back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Kto je Vladimír Putin a aká je jeho minulosť?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Zajtra uplynú dva roky od priameho a otvoreného masívneho vojenského zásahu a následného obsadzovania územia suverénnej Ukrajiny okupačnými vojskami armády Ruskej federácie.

Na vojenskú intervenciu na území cudzieho štátu dal rozkaz prezident Ruskej federácie Vladimír Putin.

Kto je Putin, akú má minulosť a čo robil za totalitného komunistického režimu bývalého ZSSR?

Putin bol dôstojníkom obávanej KGB s pôsobnosťou v bývalej Nemeckej demokratickej republike  (NDR), ktorá bola satelitom pod vplyvom ZSSR a aj v bývalom Československu, ktoré bolo rovnako pod výrazným vplyvom totalitného Sovietskeho zväzu.

Viac sa záujemcovia môžu dozvedieť z literatúry a to napr. aj knihy pod názvom „Sloužil jsem s Putinem u KGB“,ktorá sa nachádza v knižnici Múzea totality.


- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Bola dohoda nezáväzná že Ukrajina sa nestane súčasťou paktu NATO. Boris Jonson poradil Zelenskému bojovať, pán Zelensky pomohol vojne ktorá je zničujuca pre Ukrajinu a nie len pre Ukrajinu. Špinavá hra englad monarchie sa zopakovala, kto daroval Československo hitlerovi Anglicko a Francúzsko že vraj spojenci Československa. Ukázalo sa že boli spojenci Pána Adolfa Hitlera jednoducho nasrali do gatí a hlavne Francúzi potvrdilo sa prečo dali Československo bastardovi Rakúsko – Nemeckému, neboli schopní bojovať ani za svoju vlasť.

    3
  2. Putin je paranoidný chuj a novodobý Hitler, ktorého treba zastaviť silou a keď nepomôže, tak ešte väčšou silou. Sláááááááva Ukrajine!

    3
  3. Túto vojnu rozpútal jeden starý degenerovaný zloprcek Putler. A s takým sa jedná presne tak, ako to načrtol estónsky generál Veiko-Vello Palm: „Musíme nakresliť čiaru a povedať jednoducho a priamočiaro: „Kto ju prekročí, zomrie“. Žiadne zložité vety, pre debilov treba hovoriť jednoducho. Rusácka propaganda vždy cielila na tých najhlúpejších, lebo tí sú vždy najľahším cieľom. Tie davy chcimírov sú jedným zo spôsobov boja Ruska proti Západu.

    5
  4. Nebojte sa ukrajinsky hulibrci,este chvilu a pan Putin to ukonci,ale vyhra nebude na strane ukrajiny a usa.

  5. Tomáš,tak sláva Ukrajine,ale ale akej?Ja sa teším,ako budú naháňať mladých Ukrajincov po celej Európe.Je ich tam skoro milión.Ale,čo keby si sa ty Tomáško prihlásil na frontu,lebo na gauči sa ti dobre mudruje a prevolava slávu,lebo o Tom všetkom hovno vieš!!!

  6. Aha, takze ty tukas tuto rozpravku do mobilu v Avdijevke a v ruskej uniforme? A kalacha mas po boku.
    Ty geroj s georgijevskou lentou na capici.

  7. Ukrajinci sa brania agresii zlocineckeho ruskeho rezimu. Tam vojaci umieraju za vlast.
    Uplny opak nasej opileckej luzy ktora si hufne chodila pisat ziadosti o odopretie vojenskej sluzby.
    Koho sa ta nasa luza boji? Ktoze nas napadne?
    Kde sa stratili vlastenecke hodnoty ktore stale omielaju?

    1
  8. Najomne za ukrajinca na slovensku uz len 5 eur, kto ich bude nadalej zivit??? nech len idu pekne domov, a tam nech bojuju za nasu slobodu, a kto tu vojnu podporuje, su za nimi do zakopov…..

  9. Progresivci este nepoculi o oddiele Azov a hakovych krizov, ktore ich bojuvnici uznavaju??? Pani urgumenty v diskusiach, nie urazky….

  10. Chudak dezolatér tupohlavý sa zas pomylil, chcel povedat ze Wagnerovci ale ma taky zmatok v hlave ze omylom napisal azov

    2
  11. Spomenul som si na jednu veľmi výstižnú charakteristiku Vladimíra Putina, ktorú podal nebohý senátor John McCain, ktorý po tom, čo sa zahľadel pri jednej príležitosti Putinovi do očí, uvidel v nich iba tri písmená: K G B. A podľa toho k tomu celému treba pristupovať. Prekvapivo jasnozrivý prístup ponúkol český exprezident Miloš Zeman, keď vyhlásil: „Rusko se dopouští zločinu proti míru. Šílence je zapotřebí izolovat a nebránit se vuči němu pouze slovy, ale také konkrétními opatřeními.“ Slava Ukrajini, herojam slava!

    1
  12. Dobrá otázka. Čo znamená „Sláva Ukrajine“? Chceme, aby bola Ukrajina slávna? Čo z toho bude mať? Ukrajina potrebuje niečo úplne iné, ale sláva to nie je.

  13. Ale veď Ukrajina už je slávna. Pred vojnou sa preslávila korupciou, teraz vďaka vojne vie o nej celý svet. Nestačilo už tej slávy? Môže byť ešte slávnejšia? Si si istý, že to čo Ukrajina najviac potrebuje, je sláva? Alebo vykrikuješ niečo a ani nevieš prečo? Prezraď akú slávu jej praješ. Podľa mňa je slávna už dosť.

  14. Preslávi sa vtedy, keď vykope zo svojho územia ruských barbarov. A táto sláva vojde do histórie a do učebníc dejepisu ako slávne víťazstvo ukrajinského ľudu. Dávid znova porazí Goliáša. Ale slávu si Ukrajina samozrejme vydobila už tým, že ustáli útok papierovo druhej najsilenejšej armády na svete a už dva roky odolávajú tomuto chlipnému znásilňovačovi. Slávu si vydobili, keď vyhrali u Kyjeva, u Charkova a u Chersonu. A preliatou vlastnou krvou si zaslúžia miesto v slobodnom svete. A to bude tá sláva Ukrajiny. Ale viem, tebe zbabelcovi zalezenému v nore, sa to ťažko chápe, prieči sa to tvojmu úbohému malému poddanskému ja, ty máš radšej, keď nie si objektom niečeho rozhodovania.

    2
  15. chybička se vloudila: tá posledná veta správne znie:
    ty máš radšej, keď SI objektom niečieho rozhodovania. Ukrajina bojuje o to, aby bola subjektom svojho vlastného rozhodovania.

    1
  16. Dobre Tomáško. Ja prajem Ukrajincom nech to utrpenie pre nich skončí, nech môžu normálne fungovať a nerozmýšľať každý deň o veciach, ktoré my považujeme za samozrejmosť. Ty im teda želaj slávu. Tá im pomôže. Nedeľnú chvíľku poézie máš za sebou.

  17. Slovenskí „vlastenci“ sú takí sprostí, že za útokom Ruska proti Ukrajine vidia USA, nevadí, že bratov Slovanov vraždí zgerba pozberaná z celého russka, nevadí, že slovanské ženy znásilňujú a zabíjajú moslimské prasce z čečenska… stačí, že súdruh kgb putin povedal, že bojuje proti ukrajinským fašistom, potom to bolo „oslobodenie“ východoukrajinských území, potom to bola provokácia západu, chvílu to boli laboratóriá na Ukrajine, nezabudol som žiadny nezmysel, ktorým russko obhajovalo vojenský útok? Už vidím týchto hrdých vlastencov, ako prví utekajú na západ, alebo sa tlačiť okupantom do análov, keby napadli aj nás…

  18. To je nejaká úchylka prizdisráčov, keď sú v úzkych, používať zdrobnelinky? No ale aspoň sme sa zhodli na tom, že, nech Ukrajinci môžu normálne fungovať, a to môžu len tak, a oni to tak jednoznačne chápu, že im v tom nebude brániť psychopat z Kremľa. Ukrajina má jednoznačne právo na sebaobranu a obnovenie územnej celistvosti, povedané celkom prozaicky, keď ti teda poézia nevonia .

  19. Lexa, ale za vojnou naozaj stoja USA. To, že to Tvoja hlava nepobrala, neznamená, že to tak nie je. Tak vypni Markízu a začni študovať, lebo umries sprostý. Alebo vieš čo, nestuduj, stačí len keď umries. Tak sa snaž.

  20. Najdemokratickejsie by bolo opytat sa samotnych obyvatelov Ukrajiny, ci chcu dalej pokracovat vo vojne bez sance na vitazstvo pod vedenim diktatora Zelenskeho, alebo ci by radsej nechceli mat na cele statu v krizovom obdobi nejakeho po krvi ukrajinskeho a demokraticky zvoleneho prezidenta, ako je napriklad nedavno odvolany general Zaluznyj. Ale diktatorovi Zelenskemu sa do tych volieb nejako nechce. Vsetko sa mu ruca pod rukami a za jeho komediantske omyly trpia miliony Ukrajincov.

  21. Vysvetlis mi prosim preco je pan prezident Zelensky diktator?
    Au to nove chmelarove noty alebo dojazdy z alka?

  22. Konci mu volebne obdobie. V urade je odroku 2019. V kampani vtedy sluboval mier. Uz davno mal vypisat nove volby. Neurobil to. To je jeho rozhodnutie. Diktator. Ludom nezvoleny vodca. Fakt by ma zaujimala jeho skutocna podpora medzi obyvatelmi Ukrajiny. Je to jeho chyba, ze sa roky nechcel bavit s Lavrovom, tak sa teraz musi dohodnut so Sojguom.

  23. Anonym 25. februára 2024, 21:45…ak ti každý deň dopadajú na uzemie krajiny bomby, ak máš na 15-20% územia okupačnu armádu tak ako chceš technicky zabezpečiť bezproblémový a hlavne bezpečný priebeh volieb?….si myslíš že rusi budú rešpektovať deň volieb, prestanú útočiť a umožnia ukrajincom v pohode odvolit?

    1
  24. No krajina je vo vynimocnom vojnovom stave ak si nepostrehol dezolat.
    Ak by tam tie okupantske prasce nedosli zivot by bol iny. Na tom sa urcite zhodneme a slo by vsetko v poriadku aj s volbami. Vieme ze Hitler z RU uz mal horuce zeliezko v ohni pre Kyjev

    Pozrime sa teda na RU volby kde to bunkerdedo vzdy vyhra zazracnym sposobom .
    Alebo este lepsie.. volby na okupovanych oblastiach Donetska a Luhanska . Tam vsetci ludia hufne volili priclenenie k fasistickemu Rusku. Bez pozorovatelov osn len z velkovole cára.

    Mozes si klamat kolko chces , fakty ti vzdy zlomia krk.

    1
  25. V Luhansku a Donecku si uz ludia prezidenta teraz v marci zvolit mozu. Na Ukrajine nie. Kde je potom demokracia?

  26. Uz si v koncoch uz splietas nezmysly.
    Ved sme videli ako umoznovali prechod civilistov cez Mariupol.

    Ides bomby dezolo

  27. V Donecku si ludia prezidenta volit budu. Je to uz sucast RF, takze si budu volit, logicky, ruskeho prezidenta. Ale tu ide o miliony Ukrajincov, ktorym to pravo volit pan Zelensky nejako uznat nechce. Zeby sa bal vole naroda?

  28. Povedala to ruska Statna duma, ktora nejako pred dvomi rokmi rozhodla o zacleneni doneckej, luhanskej, chersonskej a zaporozskej oblasti do zostavy RF a jej rozhodnutie na tom uzemi vynucuje ruska statna moc, dochodky vyplaca ruska socialna poistovna, mobilny signal zaistuju ruske spolocnosti. Je to Rusko.

  29. V r1968 nas obsadili okupanti. Velka cast z nich boli prave ukrajinci a dokonca ten co ich sem poslal Brežnev bol tiez povodom ukrajinec. To vam uz nevadi? Ci na tuto okupaciu a okupantov treba zabudnut .

  30. Takze si tie uzemia nezakonne jednostranne privlastnil cudzi stat= RUsko a rozhodnutie o pricleneni padlo v Rusku s porusenim medzinarodneho prava

    Dakujem za odpoveď všetko je jasné. 🙂

    1
  31. Anonym 25. februára 2024, 22:00…milióny ľudí utieklo do zahraničia, státisíce na fronte, každý deň útočia rusi na celé územie Ukrajiny desiatkami bômb, 20% územia nemáš pod kontrolou, tak ako tie bezpecne voľby zabezpečíš?

  32. Ale vraj francuzi pripravuju protiofenzivu na rusko, kludne sa pridaj k ukrajincom…. co tu budes vypisovat v teplucku, sup sup do zakopov, ukaz rusakom ako to ma byt…..

    1
  33. Anonym 25. februára 2024, 22:57 – zacni sa usilovne a svedomite modlit, aby si to nepovedal aj Orban s tym priclenenim. Tazko by sa ti v tvojom veku ucilo po madarsky…

  34. S radosťou v srdci Vám oznámim to,čo Majko určite neoznámi.
    Zomrel vyvrheľ ľudstva Jakub Ročild. Jupííííí aká skvelá správa ! 🙂

    1
  35. A ty sa tešíš, pretože keby si to bol ty, tak ani tvoje deti by nevedeli kto si bol a čo užitočné si tu pre ostatných zanechal.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované