back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Do práce na bicykli – Je čas na registráciu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Oddelenie školstva, športu a kultúry /  Do práce na bicykli – Je čas na registráciu

Mesto Sereď sa zapája do projektu Do práce na bicykli od roku 2015. Na začiatku bolo zaregistrovaných päť tímov z nášho mesta, v roku 2016 to už bolo 14 a každým rokom sa ich počet zvyšuje. V minulom roku sme mali rekordných 29 tímov, zostavených zo štrnástich firiem a organizácií.

Cieľom súťaže je podporiť rozvoj trvalo udržateľnej mobility v mestách, motivovať zamestnávateľov, aby vytvárali vo svojich sídlach podmienky pre bezpečné uloženie bicykla, priestor na prezlečenie vrátane sociálneho zariadenia, a tiež, aby prípadnými bonusmi motivovali zamestnancov, aby namiesto motorového vozidla použili na dochádzanie do práce bicykel.

Na stránke www.dopracenabicykli.eu sa môžu registrovať 2-4 členné tímy záujemcov do 7. júna. V  júni budú dochádzať na bicykli do práce a z práce a do registračného systému na webovej  stránke projektu si zaevidujú záznamy, koľko kilometrov v daný deň najazdili.  Prihlásiť sa môžu iba tímy, ktorých členovia sú zamestnancami jednej firmy alebo inštitúcie. Z jednej firmy môže pochádzať ľubovoľný počet tímov. Vyhodnotené budú najlepšie tímy nielen v rámci Slovenska, ale hodnotené budú aj lokálne výsledky v rámci samospráv.

Súťaže sa môžu registrovať aj tímy študentov z rovnakej školy, ktoré budú v období od 1. júna do 30. júna dochádzať do školy na bicykli a budú si o tom viesť záznamy do registračného systému na webovej stránke. Študenti musia v deň začiatku kampane, t.j. 1. júna 2024 dosiahnuť vek minimálne 15 rokov. V prípade, že je vek súťažiaceho nižší ako 15 rokov, je povinný jazdiť v sprievode osoby staršej ako 18 rokov.

Mesto Sereď bude oceňovať v týchto  kategóriách:

- Článok pokračuje pod reklamou -
  1. Celkový počet najazdených kilometrov od 1. do 30. júna 2024. Bude vyhodnotený najlepší tím, ktorý najazdil v uvedenom termíne najviac kilometrov do práce a z práce a najlepší jednotlivec, ktorý v uvedenom termíne najazdil najviac kilometrov do práce a z práce.
  2. Celkový počet jázd absolvovaných od 1. do 30. júna 2024. Bude vyhodnotený najlepší tím, ktorý v uvedenom termíne najazdil najväčší počet jázd do práce a z práce a najlepší jednotlivec, ktorý v uvedenom termíne najazdil najväčší počet ciest do práce a z práce.
  3. Bonusová kategória – v rámci nej bude vyžrebovaný jeden súťažiaci zo všetkých tímov, ktorý absolvoval aspoň 2/3 ciest do práce a z práce na bicykli v monitorovanom období, alebo najazdil počas súťaže minimálne 500 kilometrov na bicykli.

Registrácia súťažiacich tímov je v termíne od 3. apríla do 7. júna 2024 cez online formulár na www.dopracenabicykli.eu, kde nájdete aj bližšie informácie ohľadom pravidiel súťaže.

Tešíme sa na skvelé tímové aj individuálne výkony zo Serede a veríme, že vďaka Vášmu záujmu o kampaň spoločne pomôžete šíriť osvetu o potrebe ekologickej dopravy!

 

zdroj: Mesto Sereď

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Dúfam že konečne bude využité stojisko na bicykle pri mestskom úrade a všetci jeho pracovníci zaujmú kladné stanovisko k tejto výzve!😉

    1
  2. Ešte aj na tom bicykli davajú fukat..človek si da dve piva..a jeb 150e..normalne idem nikoho neohrozujem..kokos este aj fukat..daju…

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované