back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Enviropolícia obvinila Slovákov, ktorí mali navoziť stovky ton odpadu z Poľska a Talianska

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prezídium PZ SR  |MM| Vyšetrovateľ enviropolície oddelenia Nitra vzniesol obvinenie trom právnickým osobám so sídlom v Rožňave, Palárikove a Topoľčanoch za zločin neoprávnené nakladanie s odpadmi a štyrom fyzickým osobám, a to 35-ročnému M. L., 45-ročnému M. I., 41-ročnému T. K. a 58-ročnému Ľ. Š., za zločin neoprávnené nakladanie s odpadmi spáchaný formou spolupáchateľstva. V roku 2021 mali zorganizovať cezhraničné prepravy odpadov rôzneho druhu z Poľska a z Talianska a následne tento odpad protiprávne uložiť na Slovensku.

Obvinené fyzické osoby, ako konatelia obvinených právnických osôb, mali zorganizovať v máji 2021 cezhraničnú prepravu 18,6 tony odpadu pozostávajúceho z plastov a gumy z Poľskej republiky, prepravu skoro 23 ton odpadu pozostávajúceho z plastov a gumy z Talianska a prepravu viac ako 47 ton textilného odpadu z Talianska na územie Slovenskej republiky do objektu bývalého poľnohospodárskeho družstva v obci Sikenica, časť Trhyňa, v okrese Levice.

Protiprávnym uložením tohto odpadu vytvorili skládku o veľkosti 1.174 m3, pričom celkovo išlo o viac ako 383 ton.

Včasným odhalením tohto protiprávneho konania, na ktorom sa podieľali aj pozorní občania, sa enviropolícii podarilo zabrániť podstatne rozsiahlejšiemu protiprávnemu dovozu odpadu zo zahraničia.

Spoločným konaním obvinených osôb došlo k neoprávnenému nakladaniu s odpadmi veľkého rozsahu, nakoľko náklady potrebné na nakládku, prevoz a zneškodnenie tohto odpadu predstavujú sumu vo výške minimálne 136-tisíc eur.

Polícia upozorňuje občanov, že nakladanie s odpadmi je prísne regulované, nakoľko takýmto konaním dochádza k ohrozovaniu a poškodzovaniu environmentálnych a ekonomických záujmov spoločnosti a aj osobných záujmov osôb, ktorým sa takýto odpad ocitne na pozemku.

- Článok pokračuje pod reklamou -

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované