back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Zásah na Farmaceutickej fakulte UK: V súvislosti so včerajším nahlásením nepravdivej informácie čelí obvineniu z trestného činu 22-ročná Laura

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prezídium PZ SR |MM| V súvislosti so včerajším prípadom nahlásenia poplašnej správy Farmaceutickej fakulte Univerzity Komenského a Policajnému zboru prostredníctvom linky 158, vzniesol vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave III obvinenie 22-ročnej Laure D. z okresu Nové Zámky. Menovaná čelí obvineniu z trestného činu šírenia poplašnej správy.

Včera (dňa 13.02.2024) prijali zamestnanci uvedenej fakulty ako aj operačný dôstojník na linke 158 oznámenie, v zmysle ktorého malo hroziť bezprostredné riziko na živote a zdraví osobám nachádzajúcim sa vo fakulte. Oznamovateľke mal údajne informáciu poskytnúť neznámy muž, ktorého mali z fakulty vylúčiť.

Policajti situáciu nepodcenili a okamžite po prijatí oznámenia začali s vykonávaním potrebných úkonov, cieľom ktorých bolo zabezpečenie ochrany života a zdravia, ako aj preverenie hodnovernosti prijatého oznámenia. Policajti postupovali s v účinnosti so zamestnancami fakulty, pričom v rámci úkonov došlo aj k evakuácii priestorov fakulty. Zároveň došlo aj k začatiu trestného stíhania, pričom v rámci vykonaných úkonov policajti zabezpečili dostatočnú dôkaznú situáciu, umožňujúcu vznesenie obvinenia konkrétnej osobe.

Menovaná je v súčasnosti stíhaná na slobode, pričom v súlade so zákonom hrozí za takéto konanie v prípade preukázania viny pred súdom, trest odňatia slobody na jeden rok až päť rokov.

Pripomíname, že šírenie poplašnej správy je trestným činom, za ktorý je možné uložiť trest až na dva roky, prípadne za istých podmienok až na osem rokov.
Aj tento prípad je dôkazom, že Policajný zbor nepodceňuje akékoľvek hrozby a proti ich autorom bude vždy postupovať nekompromisne, v súlade so zákonom.

 

- Článok pokračuje pod reklamou -

O zásahu polície na škole sme vás informovali včera v tomto článku:

AKTUÁLNE: Farmaceutickú fakultu UK v Bratislave evakuovali – AKTUALIZOVANÉ

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované