back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

AFK VODRA v roku 2023

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

AFK VODRA /   Skôr ako by som začal s bilancovaním našej činnosti v roku 2023, chcel by som pripomenúť históriu klubu, hoci tou začíname naše každoročné bilancovanie.

Amatérsky futbalový klub AFK Vodra Sereď vznikol v roku 2000, hoci jeho úplné začiatky sa datujú do začiatku 80. rokov, kedy sme ako skupina mladých športových nadšencov začali každý sobotu o 14:00 schádzať na lúke v autocampingu, aby sme si zahrali futbal. Ihrisko v kempingu bola našou domácou pôdou až do jesene 2013, kedy sme v priebehu jedného týždňa pri požiari prišli o obe unimobunky aj so značnou časťou športového vybavenia a športové zázemie. Takže po takmer 30 rokoch sa našim novým pôsobiskom stal športový areál ŠKF Sereď. AFK Vodra Sereď je od roku 2012 občianskym združením, ktorého cieľom je podpora a rozvoj amatérskeho futbalu, ale aj celkovo športu v našom regióne a spájanie ľudí podobného zmýšľania. Začali sme posledným dňom predchádzajúceho roka, tradičným Silvestrovským futbalovým zápasom, ktorý organizujeme už takmer 40 rokov vždy na Silvestra o 1200 a neodmysliteľne k nemu patrí aj tradičné občerstvenie – chleba s masťou a cibuľou. Tento zápas je natoľko obľúbený, že sa ho zúčastňujú aj hráči, ktorí počas roku hrajú v iných mužstvách, alebo nehrávajú vôbec.

Po dvoch rokoch ovplyvnených covidovými obmedzeniami sme sa vrátili k tradičnému februárovému termínu Výročnej členskej schôdze, ktorá následne pokračuje ako Valentínsky ples AFK Vodra pre členov a priateľov nášho futbalového klubu.

V tomto roku boli naše športové aktivity na štadióne ŠKF Sereď dosť obmedzené, alebo lepšie povedané minimálne z dôvodu nízkej účasti, nakoľko viacerých hráčov vyradilo zranenie a získať mladých hráčov sa nám nedarí, hoci práve toto bolo v minulosti našou silnou stránkou a viaceré seredské mužstvá nám to vyčítali. Našťastie tým, že sme už v predchádzajúcich rokoch väčšinu našich športových aktivít presunuli do haly RELAX, kde sme získali aj nových členov ochotných sa zapájať do aktivít združenia, tu zatiaľ podobné problémy nemáme a darí sa nám schádzať 2 krát do týždňa.

Tento trend pozorujeme aj iných klubov s ktorými sme sa niekedy zúčastňovali na turnajoch, alebo len priateľských zápasoch. Keď sme v roku 2000 organizovali turnaj zúčastnilo sa ho 8 mužstiev v dvoch skupinách a v súčasnej dobe je problém dať dokopy 4 mužstvá. Sú to okrem AFK Vodra hlavne ORF Cosmos, AFK Puma a niekedy Kikinda z Dolnej Stredy.

A práve z dôvodu minimálnych vonkajších futbalových aktivít sme tento vynechali aj účasť na Memoriáli Štefana Ivana o pohár Veliteľa Pozemných síl OSSR organizovaného OZ UN Veteran, ktorého sme sa zúčastňovali už od II. ročníka (2014) ako klub reprezentujúci mesto Sereď.

- Článok pokračuje pod reklamou -

V mesiac jún sme v priestoroch mestskej športovej haly RELAX zorganizovali brigádu a uvarili výborný guláš. Namaľovali sme vstupnú bránu, vyčistili dvor, okolie haly a pripravili pripojenie a priestor na osadenie objednaného TV monitoru, ktorý bude slúžiť ako výsledková tabuľa. Software s doživotnou licenciou a ovládanie spolu s monitorom sme zabezpečili aj s podporou mesta Sereď. Po brigáde sme si urobili posedenie pri guláši aj s opekačkou, nie len pre nás ale aj pre príbuzných a známych.

Okrem našich futbalových aktivít sme sa zúčastnili už III. ročníka Bušákovho Cyklo maratónu, ktorý na počesť nášho kamaráta Milana Bucha organizoval ORF Cosmos Camping Sereď.

Pravidelne sa zúčastňujeme aj kulinárskych súťaží ako Guláš cup (súťaž vo varení gulášu) – tento rok 13.miesto z 25 družstiev a Kapustnica cup (súťaž vo varení kapustnice) – tejto akcie sme sa tento rok z personálnych dôvodov (náš osvedčený kuchársky tým Janett – Miladka nebol kompletný), zúčastnili len pasívne. Pri týchto akciách ani tak nejde o to vyhrať (aj keď to poteší), ale skôr zúčastniť sa a dať dokopy dobrú partiu priateľov rodinných príslušníkov. A aj preto sme sa tento rok po prvý krát zúčastnili súťaže vo varení gulášu v strednom Čepeni, ktorú organizuje TJ Rozkvet, kde sme tentoraz vsadili na kuchársku dvojicu Ďuri a Jaro.

Naše športové a aj spoločenské aktivity sa nám darí rozvíjať aj s podporou mesta Sereď. A o tomto, ale aj ďalších plánoch klubu pravidelne informujeme na našej internetovej stránke www.vodrasered.com, https://www.facebook.com/AfkVodraSered, na webovom sídle mesta https://www.sered.sk/s92_futbal a aj v mestskom informačnom médiu Seredské novinky.

zdroj: Mesto Sereď

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované