back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Sereď začala budovať odstavné plochy pre autá na železničnej stanici

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď /  Mesto dlhodobo evidovalo podnety pre navýšenie kapacít parkovania v okolí železničnej stanice. Sereď v tejto lokalite nemá vlastné pozemky, a preto vyrokovalo so Železnicami SR nájom pozemkov pre tento účel. Prvé autá by mohli plochu využívať už na jar 2024.

V týchto dňoch sa rozbehli dlhoočakávané práce na vybudovaní dočasných odstavných plôch na pozemkoch železníc v Seredi. V prvej etape tu vzniká takmer 20 plôch pre autá a cykloprístrešok. „Dnes majú okoloidúci možnosť sledovať prvé realizačné práce. Po zameraní odstaviska sa začalo so zemnými prácami. Tejto fáze predchádzali komplikované administratívne procesy v rámci nájomnej zmluvy a vybavovania územného rozhodnutia a stavebného povolenia. Koncom roka 2023 sme úspešne zvládli aj verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavby,“ informoval Marián Šišo, vedúci Oddelenia realizácie projektov, rozvoja mesta a verejného obstarávania mesta Sereď.

Doplnil, že hotové dielo by sa mohlo odovzdať do užívania ešte do konca tohto marca. Následne budú z chodníkov na Železničnej stanici odstránené dočasné značenia, vďaka ktorým dnes môžu motoristi využívať priľahlý chodník na parkovanie.

foto: mš, zs

zdroj:Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Ked sa tam pred 20 rokmi mala spravit aj autobusova stanica aby bol aj vlak pod jednou strechou tak boli na meste prispaty.
    A rovnako su prispaty doteraz. Trapas

  2. Prispatý si ty,už teraz chodí menej expresov, keby bola autobuska pri železnici, tak by ich chodilo ešte menej,všetko záleží,ako je mesto rozložené, veľa miest,má autobusovú a železničnú stanicu na inom mieste..

  3. „Typicky spomalena Sered“ a to ako by tam asi tak chodili všetky tie autobusy po tých uličkách ? Preboha…

    1
  4. Dobrý večer ktorá firma to realizuje? Snáď to vydrží aspoň zodva roky 😵‍💫 a koľko to bude stáť mesto teda nás daňových poplatníkov?

  5. Hrachostav to nevidíš? Hned som to vedel podla áut to zistiš aj podla robotnikov.ale aspon robota bude dobre spravena oni su sikovny chlapi u Hracha

    1
  6. Plánuje ZSE okrem betónových blokov obsadených na kasarenskej ulici s provizórnym označením „sukromny pozemok zakaz vstupu“ urobiť s týmto pozemkom napr, postaviť riadne oplotenie , riadne označiť hranice pozemku, poprípade urobiť zataras aj z opačnej strany z ulice trnavska? Ci je to len ďalší akoze zakaz pre debilov žijúcich tam za mostom?

  7. Vie niekto ako sa Sered pripravuje na elektromobilitu? Lebo som zistoval nabijacie stanice a je to velka bieda…

  8. V Seredi sa horko ťažko zabezpečujú základné funkcie obce, základné služby pre občanov. Ale ak ťa trápi nedostatok nabíjacích staníc pre EV…

  9. No takto ani jeden nemáš bezpečnostnú obuv tenisky? Na stavbu kožená bunda tepláky? Rukavice? Na smiech toto treba rieš it. Jeden na mobile jeden lazo plazo ako keby nebol na stavbe v teplakovej súprave reflexné prvky nikde helma nikde

  10. Nechápete nič Seredčané, to keď bude nadjazd z dolnej stredy a most do Šintavy v kritickom stave tak bude záchytné parkovisko aby ste mohli do práce pekne na vlaku chodiť.

    2
  11. Homo Dezole máš niečo proti chodeniu vlakom do práce? Vieš že by si urobil lepšie ak by si káru nechal doma a šiel vlakem? Aha, vlastne to ty nevieš.

  12. Šak ja som za, hned by bolo šecko krajšé v tom meste keby nebolo tých áut tolko. A možno aj vlaky by časom modernizuvali.

    1
  13. Len škoda že o chvíľu vlaková doprava padne na hubu…nie je dosť rušňovodičov, starí dožívajú a odchádzajú. Mladí prechádzajú k súkromným dopravcom.

  14. Jebliny jebnute vy ľudia. Co zasse sa vam nepáči. Mozte byt radi ze nieco robia.aviete co jebat vas vsetkych starajte sa o seba

  15. Pre: Anonym 19. februára 2024, 10:23
    Noa, šak sa budete voziť u súkromníkov…Či tam neplatia lístky za peniaze daňových poplatníkov? 😀

  16. pre tých ktorí chodia na vlak bicyklom -prekvapenie prístrešok budujú cca 200 m od stanice .
    Akého projektanta mesto zaplatilo ????
    kto sa podpísal pod tento nezmysel ???
    kto za to zahlasoval v zastupiteľstve ????
    akcia makadam za 40 000 €

    dane,dane,dane kde sú ?

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované