back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Seniorka vyhodila do smetiaku svoje celoživotné úspory. Postupovala podľa pokynov „policajta“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Falošný policajt kontaktoval poškodenú 81–ročnú seniorku, ktorej sa podvodník predstavil ako príslušník polície s hodnosťou nadporučíka, aby ju informoval o „vyšetrovaní zlodejov“, ktorí majú na svedomí vykrádanie bytov.

Rozhovor sa viedol v duchu „pomoci“ seniorke s úmyslom uchrániť jej celoživotných úspory. Sprvu sa manželovi seniorky zdal rozhovor ako podvod, na čo seniorka reagovala a podvodníkovi povedala ich obavy.

Ten jej navrhol, aby zavolala na číslo 158 a prezistila si pravosť informácie o zlodejoch. Tá ale telefónny rozhovor neukončila a vyťukala číslo v rámci rozhovoru, kde jej iný cudzí muž vydávajúci sa za príslušníka polície povedal, aby spolupracovala, nakoľko idú tento prípad vyšetrovať.

Seniorka dostala pokyn, aby sa v byte zamkli a čakali na ďalšie pokyny, ktoré im zavolajú na súkromné mobilné čísla, ktoré podvodníkovi seniorka uviedla počas rozhovoru. Za krátky čas im obom zvonil mobilný telefón. So seniorkou opäť komunikoval podvodník – policajt, ale manželovi volala neznáma žena, ktorá sa dotazovala na zdravotný stav seniora a žiadala ho, aby si šiel ľahnúť a oddychovať. Rozhovor s podvodníkom ale pokračoval, a dotazoval sa, koľko peňazí má seniorka doma uložených. Na túto otázku mu odpovedala, že má doma 12 500€.

Podľa inštrukcií dala seniorka peniaze do igelitky a šla von po ulici podľa pokynov až k zelenému smetnému košu, do ktorého mala vyhodiť uvedené peniaze, čo aj urobila. V tomto prípade podvodník spôsobil poškodenej škodu v celkovej výške 12 500€.

 

zdroj: FB/Polícia SR Bratislavský kraj
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Nájde sa este niekto kto potrebuje vyhodiť peniaze do kontajnera? Dajte info pojdem sa pošpárať po sudákoch.

    3
  2. 12 500€ podľa nového trestného zákoníka 0 rokov na podmienku, prípadne po 3 rokoch premlčané 😀

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované