back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Dnes je víťazom Peter Pellegrini. Gratulujem mu a želám, aby bol dobrým prezidentom pre Slovensko. – Ivan Korčok

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Aj v politike to musí byť ako v športe. Vo finále jeden vyhrá. Dnes je víťazom Peter Pellegrini. Gratulujem mu a želám, aby bol dobrým prezidentom pre Slovensko.
Verím, že bude ako hovorí Ústava SR, nestranný, bude konať podľa svojho presvedčenia a bez príkazov. To ostatné bude závisieť od toho, ako sa zhostí politického priestoru, ktorý každá hlava štátu má.
Pokiaľ ide o mňa, áno, som sklamaný z prehry. Oveľa viac som však rozčarovaný z toho, že uspieť sa dá takou kampaňou, akú sme videli u víťaza. Aj toto, vrátane vytvorenia môjho obrazu kandidáta vojny v kontexte Ukrajiny a smrti, v kontexte Gazy, aj toto si Peter Pellegrini nesie so sebou do prezidentskej funkcie. Je to jeho osobná hypotéka.
Samozrejme, že v tomto momente zo mňa hovoria emócie. Môžem si ich dovoliť, lebo som slobodný človek. Nemusím kalkulovať, pretože nemám voči nikomu žiadne záväzky. Neprišiel som o žiadny úrad ani pohodlný servis štátneho úradu a o nijaký neusilujem. Preto mám slobodu zdieľať čo si práve teraz úprimne myslím.
Príčiny mojej prehry nech analyzujú odborníci, ale myslím si, že rozhodujúca bola mobilizácia strachom. Bol to majsterštuk ako sa z hesla POKOJ urobí za pár dní heslo VOJNA. Lebo aj ja viem, že ľudia sa vojny boja, ale Vy ste sa rozhodli s tým vyhrať. A k tomu urobiť hlboký predklon pred tými, ktorí otvorene ťahajú Slovensko z NATO a EÚ. Toto je patologický pragmatizmus a nie politika, ktorá má slúžiť krajine a chrániť národnoštátny záujem.
Pokojne teda priznávam – dostal som lekciu z pragmatizmu. Spôsob, ako sa dostane Peter Pellegrini do prezidentského paláca, je prípadová štúdia ako účel svätí prostriedky a k tomu porcia nevídaného cynizmu a prekročenia červených čiar.
Mám obavy o Slovensko.
Nie preto, lebo som prehral práve ja. Ani na chvíľu som nemal pocit mesiášstva. Moja prehra je pre mňa osobne epizóda a neoceniteľná skúsenosť. Mám však obavy preto, lebo trend smerovania krajiny, jej úpadku, relativizovania hodnôt a odklon od liberálnej demokracie dostal nielenže zelenú, ale dostal silný vietor do chrbta. Takto vnímam výsledok včerajších volieb.
Porozumel som tiež odkazu, že moja reakcia svedčí o mojej nepripravenosti na funkciu. To je možné. Ale pravdou je aj to, že „pripravenosť“ a ešte viac odhodlanosť tejto politickej zostavy na vládnutie a funkcie, je tou najväčšou hrozbou pre našu krajinu.
Bez ohľadu na všetko, ďakujem všetkým, ktorí ste mi fandili, za obrovskú podporu a energiu, s ktorou sme s mojím tímom dali do mojej kandidatúry všetko. Ďakujem dobrovoľníčkam a dobrovoľníkom a všetkým podporovateľom.
Slovensko je naša vlasť a snáď sa mi aspoň toto podarilo pripomenúť.
VĎAKA !
Zdroj: FB
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Pozeral na predstaviteľov PS,na skrachovaných politikov..Dzurinda, Mikloš, Heger, Matovič, na spevákov,hercov..uvidíme, čo urobí tzv.komička..Simona Šalátová,ktorá v telke povedala,že Korčok je jediný zub na zipse,ktorý ju spája zo Slovenskom..

    2
  2. ja to beriem pozitivne, aj ked som nevolil vitaza, tak si uvedomujem, ze konecne budeme mat na svk lacnejsie potraviny, lacnejsie energie a striedmejsich politikov, pretoze vlade uz predsa nemoze absolutne nic branit v presadeni tychto veci..

    5
  3. Potvrdil, že tak ako Lipsic je len pomstychtivy a zákerný človek… Konečne zhodil masku

    3
  4. Pellemu(teda Robovi) gratulujem…výhodou demokracie je že dostaneme presne to čo si zaslúžime/sami zvolíme….tak majú vládu, prezidenta, sis a všetky možné štátne inštitúcie,zdvihli si platy, znizili tresty za korupciu a skratili premlčacie doby…možno by bolo na čase už teda prísť s tým zlacnovanim, zlepšením zdravotníctva(na to on „úspešne“ pracujú cez 12 rokov) a vyjednanim mieru na Ukrajine…ale tipnem si že teraz dostanu prednosť súdy, médiá (rtvs) a nepochybujem že pozornosť si zaslúžia aj naše peniaze v druhom piliery

    3
  5. Majko,ako zvyčajne,zase sa mýliš. Za pár týždnov po tomto americkom a bruselskom ritolezovi a prezliekačovi kabátov ani pes neštekne. To je len tvoje prianie,aby sa zapísal do dejín Slovenska,nič také sa nestane.

    2
  6. Včerajšie vystúpenie Ivana Korčoka sa zapíše do dejín Slovenska a skončí v muzeu totality na trnavskej ceste v Seredi.

    2
  7. Ešte počítam Filckovu pomstu lepšie zarábajúcim hlavne v BA kraji, takže milionárska daň nebude od 33000 ročne ale napr len od 30000 a nie 25% ale rovno 30%, predsalen je to jeho výmysel z minulosti a nikto z týchto ľudí ho nevolí tak kde je problém 😀

  8. V Nemecku je progresívna daň, čím viacej zarábaš,tým viacej platíš..napr.ročný príjem od 9400 do 57 000 eur..daň 14 až 42 percent..

  9. Vystúpenie Korčoka za zapíše do dejín, ale trochu inak. Bol to monológ zatrpknutého a frustrovaného človeka, ktorý nedokázal prijať prehru. A keďže si už mohol dovoliť emócie a ukázať skutočnú tvár, tak ju aj ukázal. A vyznelo to v jeho neprospech.

    3
  10. Smrad americký a všetci jeho kumpáni. Národ slovenský po dlhej dobe sa opäť vzomkol a ukázal, že ideológia skorumpovaných politikov od opičiaka až po Dzurindu a spol . dostala po nose.

    1
  11. K Anonym 7. apríla 2024, 20:10
    Áno presne. Slovenčinovi daj teraz pokoj. Ide o pravdu. Už dlho tu všakovakí hókus pókus sviniari devastovali túto zem. Hlavne Matovič a jeho sebranka. A tiež SAS a iní . A čo je najhoršie, mládež , teda tá, ktorá ešte neušla, n e ch c e p r a c v a ť !!!! Teda hlavne tí , čo si myslia, že svoju kariéru majú istú a po skončení školy sa tu všetci z nich poondia. Opičiak progresívny je ich vzor. Smrad , ktorý iba škodí. A koho si Slovač zvolila – odkaz všetkým nepriateľom Slovenska- je názor nás. Bodka. Nech ťa potrhá.

    2
  12. Aha, takze za to, ze z vasich deti vyrastaju lenivi smradi moze nejaky progresivec.
    Nie vy, bolsevicka luza, ale vzdy niekto iny.
    A preto si volite stale tych istych zlodejov a hajzlov.
    A nemaj boj, nas nepotrha. My sa o seba vieme postarat. Vydrzali sme komancov, vydrzime aj tuto svoloc.

    2
  13. Prečo na toho amerického riťoleza toľko kydáte ? Ja mu gratulujem ku krásnemu druhému miestu !

  14. Špeciálne pre teba Anonym: popri tej všetkej žlči čo si tu v komentároch vylial si sa jediným slovíčkom nedotkol toho, čo je pre nás voličov neúspešného nezávislého kandidáta to najpodstatnejšie. Pán Korčok totiž vyhral morálne. Neprosil našťastie o podporu verbeže, ktorá verí na Chemtrails, verí že očkovania sú výmyslom farmalobby, verí že rusácke hordy sú stovky kilometrov na území iného štátu osloboditelia a nie okupanti a hlavne dokázal odkryť fakt, že Pellegrini je pokrytecká a v politike bezprávna hromada plastelíny bez vlastného názoru a bez štipky obyčajnej ľudskej hrdosti. Nesvojprávna figúrka, ktorá je dôležitá iba pre to, aby nespôsobovala vláde diletantov žiadne problémy. Figúrka, ktorá bude nasledovať osud Iča Seatoviča, akurát nebude tak brebtať. Takto to vidím ja a verím že drvivá väčšina nás voličov pána Korčoka. No a na druhej strane je nutné dodať, že výsledok volieb úplne jasne dokázal, že tliachanie Smerákov, Hlasákov či fašistov momentálne maskovaných v SNS o odmietaní PROGRESÍVNOSTI slovenskými voličmi sú iba ich zbožným želaním. Národ vystavil vysvedčenie, kde jasne vyslal posolstvo pre koaličných srandašákov, že nám PROGRESÍVNOSŤ naozaj nevadí a prvý LGBTI+ prezident je práve ten náš. Nie je to komické ? 🙂 Aspoň v tomto smere ste teda dostali na frak, len vám to nedochádza a vie boh či vôbec dôjde. Verím tomu, že uvedené bude super argument proti drístom koaličných panáčikov o týchto otázkach. A aby som nezabudol, fakt že Orbán si dal záležať na správnej aktivite voličov maďarskej národnosti nedokazuje že má Orbán rád Pelegríniho či Fica. Dokazuje to iba to, že si pripravuje pôdu na rozsiahlejšie aktivity na prihraničnom území. Ako sa s tým vysporiada koalícia bude naozaj zaujímavé. Dal som si námahu a pozrel výsledky v obciach tesne okolo Serede, a obrovským prekvapením bola ako Veľká mača, tak aj Sládkovičovo. Takže priateľu, hor sa do náručia nového sveta bez vojny, vojakov (zbrane predlžujú konflikt tak zrušíme armádu), s plnými regálmi lacných potravín v nekapitalistických reťazcoch (máme nejaké?), s lacnou energiou a palivami, lacných nezápadných áut bez kazítok, s prácou za nadpriemerné zárobky vo firmách bez západného kapitálu a hlavne do tzv. Blahovej vízie „CHE“ sveta bez vymožeností západných technológií. A verme v príchod davovej slasti z organizovaného nedostatku všetkého. Prajem ti to z celého srdca. Fakt.

    6
  15. Pre : Peter.
    Cha cha chááááá !!! Koľko že to máš rôčkov ? Máš to v tej progresívnej hlavičke dosť pomotané a poprehadzované !
    Takže ten zapredaný proamerický had by ti bol milejší ?

    2
  16. Peter,čo to tu splietas.? Pozri si tie percenta,a potom filozofuj.Tak podľa teba skutočným víťazom volieb je Korcok,ale to sú voľby a na tom sa zakladá všetko ostatné,ale,že ti taká maličkosť ušla je ľudské..Pelegrini mal o šesť procent viac,vyhral v každom kraji,okrem Bratislavy,a je prezidentom.A hotovo.A prídu voľby do Európskeho parlamentu,tam to môžte napraviť,alebo aj nie.Zrejme je viacej ľudí na Slovensku,ktorým viac vyhovuje P.Pelegrini,ako Korcok.Pripafa ti to známe? Tomu sa hovorí demokratické voľby,a keď so ty myslíš,že Korcok vyhral morálne,tak si to kľudne myslí,ja si to nemyslím.

  17. Videli sme zaverecnu reakciu neoliberalneho skurvenca Korcoka,ta vyhrazka so vztycenym ukazovakom ho plne charakterizuje,sladky Hitler,kopnut ho do rozkroku by bolo malo.

    7
  18. Prosím nepíš že my… Ty si vôbec nepochopil Korčoka. A podľa tvojho písania si viac hnedý ako slušný občan ktorý si zaslúži demokratického prezidenta. My nepotrebujeme aby taký ako ty volil Ivana Korčoka lebo nenapĺňaš jeho hodnoty.

    4
  19. Pán Korčok svojím záverecnym prejavom ukázal, že nie je ani kariérny diplomat. Na Slovensku za kariérnych diplomatov možno považovať pánov Kukana, Kubiša aj Lajčáka.

    2
  20. Vidis Peter. Marna tvoja snaha.
    Poznas to o perlach a sviniach.
    Neviem ci to je skolstvom, alebo tu tupost podedili v rodine.

    1
  21. Má to na svedomí tá slávna takzvaná škola života, s ktorou „tupec vždy múdrych poučí“ a následne „zlo dobro drží v područí“, ako napísal klasik. Každá voľba má dôsledky. Naša vlastná hlúposť práve dovolila Ficovi, aby s nami vybabral ako sa mu zachce. Škody budú enormné. Normalizácia husákovského typu, mokrý sen súdruha Fica (mimochodom normalizačného kádra), sa práve začala.

    3
  22. Pre: Anonym 8. apríla 2024, 6:23 ale je inak by tam nebol cez 30 rokov… Pellemu to vyhrali skrachovanci od Halabrína a Orbánovi maďari a vystrašení dôchodci čo uverili sračkám o vojakoch.

    Takže teraz už konečne môžeme vypovedať tú zradcovskú obrannú dohodu s USA správne?
    A keďže Pelle sa vyjadril, že by nepomohol ani Polsku v prípade aktivácie článku 5 tak aj z NATO.
    Šimečka mal očividne pravdu, že slováci sú zbabelci 😀

    2
  23. Homo dezole, dobrých diplomatov ako Kukám, Kubiš a Lajčák stále čakali nové pozície v diplomacii, na akú pozíciu bol volaný pán Korčok po skončení vo vláde?

  24. Predvolebná fraška návšteva bradla Korčokovi nepomohla. Aj Milan Rastislav Štefánik, bol proti zvoleniu Korčoka za prezidenta SR.

    2
  25. Pre: Anonym 8. apríla 2024, 10:13
    Na pozíciu prezidenta, či nevšimol si si ? A vôbec čo ťa to trápi? Veď máte Pelleho, ten vás nepošle na ukrajinu ani nepomože členom NATO, lebo veď sklady sú prázdne ale námahu zistiť či tento výrok je pravdivý ste si nedali, vám stačia hovienka a zbabelosť ako počas celej histórie slovenska 😀

    1
  26. Homo dezole však ju nezískal, spomínaní diplomati boli alebo sú žiadaní v Eú, dokonca nikomu nevadí, že študovali v Moskve!!!

  27. Pre: Anonym 8. apríla 2024, 15:01
    Kariérny diplomat je diplomat čo si prešiel všetkými funkciami, čo za 30 rokov zrejme nastalo viď wikipedia. Toto je zase nejaká super konšpirácia, že Korčoka vo svojej 60ke nikto nechcel tak si týpek len tak zmyslel, že ide kandidovať za prezidenta? 😀

  28. Pre: Anonym 8. apríla 2024, 17:50
    Samozrejme poznáme ten „názor“, jak plochá zem a chemtrails… Konečne sme došli nato prečo Harabín kandiduje dokola, lebo ho nechcú na ústavnom súde … Ten Kubiš vlastne prečo kandidoval keď ho všade chcú ?

  29. Pretože má svoj vek a získal podpisy potrebné pre kandidatúru. Mal veľmi dobrý prejav po prvom kole hodný kariérneho diplomata 💯

  30. Mne sa páči, ako si tá sprostá dezolé sedlač dokáže vždy nájsť nový spôsob ako si nasrať do huby. Keď kandidoval za smerákov šefčovič, tak prečo ste nevyplakávali ako je to obyčajný prisluhovač, ktorý sa upratal ako diplomat za každej vlády, dokonca nevadilo ani to, že študoval v zahraničí (moskve), takže to tiež mohol byť zahraničný agent. Či to už sú veľké konšpirácie pre vaše tupé hlavičky, zostaneme pri klasike, soroš, gates, usa, chemtrails, plochá zem? :))))

  31. Dnes to buziker zasa fajne zaklincoval. Ústavu ani po 22 rokoch v politike nepozná, nuž aj ko.ot môže byť predseda NR SR. Ale aspoň sa ospravedlnil. 🤣

  32. Americký Tchorčok je vraj z voľby rozčarovaný… a my rozumom viac obdarovaní sa radujeme !
    A čo sa mu vlastne nepáči ? Sám predsa povedal že to berie športovo a v športe je aj druhé miesto krásne,nie ?
    Tak mu treba !

  33. Obdarovani rozumom???
    Ha ha ha. Mozno tak rumom. Rozum ani len okolo teba nepachol.
    Ty tupon krepy si ani len jeho meno nevies zapamatat.

  34. Presne som čakal že tento bezmozgovec sa ozve 6:20. Ja si nemusím pamätať meno toho tchora,ale ty bez mozgu určite ani netušíš čo je to tchor. Načo ti to vysvetľovať ?

  35. Vsetci vedia, ze tchor si ty. Smrdis a fajcis curaky. Presne jak tvoj idol petko prehriaty.

  36. Pre anonym 9.4.24, 7:25 V PS je veľa dúhovej orientácie aj v SAS, všetci podporovali Korčoka, neplač neurážaj ďalšie voľby budú o päť rokov. Kto dokázal že Pele homoš?

  37. Strategia Pellého je že by priznal že má rád analny mužský sex lebo chce sa prihovoriť voličom Harabina.

  38. Pre: Anonym 9. apríla 2024, 10:29
    Málé percento ludí je takých jebnutých ako Matelko/Danko, čo by sa v tom rýpali… LGBT komunita vie svoje a nemá dôvod nič dokazovať.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované