back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Musíme si vybrať medzi demokratickým západom, alebo totalitným východom. Tretej cesty niet

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Diskusia pod väčšinou článkov aj na Seredonline môže slúžiť ako podklad k sociologickému výskumu správania sa minimálne časti národa. Je smutné, že ani po viac ako troch desaťročiach od revolúcie mnoho diskutujúcich nedokáže rozlíšiť, alebo úmyselne nerozlišuje, čo spadá pod pojem sloboda slova a demokracia a čo je mimo etiku,morálku a v mnohých príkladoch aj zákon.

Problematické už nie sú len články pod témou vojny na Ukrajine. V diskusiách sa mnohí prorusky orientovaní jedinci úplne opustili. Arogantne presadzujú svoje naratívy buď bez akejkoľvek argumentácie, alebo argumentujúc mnohokrát vyvrátenými hoaxmi a nepravdivými informáciami. Drvivá väčšina týchto diskutujúcich vychvaľuje Ruskú federáciu a život v nej, obhajujúc „nárok veľkého Ruska“ na preventívnu vojnu v záujme zastavenia  slobodného konania suverénnych štátov a ich rozhodovania o svojej budúcnosti nepoznajúc fakty a už vôbec realitu života v Ruskej federácii. Ľudia, ktorí Ruskú federáciu, Ukrajinu, či nimi kritizované USA spravidla nikdy nenavštívili a ani nad tým neuvažujú. No to, čo šíria obhajujú, akoby zažili na vlastnej koži. Napodiv, mnohí z nich pracovali, pracujú, alebo ich deti študovali či študujú v demokratickej a slobodnej EÚ, Veľkej Británii, no nik na východ od nás.

Agresivita týchto ľudí výrazne narástla nástupom novej vlády tolerujúcej tzv. alternatívu, čo však spochybňuje samotnú podstatu ukotvenia Slovenskej republiky v demokratickom svete EÚ a NATO.

Pri takomto prístupe nestojí otázka, či príde k úplnemu rozkladu spoločnosti a hodnotovému konfliktu občanov, ale kedy a aké následky to bude mať pre spoločnosť.

V diskusii pod článkom „#ĎakujemeSlovensko: Školu v Galante zdobí maľba ukrajinskej umelkyne. Ukrajinské komunity sa spojili, aby sa poďakovali Slovákom za prijatie a solidaritu“ sa diskutujúci vyjadril napr. takto:


Už by tej Ukrajiny aj stačilo,nie?

- Článok pokračuje pod reklamou -

 

Odpoveď diskutujúcemu týkajúcemu sa, či nebolo dosť Ukrajiny stačí povedať pravdu. Zjednodušene: Čím menej bude Ukrajiny, tým viac bude Ruskej federácie. Či to táto skupina ľudí pochopí a či si uvedomí následky pre nás – ak teda ovšem chceme v demokracii žiť a v slobodom štúdiu, pracovaní a obchodovaní so západom vytrvať – nevedno. Z konania ale vyplýva, že títo ľudia chcú skĺbiť to, čo dohromady jednoducho nejde tak, ako najzákladnejšie a zásadné prvky demokracie nemohli aplikovať komunisti do totalitnému režimu, lebo by v ňom žiť zostali len oni sami.

Len niekoľko desaťročí tzv. „studenej vojny“ vďaka Ruskej federácii opätovne dochádza k výraznému deleniu sveta a je len na nás, či zostaneme v časti demokratickej, alebo sa vrátime späť k totalite. Tretej cesty jednoducho niet.

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Miloš,ten marazmus čo tu je teraz je akože tá demokracia ? No díky moc ! Aj tu je predsa totalita. Bruselská. A tú riadi niekto vyšší,kto má ešte viac peňazí ako celá EU dohromady ! Môžeš rozmýšľať kto to asi je…

    2
  2. Som rád že dokážem rozlišovať a mať svoj vlastný názor bez ohľadu na médiá.
    Ľudia čo sa snažia presviedčať ľudí že len ich pohľad na svet je ten správny a podľa toho si musia vybrať automaticky radím do skupiny extrémistov.
    Slušný a vzdelaný človek by si mal vždy vytvoriť svoj vlastný názor bez ohľadu na to čo kto píše a hlavne nemať Napoleonský komplex ho niekomu vnucovať.

    1
  3. Anonym 6. februára 2024, 19:44
    ty sa preco nezoberies na ten pre mna totalitny zapad??? Ja zijem na Slovensku……

  4. Miloš Majko 6. februára 2024, 19:06
    A načo si máme vyberať? Veď novinári, médiá a vlezprdelkovský papaláši už vybrali za nás. Ten kto si povie iný názor je okamžite vyhlásený za triedneho nepriateľa. I keď pre bežných ľudí sa v podstate nič nezmenilo. Za komančov ťa dodrbali jak za komunistov tak aj za demokratov. Predtým nám diktovala Moskva, teraz Brusel s Washingtonom. Jediný rozdiel bol, že za zlej totality nebolo vymožeností ako drogy, feťáci, dealeri, mimovládky, zadlžený ľudia, kdejaká celebrita si neotvárala na všetko hubu ako dnes alebo ako som dnes čítal, že Spišskú Novú Ves terorizuje detský gang 😀 To je bohovské. Máme úžasný režim, ktorý si nedokáže poradiť so sopliakmi. Bravóóó. Gratulujem. Ale prečo nie, veď kopírujeme štandard vyspelého západu 😀 Za komančov by dostali od snbákov cez papuľu, žeby sa 3x posrali ale bolo to účinné a lacné. Dnes sa s nimi nespraví ani hovno, lebo sú násťroční a majú všetky práva sveta, či niekoho okradnú alebo prizabijú. Hurááá, nech žije demokracia 😀

    5
  5. pre Anonym 6. februára 2024, 20:44
    mozno si to neuvedomujes, ale SR je politicky, ekonomicky a vojensky zarade na zapad, teda SR jw zapadna krajina… cize ked ti niekto povie, ze vyznava zapadne hodnoty, ktore su mimochodom premietnute u nas, tak uz je na zapade, narozdiel od cloveka, ktory len kvaka aky je zapad zly a vychod super… ono sa to lahko hovori, ked vacsina slovakov uz tak polovicu, az nie vacsinu zivota ziju ruku v ruke so zapadom… to ze sa ma Slovensko tak srackovo je cisto vina jeho obyvatelstva a vlad, ktore vacsinou povstali z pozostatkov komunistickych zmrdov a ich praktik…

    5
  6. lol a ty si neuvedomuješ že SR je zaradené k západu iba cenami v obchodoch. Platy máme východné… a nie je to vina obyvateľstva no zmrdov ktorí si hovoria politici.

  7. Anonym 6. februára 2024, 21:08 Keby si mal trošku viac v hlave, tak by si vedel, že na Slovensku demokracia nie je, ani nikdy nebola, sme len postkomunistická krajina, ktorú rozkradli a ovládajú staré komunistické kádre a ich verní nasledovníci, dnes takzvaní finančníci, oligarchovia, podnikatelia, investori a iné čestné povolania. Za 30 rokov okrem rozkrádania štátneho majetku sa toho veľa nezmenilo, akurát za mečiara kraľovala spodina s veľkými svalmi v šušťákoch, dnes sú uhladení a v drahých oblekoch, ale princíp ten istý.

    1
  8. Obyvatelstvo si zvolilo Fica .
    A co urobil fiškus? Novelu trestneho zakona.
    A neviem aku mate vy dezolati strategiu ze chcete ten vychodny zivot. ze od nas zapadne firmy teda pojdu prec a bude tu Rusky HI-Tech pokrok a vyrabat budeme zachody pre nedostatkovy Rusky trh?

    4
  9. Anonym 6. februára 2024, 21:43
    toto je taka blbost az to pekne nieje.. ako neviem jak ty, ale ja mam v zahranici odpracovanych vyse 15 rokov a tiez nieco odzite.. a hlavne je tvoje tvrdenie blbost, lebo politikov si volia ludia, to ze sa nechavame pravidelne klamat a nerobime nic je cisto chyba obcanov.. ty ako politik by si sa bal, ked mozes slobodne ludom srat na hlavu a oni sa nezmozu ani na poriadny protest proti tebe?… lenze ako sa hovori, ze slovak ostane len slovakom pochopis az ked trocha pochodis svet a uvedomis si, aki su ludia inde vo svete a ako vedia zit..

    3
  10. Jedna vec mi nejde do hlavy! Preco tie vyspelé západné krajiny sa tlačia čoraz viac na východ (napr rozširovanie únie, ovládnutie východných trhov a podobne) …

    1
  11. pre info, to nieje tlacenie sa na vychod, ako podla mna celkom nechapes co je EU… to ze Slovensko otvorilo trh EU vstupom do nej a eurofondy mas ako taku kompenzaciu je jedna vec, to ze tu mas politikov, ktori potopili cele eurofondy je zase vec druha.. a celkovo ak mas nieco na zapadnom kraji tak sa to moze rozsirova len na vychod…

    4
  12. Hlavne sa eu, nato tlacia na vychod tak moc, ze vsetky staty vychodnej europy usiluju o vstup do nich.. a to ked si zoberies, ze o vstup este ziadaju bez natlaku, vzdy po referende 😀 takze mne nejde do hlavy, ci si tak hlupucky, alebo vytrety z tych dristov, ktorym veris 😀

    4
  13. Šak daj volačo k veci nejake čisla fakty. Jak je čuleky dobre v tom Rusku. Ked ti za tým srdce piščí.

    2
  14. Vladolf 6. februára 2024, 21:50
    Toto by si nemal podceňovať. Všade samí dezolát. Bacha aby na teba nezačali skákať aj zo skrine, to už bude celé zle. Ale docent Chocholoušek by sa ti potešil.

    1
  15. Ako môže byť Vladolf múdrejší od sliepky ? Už sa to predsa riešilo že ako umiestniť Vladolfov mozok do kuracej lebky tak,aby tam nehrkotal.

  16. Jasné za nízke platy u nás môže zlý západ, Brusel, USA, Soros, Zidojastery…
    Nie MY, Slováci, ktorí si tu 30 rokov (s pár výnimkami) volíme populistov a politiku berieme skôr ako nejaký kabaret a nie ako správu dôležitých vecí verejných a rozhodovaní o našej budúcnosti.
    Čo na tom, že v parite kúpnej sily sú ďaleko pred nami štáty ako Slovinsko, Poľsko, Chorvátsko, Litva, Estónsko, Lotyšsko ale aj Rumunsko, Bulharsko aj Čierna Hora. Čo na tom že kopa.z.tych krajín je ešte východnejšie, nevadí. Za to ako je na Slovensku predsa môže zlý Brusel, nie naše vlády…tie predsa nič nezmôžu.
    Ibaže by to bolo tak, že aj dnes „nová“ vláda namiesto riešenie toho, že Slovensko bude čochvíľa na chvoste všetkých ukazovateľov EU, rieši beztrestnosť pre svoje rite a hľadá si nové cesty ako ešte viac udrbat (viď. Nový zákon o VO). Ale áno najväčší problém Slovenská sú registrované partnerstvá, domnela LGBTI+ propaganda a Brusel…
    Radosť vládnuť takémuto národu.

    4
  17. Božena Slančíková Timrava – Ťapákovci. Nadčasové dielo ktoré verne opisuje pomery v typickej slovenskej rodine veľmi aktuálne aj dnes. Slovák navždy zostane Slovákom. Zadubeným, zaostalým, netolerantným, neschopným zmeny, odmietajúcim pokrok. Nadávate na vládu, ale Slováci si zvolili zlodejov lebo sami by chceli žiť ako oni – zlodeji. Už nie je čas obracať ľudí, treba konať, treba odísť. Desaťtisíce ľudí to už pochopili, nanešťastie pre tých, ktorí tu ostali. Pretože tých čo ostali Slovensko nepotrebuje, ale tých čo odišli veru áno. A prví to pocítia dôchodcovia keď sa dostanú do nemocníc.

    2
  18. Samozrejme to je take slovenske ze za vsetko moze niekto druhý.
    My nemozme dobiehat zapad s tou nalozou dezolatov. ved kazda statistika len potvrdila ze sme najtupsi narod v EU.

    1
  19. Fico je celoživotný komunista, boľševik, milovník Ruska, nenávidí Západ.
    Ale potvora prešibaná jedna, plat si teraz nadelil ako v kapitalizme. Bez mihnutia oka.

    1
  20. Vladolf 8:51
    Nezdieľam tvoje názory a priznám sa že ťa moc nemám rád. Ale v tomto s tebou súhlasím že časť slovákov je najtupšia v EU. A to je tá čo volila blázna z TT,palácovú princeznú a podobných zapredancov. A teraz sa teší že bude voliť I.K.

    1
  21. Voľby boli demokratické konšpirátori strčte sa do riti. Slovensko tak či tak ovládajú zahraničné hovädá neposlúchaš nemáš peniaze Šimečkov somár to vybaví. Moskva by poslala tanky. Susedia Maďarsko ci Poľsko vedia ako to je. Šimečka by od súdruha Vasila Bilaka dostal vyznamenanie.

  22. Anonym 7. februára 2024, 9:12….toto je asi so znižovaním trestov a krátením premlčacích dob pre mafiu, zlodejov a korupčníkov ďaľšia drzosť a ho.no na hlavy všetkým slovákom…..tak oni týždne vykrikujú ako treba šetriť a konsolidovať, pre pracujúcich zvýšia poplatky, dane, odvody, sporiteľom do druhého piliera krátia príspevky aby sa sanoval dlh…no a oni si za pár týždňov idu zase na hulváta radikálne zvyšovať mzdy….takže volič pekne šetri aby sme sa my mohli mať lepšie, my ministri a premiér si pekne pridáme…..Nemci, Francúzi atď by už boli všetci v uliciach….u nás protestuje časť obivateľstva a druhá tomu z nejakého nepochopitelného dovodu fandí….kto toto može stále obhajovať? kto toto dokázal po štvrté zvoliť?….takého vládnutie dokáže tolerovať vážne iba mentálne poddaný národ….

    6
  23. Ahoj chalani z radiátorovne. Je vidno ze vy dvaja tvoríte spolu pár a zároveň sa dopĺnate! Môžem sa pridať? Pustíte ma dnu?

  24. Nuž, vodca si priklepol zvýšenie platu zo 6.500 eur na viac ako 11.000 eur.
    A to nedávno plakal, že Matovič mu nechal prázdnu kasu…pýtam sa jeho voličov a zástancov, ako sú s platom na tom oni. Zarobíte aspoň polovicu z rozdielu medzi týmito dvoma ciframi? Ak nie, potom sa niekde stala chyba.

    3
  25. Vi liberalovci zavidite sudruhovi Ficovi vyplaty. Ale co on vela spravil pre tuto krainu. Uz sa mame skoro tak dobre ako v Rusku ale to minecraftove media nenapisu.
    Cenzura z US ambasadi a tes a Caputova eeh az to nemkzem do blee

  26. na západe, v USA aj v Kanade sa širia komunistické ideológie. LGBT a antifa sú komunisti. oni napádajú ludí kladivom a manipulujú mládež a malé deti. toto tu už raz bolo! treba ich zastaviť, inak dopadneme ako v 50. rokoch minulého storočia. ZOBUĎME SA!

  27. Je po voľbách Slovensko je stále demokratické, sračkách Šimečka musí vydržať aj tá posratá kaviareň novinárska 4 roky uletia uvidíme kto potom vyhrá.

  28. Nemôžem mať vlastný názor bez toho aby mi niekto nadával, že mám opačný názor ako on alebo nie je správny ako je momentálne in? Stačí sa pozrieť ako sa vyjadruje starý Šimečka o ľuďoch čo idú proti prúdu

    1
  29. Videl som Simecka a Danko.
    Veru to bolo vidno kto Studoval Oxford a kto je len potrat z Revuce co taral dristy o sorosovi

    4
  30. Ved preto sa na Oxforde studuje k mudrosti.
    To ta tvoj predak na stavbe nenauci.
    Proletari vsech zemi vylizte si prdel.

  31. Zijeme v demokracii, to si musi kazdy vazit, a za toto vdacime len zapadu…. akurat si dajte pozor, teda skor nehovorte nic proti buzerantom, ukrajincom, zidom a ich zlocinom v pasme gazy, o kovide atd…. najlepsie je ockovanie a presvedcte sami seba ze kazdy rus je nepriatel, podporte len simecku, korcoka, kolikovu. Nenamietajte podporu uchylnym mimovladkam, citajte dennik n, aktuality a podobne. Rano chodte do roboty, je lepsie ked budete mat 2 alebo 3 prace, zoberte si velky uver, najdite si aj stvrtu pracu. Posluchajte liberalov a garantujem vam, ze uz vam nikdy v zivote nebudu nadavat do opic a dezolatov…… Vtedy bude na Slovensku pre vas najkrajsi zivot…..

    3
  32. Studuj najdi si len 1 pracu ale dobru a maj sa dobre. Podnikaj. Inovuj.
    Vsetko mas vo svojich rukach. Je to o sikovnosti.
    Ale dezolati nevidia toho uboziaka vo svojom zrkadle co za vsetko moze .
    Mozu za to mimovladky soros usa a tak dalej

    2
  33. Tretej cesty niet? Čo ak nechcem patriť ani na východ, ani na západ? Chcem byť sám sebou. Nemôžem, lebo tretej cesty niet? Ok. Tak potom sú aj pohlavia iba dve! Či…??? Kto chce, cestu nájde, prípadne ju vybuduje.

    1
  34. Marek, pokial nedokazes pochopit vyznam troch kratkych viet, si naozaj blb.
    Skus pozerat naucne, dokumentarne filmy, nielen foresta.

  35. Celá Európa sa geopoliticky vymedzila voči Rusku a vybrala si stranu okrem našich pomýlených južných susedov a nás, ale maďarov aspoň chápem (ako Putler sníva o obnove ZSSR tak Orbán o veľkom Uhorsku), nás bohužial nechápem a neviem skutočne prečo sa nevieme jasne vymedziť voči Putlerovmu Rusku asi patríme mentálne k aziatom a afričanom ktorý oblubujú diktátorov s pevnou rukou ako európanom.

    2
  36. Slovensku vždy niekto vyberá cestu, musíme sa prispôsobiť idiotom co ovládajú svet Šimečku nikto nepotrebuje.

    1
  37. čo máš proti Šimečkovi? ako ohrozuje prosperitu a bezpečnosť našej krajiny?
    Veď buď trošku vlastenec a nevoľ SNS , Kotleba iných farizejov a zločincov ktorý chcú ohroziť našu slobodu.

  38. Praveže ty si vypatlaný, keď už aj Dankove názory zdieľaš
    Teba sa dá ľahko ojebať a rád sa nechávaš ojebávať.

  39. Somár prehral voľby vyrába demonštrácie po Slovensku a prosí o Brusel o pomoc a žiada Brusel aby nedal Slovensku peniaze. Takto koná len prašivec. Československo malo takého prašivca či normalizatora volal sa Vasil Bilak.

    4
  40. No našťastie sme si nevybrali progresivisticku cenzúru, kde iný názor je nežiaduci, je nutný len jeden jediný, správy akzady kto ma iný je dehonestovany, ponizovany a zosmiesnovany… To naozaj nie je pekná vyhliadka na slobodnú a krásu budúcnosť….

  41. Kto ta obmedzuje?
    Ani Matovic ani Fico zatial.
    Stale tu mozes beztrestne klamat ako male decko. V Rusku uz by ta hnali keby si nadaval na vladu.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované