back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Enviropolícia obvinila muža, ktorý v okrese Hlohovec zastrelil na ulici psa

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prezídium PZ SR |MM| Vyšetrovateľ oddelenia Nitra odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality NCODK P PZ vzniesol obvinenie 54-ročnému mužovi D. S. z obce Jalšové, okres Hlohovec, za prečin usmrtenie spoločenského zvieraťa bez primeraného dôvodu podľa § 305aa Trestného zákona, pretože obvinený v auguste 2023 na mieste prístupnom verejnosti, konkrétne na ulici v blízkosti rodinných domov v obci Jalšové zastrelil kríženca jazvečíka v bezprostrednej blízkosti jeho majiteľky a 7-ročného maloletého.

Dôvodom usmrtenia psa legálne držanou strelnou zbraňou malo byť to, že pes na obvineného štekal a pobehoval okolo neho bez toho, aby na obvineného nejakým spôsobom zaútočil. Svedkom incidentu bol okrem majiteľky psa aj jej 7-ročný synovec. Páchateľ spôsobil psovi strelné poranenie hrudníka, na následky ktorého, aj napriek včasnej chirurgickej intervencii, pes neskôr uhynul.

V prípade dokázania viny páchateľovi hrozí trest odňatia slobody až do výšky päť rokov.

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje občanov, že akékoľvek bezdôvodné konanie smerujúce k zraneniu alebo usmrteniu zvieraťa je protiprávnym konaním v zmysle zákona o veterinárnej starostlivosti, pričom v prípade usmrtenia spoločenského zvieraťa (pes, mačka) bez primeraného dôvodu je takéto konanie považované za trestný čin.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. tento svet je hore nohami 5 rokov za psa tri roky podmienečne za človeka a vražda nenarodeného dieťaťa je základné ľudské právo

  2. preco ho nemala na vodzke?vidim vela psickarov co maju velkych psov na volno,pred nedavnom na mna vyskocil pes velky ako tela,majitel marne krical ku mne,ku mne ale pes vobec nereagoval,ak by som mal noz pri sebe tak mili psik ho ma uz hlboko v rebrach,nastastie sa nic vazne nestalo,ked som majitela razne upozornil pomaly sa isiel hadat,na buduce bude mat jeho milacik smolu a je mi uplne jedno aky je trest za zabitie takehoto nezvladnutelneho psa.

    1
  3. Tiež nemám rád, keď okolo mňa pobehuje cudzí pes a šteká, aj keď v prípade kríženca jazvečíka sa to dalo vyriešiť inak.

  4. Tak to je pekny dilino. Keby je to nejaky velky pes a je moznost ze ho pohryzne, tak teda ok. ale krizenec jazvecika??? Teraz ma co chcel.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované