back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Z úplatkárstva bol obžalovaný bývalý minister spravodlivosti Gábor Gál

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Exminister spravodlivosti Gábor Gál čelí obvineniu pre zločin prijímania úplatku už dlhšiu dobu. Ešte minulý rok sa chcel obvinenia zbaviť prostredníctvom generálneho prokurátora využitím § 363 čo sa mu nepodarilo.

Viac zo správy Úradu špeciálnej prokuratúry GP SR :

Prokurátor ÚŠP podal dňa 19. 12. 2023 obžalobu na osoby Mgr. G. G. a Ing. L. K. pre zločin prijímania úplatku podľa § 329 ods. 1 Trestného zákona a zločin podplácania podľa § 333 ods. 1, ods. 3 Trestného zákona v súvislosti s úplatkami poskytnutými a prijatými (v jednom prípade bol poskytnutý úplatok vo výške 120.000 EUR, v druhom prípade išlo o vyžiadanie a prevzatie úplatku vo výške 50.000 EUR a nepeňažného úplatku – možnosti využívania poľovného revíru) za prednostné a urýchlené schválenie nájomných zmlúv na pozemky v okrese Dunajská Streda Radou Slovenského pozemkového fondu a ich následné podpísanie štatutárnymi zástupcami SPF v prospech obchodných spoločností, ktoré mali tieto pozemky následne obhospodarovať.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Neviem či ešte niekoho dokážu prekvapiť korupčné škandály Ficových vlád. Vždy sa za neho kradlo a kradnúť bude a to rovno bagrom. Veď ovečky pozabúdajú. Tak ako tvrdil Počiatek, ktovie či aj Gál oholil Fica o jeho podiel.

    5
  2. Máš pravdu, avšak väčší problém je ze niekto si dokáže takýchto ľudí opätovne zvoliť a to vďaka šíreniu hoaxov, klamstiev, zastrašovanim a hodením ohlodaných kostí ľuďom ktoré budú splácať ich vnúčence (ak odtiaľto neutečú).

    6
  3. Treba si pozret historiu Greckeho bankrotu, presne rovnako si tam kupovali poberatelov ako na svk.
    Dufajme ze aj poloretardovana slovac ochutna ked dochodky poskocia na polovicu (v tom lepsom pripade) a platy o tretinu dole :D.

  4. Pičujete na Fica, ale ze vďaka nemu teraz neplatíte 2x násobok ceny plynu vám nevadí. Mat tam tu skurvenu hegero vládu tak pokapete smradi. Sa vám dačo neľúbi tak nech sa páči tan sú dvere von zo slovenska

  5. 15:19 typický volič smeru. Áno, vďaka Ficovi dnes neplatíme 2x cenu plynu. Požičali sme si totiž peniaze aby sme ho mohli dotovať. A zajtra to zaplatíme aj s úrokami hneď 4x. Toľko logické okienko pre voličov dnešnej vlády. Prosím tresnite im už po tých hlúpych gebuliach lebo toto sa už nedá čítať.

    1
  6. Oni si debili naozaj myslia že nám ten plyn niekto predáva lacnejšie a nejaká vláda alebo štát s ktorým nemajú nič spoločné to za nich zatiahne. Prečo majú takýto ľudia vôbec volebné právo?

    1
  7. Anonym 16:43,16:45,debili ste Vy obidvaja.Klamete a zavádzaťe.Nie ste schopní myslieť ako normálni ľudia,za všetkým hľadáte podvod a klamstvo.Je mi vas ľúto!

  8. Anonym 4. januára 2024, 15:19 Pri

    Úplne najhoršie je, že Dr.Fico znížil odvod do druhého piliere z 5,5 % na 4% a tým brutálne okradol všetkých pracujúcich. Pracujúcich vo veku cca 30 rokov okradol ako nikto nikdy rádovo v desiatkách tisíc eur na dôchodkoch. Autokratický vodca Dr.Fico približuje Slovensko k eurovalu, žiadne škrty vo výdavkoch štátu, rozdáva na spotrebu, prežiera zajtrajšok, v civilizovaných krajinách by z toho bola revolúcia, v horných uhroch si povieš, že jak dobre. Kurňa, čo toto musí byť za IQ???

    1
  9. 18.04 ďalší volič ktorý nevie ako to je ale vie ako to nie je. Opäť ďakujeme za vysvetlenie a doporučujeme sa zamyslieť. Ďalší dôkaz o tom že Slováci sú finanční analfabeti.

  10. Zasahy blbca fica v minulosti do 2. piliera ma pripravili o cca 12 000€.
    Dakujem sudruh kurwa.
    Dnesnych mladych pripravi o viac.

    1
  11. Koľko dlhov urobila bývalá vláda?Prečo tak hlúpo zavadzate.Hlavne,kam zmizli tie peniaze?Vôbec nevadí,že je 8 miliárd,a bolo to dopredu ohlásené,a predsa boli zvolení.To by tak pasovalo,bývalá vláda narobí dlhy,aké ešte nikdy neboli a táto vláda má škrtať.Obratte sa na Matovica,Hegera a spol.Vtedy vám to nejak nevadilo vy hovada pokrytecké.

    1
  12. 20.11 ako sa vám zrodilo v hlavičke že nám nevadilo zadlžovanie matovicom? Vadilo a veľmi a preto dnes nie je vo vláde. A tie peniaze išli na testovanie, vakciny, očkovanie, pomoc podnikateľom a v neposlednom rade sociálne balíčky. A teraz vašou logikou, chybu urobila predošlá vláda tak ju môže opakovať aj táto vláda? Musíte byť veľmi hlúpy človek. Spýtajte sa okolia čo si o vás myslia, budete prekvapený.

  13. Naco okolia, ja ti to poviem. Je to primitivne tupe hovado. Kto je ochotny verit ficovi,dankovi, blahovi a nedajboh tomu bulovi od financii je cisty debil.

  14. Anonym 4. januára 2024, 20:40 Pri

    Predchádzajúca vláda narobila dlhy z väčšej časti z dôvodu pandémie Covid-19 a následných opatrení. Chápem, konšpiračná a proruSSká dezinformačná scéna Covid-19 popierala v záujme destabilizácie EU spoločenstva. U nás v horných uhroch celkom úspešne. Testovanie, vakcíny a očkovanie zachraňovali životy, veľa išlo z EU zdrojov, asi najväčšia časť išla na pomoc podnikateľom, ľudom na výplaty a odvody. Súčasná vláda túto krajinu zadlží za svoje volebné obdobie viac ako predchádzajúca. Minimálne o 8mld. Eur už v tomto roku, reálne možno 12, to ešte uvidíme. Súčasná vláda zadlži tuto krajinu z dôvodu kupovania voličov v záujme vytvorenia autokratickej vlády a beztrestnosti niekoľko stoviek vyšetrovaných ľudí …a ten príbeh už dnes všetci poznáme. Kúpia si za to slobodu a vyhnú sa zhabaniu majetku naprieč minimálne celou EU.

  15. Vtaky cvirkali ze sa uz vari voda na tu liberalnu, buzerantsku cvargu. Nad, Heger, Matovic, Budaj a vela dalsich pojde do vnutra, potom sa aj mensina preberie….

  16. A kto ta zase odrbal? Rostas ci Blaha?
    Dolezite je kto pojde teraz von a kto uz nebude vysetrovat a ako rychlo,az si si nevsimol.

  17. Matovic a spol tu boli iba 3,5 roka a o chvilu sa na nich zabudne. Nebude sa dat na nich donekonecna vyhovarat. Tieto prasce uz tu raz boli 12 rokov a ktovie este ako dlho sa tu budu drzat. Aj nas bude zachranovat EU ako kedysi Grekov cez euroval. Sme v prdeli. Druhy piler je opat drancovany ako pred rokmi, dochodcom sa zalepuju oci stovkami eur z penazi vsetkych. Na starobny dochodok sa uz nebude odchadzat, robit bude treba az do smrti.

  18. Kedze v pozemkovom fonde okrem neho bačovali aj kurvy zo sns a ti su tetaz ,,naši,, asi neklepnu.

  19. Zabudli ste napísať,že aj inde v Európe bola pandémia a muselo sa pomáhať a to vo väčšom množstve ako u nas.Tak prečo sme mali potom najhoršie verejné financie,a najväčší deficit.A to nezistil SMER,ale EU,a rôzne iné spoločnosti,ktoré sa tým zaoberajú.A aj úradnícka vláda to zistila.Aj najviac obetí sme mali v Tom čase To už neokecate.To by sa Vám tak hodilo.Experti,ako Remisova Matovič a Heger,všetci títo nevzdelani plagiatori,dovedú Slovensko len za tri roky ku katastrofe,a obyčajní ľudia a podnikatelia budú teraz doplácať na ich neschopnosť.Mali všetko,mali ústavnú väčšinu a celý čas sa zaoberali len sami sebou.Sulik prejebe milión Eur,a potom sa postaví a reční,aký on je fantastický.Co si myslíte,že ľudia prišli o rozum,ako vy z tej nenávisti,čo v sebe nosíte.Zaduste sa sňou,a dajte pokoj ľuďom dobrej vôle.

  20. 17.18 tie ostatné štáty mali rezervy, znižovali deficit v dobrých rokoch keď u nás Fico rozhadzoval. Inak sa dá súhlasiť so všetkým čo si napísal. Boli to plagiatori, nezvládli pandémiu, bolo tam veľa egoistov a preto ich aj vlastní voliči nevolili. A tam je ten rozdiel ktorý asi nevidíte. Smer má voličov ktorí nevidia a nepočujú a všeobecne majú problém s pamäťou.

  21. Anonym 18:03,ty choré hoviadko,prečo ty vlastne všetko ,čo tu nepasuje nejakým spôsobom znehodnotis.Co za to dostavas,však nápis nejaký nazor,nie takto, robíš zo seba blázna.

  22. Anonym 19:53,prečo tak bohapusto klameš,keď máme internet.Pelegrini odovzdával štát s historicky najnižším deficitom na Slovensku a v EU patril k najlepším.Takze aké rozhadzovanie,netrep.Za 3.5 roka narobila Matovicova ,Hegerovska vláda 3. toľko dlhov ako doteraz všetky Slovenské vlády dohromady.A ten cirkus pane bože a tá z hradu ešte stále robí naprieky.O čo vám vlastne ide?

    1
  23. Anonym 5. januára 2024, 20:11 – bohapusto klames len ty aj ked mame internet.

    „V týchto dňoch pristúpila moja vláda a parlament k významnému kroku v mladej slovenskej histórii. V parlamente bol schválený návrh vyrovnaného rozpočtu, ktorý v sebe nesie niekoľko zásadných odkazov. V etickej rovine za podstatné považujem, že sme skončili so zadlžovaním našich mladších generácií.“
    Toto napísal hrdý Peter Pellegrini takmer presne pred piatimi rokmi. Stal sa prvým slovenským premiérom, ktorého vláda do parlamentu predložila vyrovnaný rozpočet, po boku mal rešpektovaného ministra financií Petra Kažimíra a budúcnosť vyzerala ružovo. Lenže všetko dopadlo inak. Vyrovnaný rozpočet zostal na papieri aj preto, lebo parlamentná väčšina v predvolebnom roku popustila uzdu fiškálnej fantázii a Pellegrini sa tomu len bezmocne prizeral. Tu už pritom nebol Kažimír, lebo o štyri mesiace neskôr podal demisiu a išiel šéfovať národnej banke, kde sa nemusí pod rozpočtovú rozšafnosť podpisovať, ale môže ju kritizovať.
    Kažimíra vystriedal utiahnutý Ladislav Kamenický, ktorý je ministrom aj dnes, a Pellegrini môže byť len rád, že nie je premiérom. Po jeho etickom odkaze o konci zadlžovania budúcich generácií totiž nezostalo ani stopy.

  24. Anonym13:46, vlastne sa mi nechce vôbec reagovať,na tvoje rozprávky.Len sa ťa opýtam,Tak aký bol deficit po skončení Pelegriniho vlády.?Veď to sú presné čísla,nie tie tvoje príbehy.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované