov nie je možné vydať všetky pasy načas. Štandardná 30-dňová lehota môže byť preto predĺžená o pár dní.

Enormný záujem o cestovné doklady spôsobilo avizované zvýšenie správnych poplatkov za ich vydanie v súbehu s faktom, že k nemu došlo v čase, keď sa Slováci začínajú pripravovať na letné dovolenky.

Národné personalizačné centrum vyvíja maximálnu snahu, aby sklz pri výrobe dokladov bol minimálny. Prosíme žiadateľov o trpezlivosť a ubezpečujeme ich, že robíme všetko preto, aby sme ich žiadosti vybavili v čo najkratšom termíne.

Pripomíname, že občania Slovenskej republiky pre plnohodnotné cestovanie v rámci EÚ a schengenu môžu využiť aj platný občiansky preukaz s fotografiou.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Akýže sklz? Už pri vybratí nám neznámej firmy / toto nekritizujem/ malo byť jasné zakotvená požiadavka o x % navýšení požiadavky na doklady bez ich dnešných sklzov. Na Slovensku sa stále niečo kĺže, tak predvídaví fundovaní úradníčkovia / Ficko ich má údajne znížiť o 30% – ha ha/ majú s týmto rátať. A ak nerátajú, tak budú po nociach pracovať sami non – stop. Požiadavka je jasná, občania chcú svoje / štát ich núti, veď o koľko že zvýšil poplatky ?/ a platia tu naozaj dosť na to , aby to tu aj fungovalo. Nehovoriac o všakovakých fondoch a eurofondoch.

  2. Keď štát nestíha, nič sa nedeje. Vtedy neplatia lehoty, termíny, nič. Koho to zaujíma, že nestíhajú? Zvýšili poplatky za vydanie dokladov, majú robiť nonstop a navýšiť personál, ak to je potrebné. Banda debilov a neschopných manažérov. A potom ešte vydajú pasy, ktoré majú zlé čipy. Rozvojová krajina pridrbaná.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované