back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Prieskum ministerstva kultúry zameraný na využitie financií

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky vo svojom statuse publikovanom na sociálnej sieti robí prieskum využitia verejných prostriedkov ministerstva. Bez akýchkoľvek zmien či doplnkov uverejňujeme predmetný status:

OBNOVA PAMIATOK, PODPORA UMELCOV, ALEBO DRAG QUEER FESTIVAL PRE DETI – VYJADRITE SVOJ NÁZOR

Využitie verejných financií si zaslúži vecnú a konštruktívnu diskusiu. Každý projekt, ktorý chce od štátu podporu, musí mať jasnú víziu, čo chce dať obyvateľom Slovenska, aký je jeho účel a prínos pre celú spoločnosť. Stopka pre projekty LGBTI+ komunity vybičovala emócie a spustila vlnu negatívnych reakcií. Demokracia je charakteristická rovnosťou šancí, preto chceme dať priestor verejnosti vyjadriť svoj názor na prerozdelenie financií z rezortu kultúry. Je všeobecne známe, že peniaze pre kultúru sú dlhodobo poddimenzované, a preto je potrebné citlivo zvážiť, aké projekty rezort podporí.

Argumentujte preto, či ste za:

A) Obnovu kultúrnych pamiatok, zachovanie kultúrneho dedičstva a podporu umeleckej obce. Ak áno, prečo? Uveďte konkrétny príklad, čo pozitívne z tejto podpory vyplynie pre spoločnosť, konkrétne deti, mládež, dospelých a seniorov.

B) Podporu LGBTI+ akcií, kde sa maloleté deti majú učiť ako sa predvádzať na sexuálnej šou, dúhových pride-ov, kde sa polonahí ľudia predvádzajú na námestiach. Ak áno, prečo? Uveďte konkrétny príklad, čo pozitívne z tejto podpory vyplynie pre spoločnosť, konkrétne deti, mládež, dospelých a seniorov.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Upozorňujeme, že anonymné príspevky, vulgarizmy, osobné invektívy z diskusie vymažeme. Chceme totiž poznať názor tých, čo si za svojimi vyjadreniami stoja. Avšak vecne a bez urážok ktorejkoľvek časti názorového spektra.

zdroj: Ministerstvo kultúry SR
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Jednoznačne A. Na žiadny dúhový pride, pofidérnym umelcom a pod.nezmysly nedať ani cent. Podpora obnovy historických pamiatok je investícia do budúcnosti. Ide o zachovanie našej histórie a pozitívne zviditeľnenie jednotlivých regiónov, ktoré vďaka zrekonštruovaným pamiatkam dokážu efektívnejšie rozvíjať turizmus.

    2
  2. To je ako keby dostanete na výber či pôjdete do moskvy letecky alebo pešo. (samozrejme všetko preplatené). Proste keď ministerstvo vedie piča čo tam nemá čo robiť.

    5
  3. Jasne nedáš buznam zle je. Hneď chrlia oheň dookola. Len tak ďalej pani Šimkovicova len to tam vyčistite. Herci,umelci darmožráči.

    1
  4. no deti a presne takto sa rozdeľuje spoločnosť….buď dáme iba tým a tým druhým vobec alebo naopak….nech sa spýta doma v Rakúsku alebo u susedov v Česku ako to robia, že zvládajú financovať jak obnovu pamiatok tak aj podporu pre rozne menšiny na kultúrne akcie…..tých pár tisíc na nejaké akcie nevytrhne tie stámilionové investičné deficity na našich kultúrnych pamiatkach, ale aspoň to zase spraví nejakú deliacu čiaru medzi obyvateľstvo, a presne o to ide….my vs. oni….

    10
  5. 18. januára 2024, 8:18 Pri
    Pár tisíc? Pozri si koľko bola odklepnutá dotácia festivalu pohoda. I keď s festivalom nemá nič spoločné. To nie je pár ale pár stoviek tisíc eur. A prečo sa máme skladať na nejaký liberálny cirkus, kde sa chodia pretŕčať a robiť si reklamu kadejaké trápne celebrity ako aj naša hlboko vnímajúca prezidentka, ktorú trápi všetko mimo Slovákov? Nech si to platia zo vstupného. Dobre spravila Šimkovičová, že s tým sekla. Nedať im ani cent. Keď sa chorým deťom môžu zbierať štuple z fliaš, tak môžu začať zber na svoje cirkusy aj „rôzne menšiny“. Nikto im nebráni. Ale nie ich dotovať z našich daní.

  6. A tu je reč o Pohode? To je LGBT+ akcia? myslím že nie…ale aj keby, tak tam chodia desiatky tisíc ľudí, neviem či to nie je aj najvačší festival u nás, momentálne vyhrala European festival award vo svojej kategorií, takže šíri dobré meno aj v zahraničí…tí ľudia čo tam chodia tiež platia dane, platia ich liberáli, platia ich konzervativci, národovci, platia ich aj ludia z LGBTI komunity, tak asi majú nárok dostať nejakú časť daní zpat napríklad vo forme dotácií na svoje akcie….my všetci sa skladáme na cesty, železnice, nemocnice, školy, kultúru a kultúrne akcie od LGBTI pochody (a tam naozaj myslím že to nebude nejaká velká suma) cez Pohodu, Divadelnú Nitru až po Folklorne festivaly ako napríklad Jánošíkové dni….rovnako sa možeme spýtat prečo by sa liberáli mali skladat na nejaký konzervatívny festival…no skladajú sa a je to tak dobré….skladáme se všetci na všetko potrebné a preto by sme si to mali aj nejak proporčne rozdeli´ť a nedeliť sa furt na tých a takých….žijeme tu všetci spoločne, spoločne platíme dane a keď chceš nejakú skupinu totálne odstaviť tak by bolo možno dobré aby „tá nežiadúca“ skupina prestala aj platiť dane…nie?…nie je to nič iné ako delenie spoločnosti..

    6
  7. Ale ratafak, čo sa rozčuľuješ? Ešte nedávno ste ľudí delili na zaočkovaných a neočkovaných proti covidu. A vtedy ti to nevadilo? A čo sa pohody a tebou vymenovaných akcií týka, je tu obrovský rozdiel. Mimo pohody žiaden iný festival, či podujatie nedostalo od štátu dotáciu v pod.výške, ak vôbec nejakú. Neziskovky Inakosť a Nomantinels, za 10 rokov skasírovali 441000 eur. Ukáž mi jediný folklórny festival, či podujatie, ktoré by dostalo pod.čiastku. Teraz môžeš trepať o delení spoločnosti.

  8. jak nedávno „ste delili ludi“?…to s tým očkovaním tu je desaťročia…skúsil si dáť nezaočkované dieťa do školky?, povinné očkovanie dochodcov v DSS zaviedol ešte dávno Smer…toto funguje roky..a ty sa tu pýtaš na obdobie pandémie kedy to tak bolo po celom svete bez ohladu politické zriadenie…od ameriky, cez europu, rusko, čínu…všade, nejakým sposobom preferovali očkovaných…pretože bola pandémia, výnimočná sitácia,trvalo to nejaké 2 roky a je preč….ale vy v tom stále pokračujete….
    a s tými dotáciami klameš totálne…tu máš jednotlivé dotácie na aktuálne roky, je tam aj tá Pohoda…
    https://www.fpu.sk/wp-content/uploads/rozhodnutie-2022-1-21.pdf
    Takže tie tvoje 2 neziskovky mali 441 000 na 10 rokov..tzn. 22 tisíc na tú jednu neziskovu za rok?..
    tak tu máš na porovnanie – to sú sumy na 1 rok:
    Jánošíkové dni 2023 = 50 000
    Zborové umenie Žilina Voice magna 2023 = 40 000
    Folklorny festival Myjava 2022 = 110 000 eur
    Divadelná Nitra 2022 = 170 000 eur
    atď…
    a myslím že všetky tie festivaly robia dobre meno jak doma tak aj v zahraničí…tak prestante už preboha neustále delit tú spoločnosť a rozhodovať že dostanú iba niektorí a druhí nič…toto je naozaj cesta do pekla…

    5
  9. to je ale kultúra (európska!). peďáci, zoofilný kozojebači allahovský, transovci, ktorí strkajú umelý cocot malým deťom do tváre a pri tom sa usmievajú! za toto sme štrngali v 89?

  10. Takze „prieskum“ na facebooku .. to nevymyslis to len zo sprostych hlav najnarodnejsich blondin na slovensku co ziju v Rakusku moze prist… Keby sa sprosta slovac pozrela co za akcie sa podporuje na slovensku dlhodobo tak zistia ze je to vacsinou folklor a cele tieto posty od tej kravy sluzia len na sirenie nenavisti. Ale poloretardovana slovac nepotrebuje data a fakty , im stacia podcasty od jeblin ako je tato pani 😀

    2
  11. tak, a pani ministerka z rakúska tú vlastnú anketu tuším radšej aj zrušila…bolo tam cez 3000 argumentujúcich a čo som pár príspevkov prečítal všetky slušné, trúfam si povedať že vačšina komentárov nezodpovedala tomu čo paní ministerka očákavala (inak by tú anketu asi nezrušila)….tak snáď si tie argumenty poznačila a aj sa s nimi bude riadiť, keďže sa rozhodla íst touto formou a ako sama píše: „Demokracia je charakteristická rovnosťou šancí, preto chceme dať priestor verejnosti vyjadriť svoj názor na prerozdelenie financií z rezortu kultúry.“…tak som zvedavý…:-D

    3
  12. No ja zvedavy niesom. Viem co mozem ocakavat od hentoho.
    Len jedno mi vadi. Hento nazyvate pani? Hentu sialenu kravu?

  13. Keď už niet do čoho kopať ide sa do kultúry – nekultúrne. Mnohí ani len netušia , o čom je vlastne reč a o aké peniaze ide. Škoda. Iba jeden príklad z mnohých je tu, čítajte prosím a premýšľajte. https://impulz.press/aktuality/vyhodnotenie-hospodarenia-tsk-nove-vseobecne-zavazne-nariadenia-ci-podpora-inovativnych-projektov/
    A ak sa pýtate z čoho tie onevládky žijú? Nuž , čakajú na budúcnosť z aj vašich peňazí. Tak do míňania priatelia. /ale nie svojho/.

  14. Hahaha homosi vyfetovany,doteraz tam mali na ružiach ustlané. A už im klepe po prstoch a už sa plieskaju o zem. Umelci,herci,teplosi. Banda sivava prizivnicka. Nie veľký bič a malý dvor,ale kver a bednu nabojov

    2
  15. skús sa najskor ukludniť aby ti nepraskla žilka…, ak sa bavíte takto doma to už asi nezmeníme, ale tu si medzi gentlemanmi, tak sa tak aj správaj…k očkovaným neočkovaným som sa vyjadril vyššie, ak si nepochopil skús prečítať viac krát alebo zavolaj na pomoc rodičov….
    kam chodíš, že stretávaš tých narušených jedincov čo sa ti producírujú po uliciach ako kozi, psy s holými prdelami atď?…to ty musíš nejak vyhladávať takúto spoločnosť, lebo ja mám precestovanú skoro celú europu od Londýna, Amsterdamu, Berlína, Kodane, často som vo Viedni či Prahe…všetko veľmi liberálne mestá ale nikde som to čo vidíš ty nevidel….skús takú spoločnosť prestať vyhladávať a bude ti lepšie, lebo to čo píšeš sa ani u nás a ani v zahraničí na uliciach nedeje…ak sa ti nepáči pride či iné „sračky“, tak tam nechoď a nebude ťa to rozčulovať….ani ja nechodím a ani nebudem…ale napríklad taký Blaha chodil a aj s rodinou a nič sa mu nestalo, ešte to aj chválil….to nie je o tom že potrebujem nejak extra obhajovať LGBTI, nič s tým nemám…je to cca 4% ľudí, tzn. aj cez 200 000 ludí na SK, čo nie je málo, odvádzajú dane a ak si raz za čas spravia akciu, tak čo je na tom?.nechoď tam..alebo budeš bojovať proti tým tisícom ľudí? budeš ich „liečiť“? či ako kolega zobereš kver a bedňu nábojov?…

    3
  16. Ratafak majkooo zase sme tuuu. Kecame a kecame. Čo si bol na liečený po novom roku či dílera privrely? Či si bol štrajkovať a zasekol si sa v teplární.chybal si. Si pocestoval pekne nooo progresívne všade anoo.ale my to nechceme pochop,a ten váš chorý paškvil narazil a ide do prdele( neber to osobne). STOP homosom,ich zvratenostiam. Čo tu tlačíte do hláv že to je reeel a ok. NIE ..a nebude. A teší ma že to ide konečne dolu vodickou. Aj keď som túto vládu nevolil,vidím že už budem musieť. Bozkavam

    1
  17. Ked platím do zdravotnej a chvalabohu som uz dlhsie nebol chorý tak platím vlastne liecbu takým co sú chorí? Napr ty si liecis pridruzené choroby z alkoholizmu a ja ti na to prispievam! Tak isto s tym nesúhlasím ked más na chlast zaplat si zo svojho aj liecbu pecienky alebo toho orgánu co más v hlave (zalúdok)
    Tak nejak si to myslel? Pochopil som to správne ze vlastne ked nieco nevyuzívam nemal by som za to platit?

  18. Amalia 18. januára 2024, 23:02 Pri…Amálka, kľud, šak ak to nechceš tak to nerob, ale načo máš potrebu sa starať do iných?…jednoducho príroda to zariadila tak že nejaká časť ma inú orientáciu a buď sa s tým spoločne naučíme žiť alebo s tým budeš celý život bojovať a budeš nonstop nas.aný a riešiť čo kto s kým robí v posteli…za mňa je úchylné ak máš potrebu riešiť sexuálny život druhých ľudí….ale je to tvoj výber.
    PS: a nie je zvrátené ak sa muž podpisuje ženským menom?

    1
  19. Amalia 19. januára 2024, 8:48 Pri…ano, súhlasím, tiež som sa s ničím iným nestretol…

  20. haha, sprostá sedlač ide rozhodovať, čo je kultúra a čo nie 😀 😀 😀 hlavne tupelo, ktoré žije v rakúsku a kandiduje na „národnú“ stranu, ktorú reprezentujú tupci a opilci, to je teda reprezentácia kultúry…

    2
  21. Tato ministerka spolu s celou vladou su hanbou Slovenska! Vizitka naroda aku si vladu zvolilo. Zadlzia nas na generacie dopredu, za 4% urok si poziciava stat aby bolo na napr.13ty dochodok, na dlh…..Nase deti to budu este splacat, Fico vladne 4x, zadlzil krajinu, rozkradol aj s jeho kumpanmi a sme na konci chvostu EU. To je jeho vizitka, vladol 12 rokov, teraz bude dalsie 4 roky a kam sme sa pohli, skolstvo, zdravotnictvo, infrastruktura, atd….jedna katastrofa.

    1
  22. Pre: Anonym 20. januára 2024, 14:29
    Nerozumie ani obrazkom , prechlastany mozog je v pici to uz len do zeme …

    Pani Podcast Rakusanku volilo 27000 ludi a cez 100000 podpisalo peticiu na jej odvolanie. Dalsia jeblina ala Matovic co si mysli ze riadit ministerstvo sa da cez FBposty.

  23. tých 100 000 podpisov by som chcel vidieť Ale aj keby,čo také urobila? Za prvé.na miesto nejakého vymyslené ho úradu pre zisťovaní nejakých hoaxov,o čom rozhodovalo pár fešákov,dala tieto peniaze na opravu strechy Slovenskej filharmónie( krásnej to budovy) Za druhé,proste chce rozdeľovať granty spravodlivo a nie len na Lgbt komunity,atď.No to je ale veľký hriech,ako k tomu dôjdu napr naša Nvotova a jej podobní.Proste robí poriadky s tým bordelom,čo tam doteraz bol.Bravo.

    2
  24. Anonym 20:29

    Pokial nerozumiete tomu, co je v gescii MK SR a comu ma tato institucia sluzit, pokial, ste jeden z tych, co v zivote nebol na ziadnom kulturnom predstaveni, vystave, potazmo ze by ho organizoval, uz nehovoriac o tom, ze by ste sa pohyboval v kulturnom prostredi, ktore zastresuje od obnovy kulturnych pamiatok, cez vernisaze, kulturne spolky, rekonstrukcie kostolov, organizaciu vystav a folklornych festivalov, dohlad nad mediami, nielen verejnopravnymi, vydavatelstiev knih, galeriami, muzeami a zamkami a ich itinerarom, tak tento vas vyplod je len obycajny vesmirny prd..rovnako, ako prdy tejto slapoty, co si mysli, ze s ministerskou stolickou nasala kompetenciu, rozhodovat o tom, k akej kulture nas pricleni…a mmch, pochybujem o tom, ze ste za poslednych 10 rokov precitali jedinu knihu..vy kulturny znalec!

    1
  25. Z facebooku minist.kultury stiahli vsetky prispevky od nastupu tejto proruSSkej ….. . Bravooo, konecne niekto dostal rozum na ministerstve.

    1
  26. Ľudia nehádajte sa tu s inteligentami čo makajú celý život za pásom. Celý deň prekladajú veci z miesta A na miesto B a tvária sa že sú špecialisti na pandémiu, zdravotníctvo, ekonomiku, šport a na všetko majú jasnú odpoveď. Majú posraté životy a potrebujú nepriateľov na ktorých to zvalia – LGBTI, soroš, migranti, západ, liberáli. Zvolili si vládu, nechajte ich tak. Vždý ich bude viac. My ostatní sa môžeme prispôsobiť a využiť tých hlupákov v náš prospech tak ako vždy.

    1

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované