back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Bojuje sa na Ukrajine? V piatok sme sa pozreli osobne: Užhorod – Ужгород

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Užhorod – Ужгород | Dnes sme sa vybrali na Ukrajinu, konkrétne do nespochybniteľného centra Zakarpatskej Ukraniny – mesta Užhorod – Ужгород.

Užhorod je dnes mestom vyhľadávaným podnikateľmi aj bežnými Ukrajincami

Naša piatková návšteva Užhorodu bola nutná pre poznanie skutočného života v tejto dnes už metropole Zakarpatskej Ukrajiny.

Mesto Užhorod na Ukrajine sme za posledné štyri desaťročia navštívili asi 30-krát. Za čias socializmu ešte ako súčasť bývalého ZSSR tri razy.

Následne desiatky krát. Pri cestovaní do Kyjeva, na východ Ukrajiny, do Odessy a ďalších miest Ukrajiny.

– – –

- Článok pokračuje pod reklamou -

Mesto Užhorod malo do vojny, teda do  roku 2022 asi 120 000 obyvateľov. Dnes má minimálne o 100 000 obyvateľov viac, čo napovedá k mimoriadnemu vyťaženiu dopravnej infraštruktúry mesta. Asi žiadne mesto na tak vysoké prakticky okamžité zvýšenie obyvateľov neabsorbuje bez problémov.

Hneď po agresívnych útokoch Ruskej armády na Ukrajinu, to bol práve Užhorod, cez ktorý prúdili stovky tisíc utečencov na Slovensko a následne mnohí z nich ďalej, teda do bezpečia. Množstvo ľudí a najmä firiem z východu Ukrajiny, ale aj z oblasti Mariupoľu, Kriveho Ryhu, Odesy, Zaporožia, Dnipra a ďalších Ruskou armádou intenzívne bombardovaných miest, sa presunulo práve do Užhorodu,teda do relatívneho bezpečia Zakarpatskej Ukrajiny.

Mesto a jeho obyvatelia 8.marca žili hlavne sviatkom MDŽ a nákup kvetín bol asi prioritou každého muža.

Mesto zažilo a zažíva neočakávaný rozmach. Výstavba nových mimoriadne moderných domov, resp. projektov s klinikou, reštauráciou, kaviarňou, fitness, bazénom, obchodmi a pod.  v tesnej blízkosti štátnej hranice so Slovenskom napovedá, že bohatí ľudia v prípade eskalácie napätia a zvýšenia nebezpečenstva na Ukrajine, chcú mať  do Únie čo najbližšie.

Áno, aj v Užhorode je vidieť okrem väčšiny áut bežnej strednej triedy a áut na ktoré si pamätáme z čias socializmu, hodne vozidiel luxusných,ktoré nevlastnia bežní ľudia a už vôbec nie chudáci.

Užhorod žije, no aj tu je na každom kroku cítiť vojnu. Len treba byť vnímavým a vyhodnocovať to, čo si bežný turista pravdepodobne nevšimne.

Aj na železničnej stanici v Užhorode sú viditeľne smerované protiletecké kryty, pamätníček priamo v stanici venovaný zastrelenému vojakovi, ale aj fakt, že asi každá rodina mala, alebo má niekoho v boji, blízko frontu,alebo v armáde.

Ostraha kľúčových bodov v meste je zvýšená aj keď si treba uvedomiť, že ostreľovanie Užhorodu by bolo bezprostredným ohrozením bezpečnosti aj našej krajiny.

Užhorod sa totiž nachádza skutočne iba niekoľko desiatok metrov od hraníc so Slovenskom.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Návšteva Užhorodu je v praxi možná a nie je ani nijako náročná. Stačí si odstáť nevyhnutný čas čakaním na hraniciach, strpieť kontroly a akosi akceptovať naozaj pomalú prácu ako Slovenských, tak Ukrajinských kontrolných a bezpečnostných orgánov.

Áno, vojna je na území celej Ukrajiny. Aj keď sa priamo v danom meste v aktuálnom čase nebojuje. A ten, kto od stola tvrdí niečo iné netuší, čo agresívne  napadnutie iného štátu vojenskou silou agresora (Ruskej federácie) pre jeho obyvateľov znamená.



- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. A vy proukrajinSSkí riťolezi ste už kedysi pomaly pred rokom tvrdili že víťazná ukrofašistická armáda ženie rusov spátky na východ !!!
    Tak kde je pravda ? Už padla Moskva ?
    Strýčko Putin už dobil a obsadil to čo chcel a další postup na západ neplánuje. A vy čo sa oháňate tým že Ukrajina bojuje aj za nás ste celkom padnutí na hlavu !

    18
  2. Čas ukázal za tie dva roky koľko klamstiev sa prehnalo médiami. Nie, nefandím Rusom ani náhodou, len si všímam klamstvá a rôzne „zaručené“ predpovede, ktoré odzneli pár mesiacov dozadu. Len či nie je blbo tým, čo sa hrali na prognostikov. Veď tá situácia podľa ich odhadov mala vyzerať úplne inak.

    11
  3. Demokraticke staty zlyhali uz v roku 2014, kedy tolerovali Putinovi obsadenie Donbasu zelenymi muzickami a anexiu Krymu.

    Uz vtedy mali jasne a zrozumitelne ukazat ciary, za ktore nemoze ist on, ale nepojdu za ne ani krajiny Zapadu.

    Dlhodobo (cez dve desatrocia) tvrdim, ze tzv. Studena vojna urcitym sposobom bola vlastne „OK“, kedze desatrocia boli jasne a zrozumitelne stanovene pravidla pre obe strany. Vsetci vedeli,co ich caka po ich prekroceni…

    Po rozpade ZSSR bolo len otazkou casu, kedy sa k moci dostanu hovada typu Stalin, ktore sa rozhodnu zapisat do historie za kazdu cenu.

    Stalo sa. KGB dostojnik Putin to dal na hulvata a dnes sa arogantne hovada verejne svetu vyhrazaju pouzitim jadrovych zbrani.

    Nechapem len pristup nasej vlady,ktora akosi stale prehliada, ze je len prostriedkom k rozlozeniu doteraz elitnych klubov, do ktorych odmietli RF prijat napriek tomu, ze samotny Putin o to ziadal.

    Skutocne je potrebne uvedomit si, ze tretia cesta nejestvuje. Je totalitny vychod, alebo ako tak demokraticky zapad. Nic medzi. A Slovensko je mensim predmestim Moskvy, pre RF uplne nepodstatnym a nezaujimavym.

    To by si ti nasi pseudonarodovci konecne mali uvedomit.

    Alebo inak – cim skor si to uvedomia, tym menej skody nasim detom a vnukom napachaju.

    9
  4. Co presne si mame predstavit,pod pojmom demokraticky zapad? Hladanie zbrani hromadneho nicenia v Iraku?Genocidu v Palestine popripade v Jemene?Alebo Johnsonove demokraticke nonono Ukrajincom,ked sa v Istanbule dohodli na ukonceni bojov?

    20
  5. Mám pocit, že západné krajiny už nemajú vôľu pchať na Ukrajinu milióny a techniku, keďže to všetko akosi neprináša žiadny pozitívny efekt. Politikom dochádza trpezlivosť, veľa predstaviteľov krajín NATO priznáva takmer vyprázdnené vojenské sklady. K tomu ešte klamstvá Zelenského, napr. o stratách „iba“ 31 tisíc vojakov UA armády musí nasrať aj skalných podporovateľov Ukrajiny.

    17
  6. Myslim,ze ta vojna uz nebude dlho trvat asi tak do leta,ti zaostali rusi zacinaju pouzivat najnovsie a najmodernejsie bomby GLSDB a to bude zelenemu narkomanovi koniec.Pani v pentagone po pouziti tychto bomb zjavne zostali zaskoceni,jastrabi uz dlhsie pracuju na tom istom systeme bomby,len sa im nedari bombu dostat na uroven ruskej glsdb,skrt im robia vysoke financne naklady.

    8
  7. Glsdb – nemá on žiadny zdroj. Je to vypatlany internetový kkt. Odborník na vsetko ze stoličky od počítača.

    5
  8. Majko taktika ktorú zastavas aj ty nejako nevychadza,,,zbrane sa dodavaju,,ukrajinci a spol padajú ako hrušky zo stromu. Co sa deje? Žeby sa niekto preratal? Želal by som si iba jedno,,,raz keď ta vojna skončí,,a víťazom bude Rusko,,tak vás všetkých ktorí tu tak lobujete za ukrajinu by som presťahoval tam a môžete tam žiť a pomáhať im,keďže ste nemali gule im pomáhať v bojoch,,mimochodom nadpis článku ako od debila,,,,podľa mňa nikto nepovedal ze na Ukrajine sa nebojuje,,,,bojuje sa tam kde treba,,,ale žeby Uzhor bol bombardovany,,,to nikde nevidim,,čo si si chcel zase takýmto ritolezeckym článkom dokázať?

    8
  9. Anonym 11. marca 2024, 6:01 – vidim, ze clanok je lepidlom na proruskych trollov a obdivovatelov agresorov, vojnovych zlocincov akym je Putin, na ktoreho medzinarodny trestny sud vydal zatykac.

    O tom, ze uz dlho nezijeme v pravnom state svedci uz to, ze si ludia dovolia verejne schvalovat vojnu a vitaztvo statu – agresora, ktory Slovensko oznacil za nepriatela a vyhraza sa nam pouzitim atomovych zbrani.

    Ja netusim, ci ide o absolutnu neznalost faktov a suvislosti, Stokholmsky syndrom, snahu byt vzdy protisystemovym, alebo „len“ totalny debilizmus. Nasledky su vsak rovnake…

    10
  10. Podle čtyř zdrojů serveru Politico už Pentagon úspěšně otestoval a poslal na východ Evropy první várku raket GLSDB, tedy Ground-Launched Small Diameter Bomb (v překladu „bomba s malým průměrem odpalovaná ze země“

    to len tak na okraj

  11. okrem juho-vychodnej Ukrajiny sa nebojuje vobec nikde. Rusi sice ponicili nejaku infrastrukturu a letiska aj dalej na zapad, ale znicili len to co uznali za vhodne. Vsade inde je normalny zivot i ked verim, ze beznych ludi tato vojna dost serie. No co si zvolili, to maju. Kedy budu na Ukrajine nove volby?
    Nesirte tu prosim bludy, ze sa bojuje aj v Uzhorode – nesirte tu paniku.

    7
  12. pre: Miloš Majko 11. marca 2024, 7:48
    Rusko oznacilo SR za nepriatela pocas vlady choreho Matovica, Hegera a Odora.

    10
  13. demokracia 11. marca 2024, 8:16…pretože od Kyjeva, Chersonu a Charkova sa ho podarilo vyhnať….to nie že sa rus akože zlutovaľ a stiahol plus-minús na okupované uzemia zpred 24.2.2022 ale ten povodný plán kedy zo severu mieril aj na Kyjev mu jednoducho nevyšiel, pretože Ukrajinci si dovolili brániť sa…(aká to trufálosť)…
    všade inde je normálny život?…to akože ak par krát do týždna, niekde dokonca každý den musíš utekať do krytu či ak sa deti učia v staniciach metra je podľa teba normálny život?…toto si zvolili Ukrajinci?….to že na nich Putin útočí a začal už v roku 2014 je podla teba voľba ukrajincov?…to vážne?
    PS: to je úplne jedno aká je vláda…rusko označilo za nepriateľa celý západný svet bez ohladu či vládne Matovič, Fico, Orbán atď…

    7
  14. demokracia 11. marca 2024, 8:16 – ze Vy citate len nadpisy clankov bez textov. Neberiem Vam to, len potom vo vztahu ku mne nepiste nezmysly.

    3
  15. pre: Miloš Majko 11. marca 2024, 8:49
    …co povazujete za nezmysly? Ak Vy napiste „A“ a nenapisete „B“, tak ja som to doupresnil.
    A stojim si za svojim, ze zbytocne tu prenasate Vase pocity a tym sa podla mna snazite ovplyvnovat verejnu mienku resp. citatelov SOL.
    Niekedy som bol Vasim fanusikom, ked SOL podavalo uzitocne informacie (bez dotacii vo Vasej rezii – klobuk dolu), len to sa uz davno pomynulo, kedze dnes tu propagujete Vase nazory a mozno nazory aj niekoho ineho a mozno dobrovolne a mozno zamerne.

    3
  16. demokracia svoje pomýlené názory tu propaguješ akurát tak ty, a to ti je dovolené zadarmo, to je demokracia, vieš? Kto ale platí teba, je na diskusiu…

    4
  17. Debil ako ty a demokracia, otvarac mysli, nas udatny pohranicnik a vam podobni vypatlanci a zabudol som na nosateho nacka tu chybat nebudete.
    Takze Pa.

    1
  18. Pre anonym: to ze mozes pisat presne tieto kraviny je prave vymozenost toho „zleho“ demokratickeho zapadneho sveta…v rusku by sme vsetci skoncili na 8 rokov v base (pri tej lepsej volbe)…takze si uzivaj slobody a slobodneho vyjadrovania. Pomaly ale isto sa ten cas krati lebo ak povies nejaky iny nazor ako smer tak si jeho nepriatel tak ako „nepriatelske media“…myslim ze to sme tu mali od 1945 do 1989 ale ludia rychlo zabudaju….

    2
  19. treba zmenit vedenie v RTVS ako retard Danko povedal „od recepčnej“
    Simkovicova Hulaiak a dalsi dezolati tu pripravuju nejaky Bielorusky model.
    Bolo by dobre zrusit aj parlamentne a prezidentske volby vramci setrenia statneho rozpoctu … alebo cosi si uz vymyslia zaobalia a exkomunisti budu jasať.

  20. Miloš Majko 10. marca 2024, 19:53
    Ako tak demokratický západ dokazuje na dennej báze svoju kolosálnu neschopnosť ale o to viac by chcel diktovať iným ako majú fungovať. A v ich nekonečnej arogancii len slepo kritizujú, no bohužiaľ kritický pohľad majú len na jednu svetovú stranu. Najprv treba pozametať doma, až potom ukazovať na susedov dvor. Západ roky rokúce kopal do koho mohol. Zrazu sa kopanec vrátil a je celý posratý, čo bude ďalej. Aké požičaj, také vráť.

    3
  21. Anonym 11. marca 2024, 14:22…a ty sa z toho tešíš že namiesto toho aby v Rusku podporovali školstvo, zdravotníctvo, infraštruktúru, tak vrážajú tolko prostriedkov do zbrojenia/vojny?…
    Tretina verejných výdavkov ide na armádu,…toto by si chcel?….zatial čo tu sa riešia 13. dochodky, dotácie hypoték, nemocnice, dostavby infraštruktúry tak rus to dáva na armádu…do delostreleckých granátov, ktorými potom bombarduje aj ukrajinských civilistov….
    to by som bol zvedavý čo by ste vy hovorili ak by v EU išla tretina výdavkov na zbrojenie,…už teraz máte plnú hubu o vojnových štváčoch a na druhej strane vám imponuje že Moskva ide totálnu vojnovú ekonomiku a do toho zatvára každého kto spomenie mier….to slovo dali totálne mimo zákon…

    4
  22. Cela vojenska vybava su delostrelecke granaty?
    To je ako vyrabat petardy – jednoduche nesofistikovane.
    Ak by to bola taka almazia tak nebudu potrebovať iranske a Severokorejse municie.
    A teraz k tym sofistikovanejsim strojom. Ako sú na tom bájne ruské tanky Armata?

    2
  23. Ratafak, ja sa z toho teším? Si normálny? Je to obyčajné konštatovanie, že nie sú konkurencieschopní, nič iné. Prečo prekrúcaš? Kde si čítal, že sa z toho teším? Prepáč, že som si dovolil dať sem link o tom, aká je realita. Dúfam, že si aspoň pochopil, že autorom článku je niekto iný. Ak už dokážeš kadekoho nezmyselne obviňovať aj z toho, že len niečo zdieľa, škoda sem aj niečo dávať. Pindaj na toho kto to napísal, ten ti nevadí? Načo na mňa reaguješ?

    2
  24. Na rozdiel od teba čítam len mainstream. A ak si prečítaš článok, tak sa nemusíš pýtať, či to bolo kvôli granátom. To sa spýtaj autora článku, či to tak usúdil. Prekrúcač.

  25. Anonym 11. marca 2024, 16:55…ja som narážal na ten tvoj komentár: „Ten západ je naozaj neschopný.“…v čom vidíš tú neschopnosť? že západ neleje tolko miliard do zbrojenia ako Rusko?…mali by začať aby podla teba neboli neschopný?

  26. V čom vidím neschopnosť? Že napriek mediálnej snahe pomáhať Ukrajine je realita iná. Majú plné huby rečí o pomoci a pritom celá EU spolu s USA nedokáže dodať viac zbraní ako vyrobí Rusko samotné. V tom je tá neschopnosť. Pomaly prestávam veriť úprimnej snahe naozaj pomôcť, skôr mi to pripadá, že nejakým spôsobom na to rezignovali a rozhodli sa Ukrajinu obetovať. Jasné, že žiadny štát EU nestavia ekonomiku na vojenskej produkcii, ale aby dohromady nevedeli prešťať Rusov? Kde sa stala chyba? Pred dvoma rokmi tu bolo plno prognóz ako pôjde Rusko na kolená, už mali skrachovať a dnes je realita taká, že európska ekonomika dopláca na vojnu, Rusi profitujú. Všetko je naopak ako sa predpovedalo. Kde urobili súdruhovia z EU chybu?

    3
  27. Ratafak plachta 11. marca 2024, 18:19
    Neleje? USA dávajú na obranu viac peňazí ako všetci ostatní členovia NATO dokopy. I keď v ich ponímaní je obrana najmä bombardovanie krajín tisíce km od nich.

    2
  28. Rusko tym myslim putin a spol nikdy nebudu doplacat na sankcie kedze maju nahrabane na stovky rokov..kazdopadne obycajni rusi na to doplacaju urcite kedze ekonomika sa obracia na vojnovu ekenomiku co znamena omnoho menej penazi do skolstva zdravotnictva atd..mimochodom mam znamycj rusov a len to potvrdili ich dochodky su skresane na polovicku kedze sa financuje vojna, horsie je ze putinov system sa dostal do skol kde deti su ucene k tomu ze ich chce zapad znicit a to obratit do buducna bude o mnoho tazsie..pripomina to hitlerove obdobia kedy ovladol vsetky sfery zivota a vymyval mozgy vsetkym od najmensich v skolach…to sa snazi aj dnesna nasa vlada bohuzial ktorej to dost velka vacsina ludi pekne zozrala a kde zdravy sedliacky rozum ocividne nefunguje

    1
  29. Ja nerozumiem tomu, preco zrazu prestali vsetci podporovat Ukrajinu zbranami??? Uz mohla prebehnut aj cezhranicna mobilizacia ukrajincov….

    2
  30. Píšeš ze Rusko učí,že ich chce západ zničiť,,a ty chceš teraz povedať ze to nieje pravda?

  31. Anonym 11. marca 2024, 19:37…pred dvoma rokmi tu bola najprv prognoza že Ukrajina padne do pár dní…tiež sa nenaplnila….
    zatial čo Rusko sa na vojnu pripravovalo roky tak Europa zaspala a nepripúštala si možnosť vojny ani keď rusi obsadili Krym a potom Donbas…áno v tomto má Rusko nádskok…naštartovať výrobu nejaký čas trvá a hlavne keď nie je vždy 100% ochota pomocť, lebo každý politik ktorý sa musí v demokratických volbách spovedať občanov dá logicky financie radšej do vlastnej krajiny než na podporu Ukrajiny….Putin toto riešiť nemusí…

    1
  32. mimochodom ako z vojny profitujú?…ich rubel má hodnotu nášho toaletného papiera, úroky sú na úrovni 15% (v EU cca 4,5%), nerastné suroviny predávajú v omnoho menšich objemoch za nižšie jednotkové ceny, Gazprom má aj kvartály kedy je v strate, ekonomiku drží nad vodou výroba tankov, granátov atd, ktoré potom zničia na ukrajine…v čom teda profitujú?

    1
  33. Pán Majko akože sa cítite neohrozený a vždy pravdu vraviaci akonáhle niekto prezentuje svoj názor a nie je taký aký sa vám páči teda proti Rusom tak je trol a neviem čo akým právom tu urazate zabudli ste že je demokracia a každý má právo na svoj názor samozrejme keď nehani druhých takže s týmto článkom si choďte vystrieť zadok a správajte sa ako človek a nie ako zaplatená prostitútka z meinstremu pekný deň zelam

  34. Anonym 12. marca 2024, 1:29…myslím že už som ti to raz vysvetloval….skús niekedy neponocovať a poriadne sa vyspať…nedostatok spánku poškodzuje mozog, na to sú overené štúdie…ak to praktikuješ dlho tak ti hrozí alzheimer a dalšie neurologické ochorenia…neviem či sa to už neprejavuje….

  35. MOMENT,je tu taky maly rozdiel Majkovi SOL patri,takze ta moze kedykolvek poslat do teplych krajin.

    1
  36. Že sa s nimi ešte vôbec zaoberáte,s celým Majkom,Ratafakom,a všetkých 4,čo tu ešte píšu.Potrebujete ich k životu?Lebo oni si tak myslia v ich arogantnosti.Nechajte ich medzi sebou.Aj tak sa to vymaže,takže majte sa.

  37. A ty si stvrty, alebo treti co tu este pises?
    Pochopil si co si za idiota ked sem este pises? A hlavne co pises.
    A citaj kym to nevymazu!

  38. Všetci plačete nad Ukrajinou. Ale koľko civilistov a najmä žien a detí bolo zabitých v Gaze je všetkým modrožltým plačkom jedno. Kým nebudú na Izrael uvalené sankcie, ich športovci vylúčení z podujatí a na Netanjahua nebude vydaný zatykač, nemá svet právo kritizovať nikoho. Medzinárodné právo má platiť pre všetkých bez rozdielu svetovej strany.

    2
  39. Z dediny, v ktorej teroristi zohavili a vyvraždili cez 50 nevinných ľudí. Sami si to natáčali, sami na rôznych platformách uverejňovali videá znásilňovania, stínania, upaľovania. Videá, z ktorých mi aj po mesiaci zviera žalúdok.

    Jedno je isté. Siedmeho a ôsmeho októbra umrelo rukami Hamasu 1 139 ľudí. Šlo o Izraelčanov, ale aj o osoby rôznych iných národností

  40. Anonym 12. marca 2024, 13:56
    Koľko bolo zabitých za 75 rokov okupácie Palestíny a opakovaných útokoch? Vrátane prebiehajúcich bojov?

  41. Tu niektori ludia akokeby si fakt priali aby ruske tanky zaparkovali v Uzhorode s delami otocenymi k nam.
    Rus sa nezastavi, Ukrajincom treba pomoct aby sa nam toto nestalo.

  42. Áno je tam vidieť ten brutálny boj, hlavne Ste mali ukázať Kyjev a pohodu ako sa tam bláznili Tí smutní Ukrajinci. Choďte už do kelu s tou Vašou trápnou propagandou.

    3
  43. Прчцат 12. marca 2024, 17:51…a nemali by radšej ukázať ako tam pár krát do týždňa hádžu rusi rakety a bomby?…ak tanky a vojaci nezabijaju ľudí priamo v uliciach ale to mesto len bombardujú zo vzduchu(aby ochránili ruskú menšinu na Donbase) tak to nie je dostatočne brutálne?…

  44. Rusko vyrobi 3x viac delostreleckej municie ako USA a Europa dokopy,informuje CNN odvolavajuc sa na tajne sluzby statov NATO. Kto tu chce s Ruskom bojovat je cisty blazon. a to sa jedna len o delostrelecke granaty. S rusmi radsej vyjednavat diplomatickou cestou.

    1
  45. Miloš Majko 11. marca 2024, 7:48
    Každý človek s iným názorom ako tým 1000000x omieľaným všade v médiách je ihneď proruský troll, putinofil, extrémista a pod.? Naozaj si myslíte, že nič ako vlastný názor nemôže existovať? Či je rovno zakázaný? Mám pocit, že médiám a novinárom sloboda slova vyhovuje len vtedy, ak niekto prikyvuje na všetko čo hodia do éteru. Akonáhle sa človek opováži povedať niečo iné je „triedny nepriateľ“. To tu mohli rovno ostať komunisti. Aj tak sa od 89ho nič nezmenilo. Teda hej. Rozkradla sa celá republika.

    3
  46. Blíži sa koniec marca a rokovania pokračujú, rokovania o otázke životne dôležitých záujmov, strategických záujmov USA v Európe,“ povedal Kuleba.

    No keď sa prekecne, aj pravdu povie. A ešte bude urazený, že im USA neschválili 60 miliárd.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované