back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Škatuľky lásky s veľkým posolstvom už smerujú k seniorom

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Dva týždne sme sledovali, ako sa medzi verejnosťou šíri láska a dobročinnosť prostredníctvom iniciatívy s názvom „Koľko lásky sa zmestí do škatuľky od topánok“.

To čo pred šiestimi rokmi začalo ako malý projekt sa rýchlo rozrástlo do veľkých rozmerov. Počet ľudí, ktorí chcú byť súčasťou tejto krásnej myšlienky každým rokom narastá. Malá škatuľa od topánok tak v sebe ukrýva množstvo lásky, ktorá zahreje pri srdci osamelých či nevládnych seniorov v domovoch dôchodcov a centrách sociálnych služieb. V prípade ak sa v danom kraji pokryjú všetky zariadenia, balíčky sú dodávané aj do nemocníc na oddelenia dlhodobo chorých, geriatrie, hospicov, onkologické oddelenia, denné stacionáre, terénne výjazdové služby, rôznym charitatívnym organizáciam a združeniam, ktoré sa starajú o seniorov.

Balíčky by mali obsahovať niečo na zahriatie, pobavenie, maškrtenie a niečo na pohladenie duše. Aj tento rok sa zapájali jednotlivci, školy, inštitúcie aj firmy. Koordinátorka Zuzana Bellovičová uviedla: „Zber škatuliek sa ukončil avšak tým sa celý príbeh nekončí. Aktuálne všetky kontaktné osoby škatuľky poctivo kontrolujú, aby boli naozaj plné lásky a v prípade seniorov so zvláštnymi potrebami naozaj skončili s ideálnym obsahom. Celá kontrola zahŕňala odsledovanie dátumov spotreby, vyseparovanie oblečenia so špecifickou veľkosťou. Tieto veci smerovali samozrejme rovnako do domovov dôchodcov avšak v samostatnej taške. Skontrolovaných škatuliek bolo nakoniec 211 iba u mňa. Toto číslo však nie je za Sereď konečné, niektoré školy mali pridelené vlastné dobrovoľníčky.“

Škatuľky putovali do DD a DSS Sereď, Astoria senior care Sereď, DSS Šoporňa-Štrkovec atď. Celkovo však škatuľky v Trnavskom kraji poputujú do viac ako 60 zariadení. Mimochodom za predchádzajúcich päť ročníkov sa na Slovensku vyzbieralo 221 200 škatuliek. A to je dôkazom toho, že si myšlienka už našla cestu k mnohým dobrosrdečným ľuďom.

Zuzana Bellovičová aj touto cestou vyjadruje vďaku: „Z mojej strany patrí veľké ďakujem každému, kto akýmkoľvek spôsobom prispel do tohto krásneho projektu a to či už prípravou škatuľky, kresbou, dodaním separátnych vecí na dopĺňanie do škatuliek, zberom (hlavne mestský úrad a školy), prenášaním škatuliek a pod. Je to nádherná iniciatíva, ktorá nás teší a obdarovaným prináša radosť.“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované