back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Historik ÚPN Patrik Dubovský čelí vyhrážkam pre trestné oznámenie na Ľuboša Blahu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

V novembri 2023 podal na podpredsedu NR SR Ľuboša Blahu trestné oznámenie pre umiestnenie obrazu Che Guevaru v jeho kancelárii v NR SR.

Poslanec NR SR Blaha ho nazval „pseudohistorikom“ a zaútočil aj na ÚPN, kde oznamovateľ pracuje. Takéto konanie povzbudilo aj Blahových priaznivcov, ktorí sa verejne pustili do oznamovateľa jeho znevažovaním a vyhrážkami.

Reč je o Patrikovi Dubovskom, historikovi zaoberajúcom sa priamo obdobím totalitného režimu.

Dnes Patrik uvažuje o požiadaní PZ SR o poskytnutie ochrany, keďže vyhrážky dosiahli neúnosnú úroveň.

Historik Patrik Dubovský sa odborne podieľal na viacerých materiáloch realizovaných aj v Múzeu totality a to nielen samotným ÚPN.

Foto: (C) Miloš Majko, Múzeum totality – natáčanie dokumentárnych filmov o totalite

- Článok pokračuje pod reklamou -

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Uvedomuje si že v europskom parlamente majú europoslanci na stenách od dúhových vlajok až po fotky Simsonovcov na stenách ? Nebolo tak dávno čo Dzurinda mal v kancelárii americkú vlajku na stene a vtedy tento „historik“ čušal

    26
  2. Slnieckari vsetkych vas nahnat na jeden ostrov a tam sa jebte medzi sebu hoci aj do analu vy uchyly

    7
  3. anonym zrejme po tom túžiš ty, už to že ťa to napadne je zvláštne, možno by sa ti to páčilo aj s nejakým obľúbeným politikom

    5
  4. Ale, ako je vidno, tito debilni dezolati maju tu ritopichnu uchylku vsetci.
    Je to zaujimave ako vsetci z nich zelaju ostatnym natahovat anal. Ako sa hovori – lačnej svini ….

    2
  5. Pre dezoláta 21.45 ktorý sa opäť ako všetci dezoláti snažia rozoštvať ľudí nepravdivými informáciami:
    Dzurinda mal vyvesenú americkú vlajku vo svojej kancelárii na stranníckej centrále SDKU. Čiže nie na úrade ale v súkromnej kancelárii v meste!!! Kdežto Blaha si ju vyvesil v kancelárii národnej rady.
    Verím že všetci vidia ten rozdiel a začnú si overať klamstvá ktoré dezoláti šíria.

    7
  6. Podal trestné oznámenie,no dobre.Len nechápem,čo je na tom činu trestné.A či mal kto a čo vyvesené,to je absolútne irelevantné.

    3
  7. ÚPN tież zbytočnå organizácia,nech sa dotujú sami.. Každý má nárok na to,ako si vyhodnotî čo ja a nie je demokratické.

    3
  8. Buzerantici .bohužiaľ. Všetci ste videli víťaza volieb PS.uz vás zadky svrbeli.hold🖕.Fico do smrti nech tam je aj z Blahom.pa paa

    4
  9. 11.37 – Blaha je užitočný idiot kriminálnej skupiny smer a je mi úplne jedno či má doma na stene osraté trenky alebo dúhovú zástavu. A svoju orientáciu si riešte na iných fórach. Nechápem prečo sem ľudia chodia a píšu o dúhach, buzerantoch a LGBT keď ani jeden článok tu o tom nebol. Toto je téma len pre ľudí ktorí sa tým cítia dotknutí, čiže očividne aj vaša.

    3
  10. Pre Marek Píšeš,kriminálna skupina Smeru.1.3 milióna ludi je iného názoru, a vysvetli mi,že v čom sú kriminalni.Len otrepané frázy.Ja som ,ale teraz za 3.roky poznal iných kriminálnikov.Ozaj,kedy dostanú ti cigáni 500 Eur.

    7
  11. anonym, už si to dostal x krát vysvetlené…40 ľudí z čias Smeru už pozná trest, ďalšie desiatky čakajú na súd, sám Fico s Kalim nie sú pred súdom lebo 363, sám Fico nedokáže vysvetliť kde bere na svoj luxusný život – legálne príjmy na to nemá, momentálne idú pretláčať zákony ktoré znižujú tresty za ekonomickú trestnú činnosť a skracovať premlčacie doby….čo viac ešte potrebuješ?…odsúdení, obžalovaní, prijmy im nesedia s majetkami, idú si prisposobovať zákony…čo to je ak nie kriminálna skupina?….tu máš jedného experta z čias Smeru priamo na kamere: https://www.youtube.com/watch?v=AWFgwBO376c&t=24s

    5
  12. Ale toto zasratemu luzrovi, bolsevickej socke nevysvetlis.
    Tomu, aj ked fico nasere na hlavu, to bude ako by mu zakusok dal.

    4
  13. 13:51 v čom sú krimi? to nemyslíte vážne… A vôbec nehnevajte sa ale mrhať tu energiou aby som vám niečo vysvetloval čo sa omiela v každom médiu dokola. Keď ste zarytý smerák, tak to aj tak nechcete vidieť, počuť, pochopiť.
    Keď už neveríte tomu čo tu páchali v minulosti, tak by vám mala vystreliť kontrolka teraz keď chcú rušiť ÚŠP, NAKA, znižujú trestné sadzby a vracajú zhabaný majetok kriminálnikom. Prečo asi?

    5
  14. Vôbec nie som zarytý smerák,ale trepete aj z ratafakom a neviete o čom.Ludia za čas smeru sú odsúdený,iha,a za to je Smer kriminálny?

    2
  15. A vy sa obklopujete kriminálnikmi keď ním sám nie ste? Ak ste slušný človek tak sa takýmto ľuďom vyhýbate tobôž ak ste verejne exponovaná osoba. O smeráckych kauzách sa dajú písať encyklopédie. Drvivá väčšina nevyšetrená, zastavené stíhania, 363-jky. Koľko z nich sa dostalo pred súd?
    Prečo Kočner nazýval Fica šéf? Prečo Počiatek hovoril o Slotovi že oholil pri to, megapodvode s emisiami Fica? Nikto vám nedá priamy dôkaz, nikto z nich sa ku korupcii hneď neprizná. Ale sú to desiatky nepriamych dôkazov ktoré sa nedajú ignorovať.
    Fico vždy bude obhajovať svojich ľudí prezumpciou neviny. Ale ľudia si neuvedomujú že ani začať trestné stíhanie sa nedá len tak bez dôkazov, tobôž potom niekoho obvniniť. A keď sa už vec dostane pred súd v drtivej väčšine už ide len o výšku trestu.

    3
  16. Vo svojej kancelárii si každý môže zavesiť na stenu čo len chce.Je to len a len jeho vec.Bodaj by toto boli tie najväčšie problémy aké na Slovensku máme.

    3
  17. Anonym 12. januára 2024, 15:53 Pri….. ešte raz – 40 znamých či nominantov z okolia smeru – najvyšších funkcionárov štátnych orgánov ktorých dosadili smeráci už poznajú tresty, akože sa budeme tváriť že tí čo ich nominovali si dlhé roky nič nevšimli a nijak na tom neparticipovali, že?…desiatky dalších ako Kažimír, Žiga, Gašpar atd sú len obeťmi vykonštruovaných procesov, že?…Počiatkovo video u trnku je asi výtvor umelej inteligencie….a to že si Fico užíva majetok na ktorý nemohol legálne našetriť je asi iba normálna matematická odchylka v hodnote niekolkých státisícov či milionov eur….to že teraz idú expresne rýchlo v skrátenom legislatívnom konaní rušiť UŠP, rapídne znižovať tresty za ekonomický trestnú činnosť a skracovať premlčacie doby je asi výsledkom toho ako veľmi im záleží na obyčajných ľuďoch – pretože tých sa to určite najviac dotkne….jak moc slepý, hluchý či sfanatizovaný musíš byť aby si to najpriek tomu všetkému dokázal obhajovať?

    2
  18. Anonym 12. januára 2024, 16:20 Pri – plne s Vami suhlasim – vo SVOJEJ KANCELARII. Aj mna by nas°alo, keby sa niekto staral do toho, co mam na stene zavesene vo svojej pracovni.

    Predpokladam, ze Vas prispevok nadvazuje na obsah clanku a preto sa pytam – kancelaria Lubosa Blahu v NR SR je uvedena na liste vlastnictva ako jeho osobny majetok?

    Dakujem za odpoved.

    3
  19. Marek nemusíte písať encyklopédie,napíšte le a nenávidím takých papagajon jednu relevantnú kauzu,ktorá nesúvisí s Makom,Slobodnikom atď.Ti behajú na slobode.A ja som slušný clovek a nenávidím takých papagájov neinformovany ch,pokryteckych.

    2
  20. Majko zase tvoja debilna sedliacka otazka, ta kancelaria je len jeho na dobu 4 rokov, ty sem napis aky zakon Blaha porusil a hlavne cim??? Uz to nehraj na Matovica…. tie roky su uz davno prec. Inak tie Blahove obrazky su menej nebezpecne ako samopal v kancelarii uchylneho lenivca Budaja.

    5
  21. Tak tento posledny -10.38 by sa v sutazi o kkta storocia umiestnil na poslednom mieste. Lebo je kkt tisicrocia. Tento musel mat uz prababku kkta.

  22. Blaha v NR vyvesil obraz človeka, ktorý má na svedomí nevinné obete. Aj keď bol revolucionár, aj keď je falošnym symbolom vzbury proti establišmentu.

  23. Majko,Blaha ma kancelariu v prenajme cca na 4 roky,myslim si,ze tam moze aj onanovat,alebo kreslit portret putina,pokial nenici kancelariu a nabytok ,ktory mu nepatri tak je vsetko v poriadku.

    2
  24. Naroka Lubosa Blahu na kancelariu v NR SR vznikol na zaklade slobodneho a demokratickeho hlasovania obcanov SR. Je to borec, ktory ziskal viac nez 220 000 preferencnych hlasov. To, ze si v kancelarii vyvesil portret Che Guevarru, to mi nevadi vobec. Naopak.

    2
  25. Ľudia z ÚPN by sa mali v prvom rade zastávať bežných občanov, ktorých šikanujú verejný činitelia napríklad zo samosprávy .
    Pán Blaha má dosť možnosti ako sa hájiť.

  26. Hm a Che Guevarra zavraždil, alebo upálil viac ľudí ako cirkev, to máme dať trestné oznámenie na každého „debila“, ktorý má doma zavesený kríž ???? Alebo Che Guevarra zavraždil viac ľudí ako bratia Buchovci, Obama …?

  27. Pekný podvečer. Slovenská republika má štyri symboly – vlajku, znak, pečať a hymnu. Blaha nezneuctil ani jeden zo symbolov našej republiky. Žiadny zákon neprikazuje mať obraz slovenského prezidenta v akomkoľvek úrade, inštitúcii, na škole či v úrade. To že si tam dal obraz Ernesta “ Che“ Guevaru svedčí skôr o jeho mentálnej úbohosti, ale ani keby si tam dal obrázok Mickey Mausa či obrázok Deda Mráza, žiadny sudca ho nemôže za to odsúdiť.. Žiaľ ani v inštitúcii ako kancelária Národnej rady… Pán Majko ak zneuctíte jeden zo symbolov nášho štátu, napr. spálite štátnu vlajku – je jedno či doma či v štátnom úrade, porušujete zákon. Ale zvesenie portrétu prezidenta je právne nepostihnuteľné či v škole, či v úrade alebo i v samotnej kancelárii Národnej Rady…

  28. trestné stíhanie sa vedie „vo veci prečinu prejav sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd“.
    Robo, uz sa tu nestrapnuj.
    Zatial si tu za blbca.

  29. A čo ma vyvesenie obrazu Che Guevaru spoločné s prejavom sympatie k hnutiu smerujúcemu ku potlačeniu základných práv a slobôd??? Poučte ma pane, keď ste ma označili za blbca…

  30. pre krala SOL 13. januára 2024, 23:37
    To si možeš robit doma a nie tam kde to platíme my.Ten smerácky politruk nemá rozumu za paták.

  31. Ty asi nevies kto bol Che..
    Vies preco mal prezyvku Maly masiar?
    V skole si na dejepise chybal, alebo si maloval kosostvorce po lavici?

  32. Páni ja mám históriu naštudovanú, osobne vnímam Che Guevaru za veĺmi kontroverznú osobnosť … Osobne by som si jeho portrét nevyvesil ani na toaletu.
    Prečo však nosí nespočet osôb po celom svete tričká s podobizňou jeho tváre???? Dokonca i na Slovensku si dané tričko môžete zakúpiť, ba dokonca v celej EU, v Áziii, v Amerike.
    Nuž preto, lebo je vnímaný a stal sa symbolom revolúcii a túžby mnohých ľudí po zmene. Nevnímame ho ako sadistického vraha, ani ako zarytého komunistu, ani človeka čo svojich oponentov mučil a zabíjal. A preto nemôžme povedať, že Blaha svojím konaním porušil akýkoľvek zákon. On nevyvesil portrét vraha. on vyvesil symbol revolúcie.
    a ešte jeden dovetok – Bol niekedy za svoje skutky Che Guevara odsúdený??? Na Kube, v Bolívii , USA, v Európe či nejakým medzinárodným súdom??? apropo aj americká wikipédia označuje Che Guevaru za revolucionára…. 🙂

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované