back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

AKTUÁLNE: Stretnutie občanov s primátorom mesta Ondrejom Kurbelom – ONLINE

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Sereď | Práve teraz v priestoroch DKAFFE pri Dome kultúry v Seredi prebieha stretnutie občanov s primátorom mesta Ondrejom Kurbelom.

ONLINE prenos zo stretnutia môžete sledovať na SeredOnLine.sk

(kvalita prenosu je závislá od rýchlosti internetového pripojenia a to ako pri vysielaní, tak jeho príjme)

– – –

AKTUALIZOVANÉ

- Článok pokračuje pod reklamou -

 

Rok primátora Ing. Ondreja Kurbela: prijmite pozvanie na debatu o prvých 365 dňoch v kresle

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Ondrej uz to vybav konečne,ale dovianoc by mohol stáť mali by to Seredania pod stromček od teba

  2. Ďakujem veľmi pekne za revitalizáciu na Námestí Slobody – vnútrobloky
    Pekné a kvalitné dielo ! Pán primátor – dobrá práca !

  3. Ďakujem veľmi pekne za revitalizáciu na Námestí Slobody – vnútrobloky
    Pekné a kvalitné dielo ! Pán primátor – dobrá práca !

  4. je vidieť že nový primátor je slušný a férový človek. Na rovinu priznal veci čo sa mu zatiaľ nepodarili a to čo sa podarilo tak povedlal že to je spoločné dielo s poslancami. Myslím že za prvý rok toho spravil dosť. Držím mu palce aby sprovil všetko čo si dal do volebného programu.

  5. Zatiaľ na Trnavskej ulici nesvietia vianočné ozdoby,deťom to vadí lebo každý rok na to čakajú

  6. pozri si video a dozvieš sa….
    napríklad zohnal 320 000 euro na rekoštrukciu vnutroblokov ktora bude hotová do konca tohoto roka ……

  7. Naco s nim stracas cas? To hovado si prislo len kopnut. Jeho fakty nezaujimaju. Ani by ich nepochopil.

  8. Dakujem aj za ihrisko,chodniky na D.Štúra splnil sa sen.Aspon teraz nemusím v daždi šliapať po trávniku lebo vsade stala voda na chodníkoch.

  9. Dakujem aj za ihrisko,chodniky na D.Štúra splnil sa mi sen.Aspon teraz nemusím v daždi šliapať po trávniku lebo všade stala voda na chodníkoch.Ešte keby urobili chodníky za činžakmi na Dionyza u školy.

  10. tak sme sa dozvedeli zaujímavú vec. A síce že odpad ktorý v Malom háji zanechal pán Krošlák je jeho majetkom a firma ktorá si to chcela prenajať má tým pádom zviazané ruky. A k tomu nám pán Krošlák a jeho firmy dlhuju zhruba 150 000. Nespomína si náhodou niekto kto po tom čo Krošlák skončil v Malom háji a dal si žiadosť už ako iná firma o ďalši nájom presadzoval aby mu to mesto znova prenajalo. A to napriek tomu že už v tom čase mestu dlhoval desiatky tisíc. Nebol to náhodou brucho a jeho poslaneckí lokaji? A spomína si niekto ako brucho dal prednostovi Krajčovičovi odmenu vo výšle 65 000
    aj za to že nám sem doviedol slávneho pána Krošláka? Ak je primátor chlap na svojom mieste mal by vyzvať krajča aby aspoň časť odmeny vrátil a zbyšok by mal vrátiť brucho

  11. velmi pekne urobeny vnutroblok na Garbiarskej a krajsie to bude na jar ked bude aj trava a stromy pekne lavicky len ti psickari by mohli chodit k vahu a nie po chodnikoch spinit ked si po sebe nevedia spratat hovna

  12. Psíčkari majú kúsok odtiaľ výbeh, treba ich posielať tam, nech ich miláčikovia neosierajú zrevitalizovaný vnútroblok.

  13. Zbehla sa svata uderka,len holy ko…t je spraveny a sered bude nadalej chliev s trnovou korunou.

  14. …a mozes mu vygrcat takuto blbu, teba ritoblafa hodnu odpoved, lebo mas zrovna prestavku v sklade, kde prenasas odpad.

  15. mentálna úroveň niektorých diskutujúcich je na bode mrazu. Možno by stálo za úvahu niektorých presvedčit aby v deň volieb zostali radšej doma.
    Jedno je isté a síce že uroveň terajšieho primátora je oveľa vyššia ako toho predchádzajúceho a aj jeho prístup k riešeniu problémov. A po prvom roku sú už vidieť aj hmatateľné výsledky

  16. Vidis ty hulibrk ty nemas ani prestavku ked pises skoro rano,muklujes jak otrok,preto idu z teba taketo hovna,daj si antabus alkoholik.

  17. Mozes ich vymenovat nech sa pobavime aj my co nie sme kamarati z kostolicka, ktorym vdaka nemu cinkaju peniazky mesacne ?

  18. odporučam pozrieť si celé video a zistíš o akých hmatateľných výsledkoch hovoril primátor. Na čo to tu znovu rozpisovať. Pre tých ktorí sú zaujatí proti primátorovi je všetko málo. Keby im zniesol aj modré z neba aj tak by bolo málo modré

  19. Pán Pavol Kurbel dobre hovoríte že Krajčovič dostal odmeny 65000 € zato že zmenezoval akciu bioodpad, vďaka čomu má mať mesto úsporu. Ale nakoľko sa tak nedeje a mesto má stratu na tejto akcii tak je to podvod. Čiže by mal Krajčovič odmeny vrátiť. Treba podať podnet.

  20. O. Kurbel na aspoň odvahu stretnúť sa s občanmi. Tú za 12 rokov bačovania Tomčány s jeho pritakávačmi nenašli. Jediná ich priorita bola 1. liga a futbal. Na ostatné sa z vysoka kašlalo. Paradoxne však stav v akom sa štadión nachádza, krásne vystihuje zakončenie 12 ročnej éry ich spravovania mestského majetku. Po nás potopa.

  21. este na tom ihrisku d.stura by mali odhlucnit tie basketalove kose lebo to je stasne cez leto velky hluk stacilo by tam dat nejaku gumu aby to tak nebuchalo

  22. Pozerajte v televízii aké sú vianočné výzdoby miest a obcí.A v Seredi – úbohosť. Keď ušetria na zrušenom ohňostroji,je tu možnosť niečim prekvapiť.Ale suplovať to budú MŠ a žiaci ZŠ.A to robil aj jeho predchodca. Som sklamaný,a to som vás volila.Zatiaľ len reči „a skutek utek“.

  23. obojpohlavna Tereza musite sa so svojou sťažnosťou obratiť na poslancov. Tí rozhoduju aj o peniazoch na výzdobu. Spomínate si na peknú veľkonočnú výzdobu? Do teraz sme ju v podstate nemali. Primátor si dovolil zabezpečiť veľkonočnú výzdobu a svorka poslancov čo mu stále hádžu polená pod nohy ho za to skoro utopila v lyžičke vody. Pre túto partiu totiž platí čím horšie tým skôr sa Kurbela zbavíme

  24. Diera v chodníku na Vonkajšom rade pred panelakom už viac rokov. Všetci úradníci mesta berú peniaze a začo? Nikto nič nevidí, stačí chodiť do práce, občanom zvýšiť dane, nech sa majú úradníci mesta dobre. Ondrejko sa pomodlí v dobrej viere ze raz pôjde do neba,to stačí ci nie?

  25. ta diera o ktorej pišeš je tam už asi 10 rokov. Prečo na ňu upozorňuješ až teraz? Za Tomčányiho si sa bál na to upozorniť aby si nemal z toho problémy?

  26. Aj toto je pozitívum nového vedenia. Že sa občan, ktorý bol 10 rokov ticho, teraz nebojí ozvať.
    A možno začnú aj poslancom, hovoriť, aby sa spamätali a konečne schválili v rozpočte niečo aj na vianočnú výzdobu. A možno zistia, že ju má na starosti riaditeľ domu kultúry, ktorý bol dosadený bývalým vedením a čuduj sa svete väčšina poslancov je s ním spokojná! Prečo? Asi lebo musia….

  27. Anonym 4. decembra 2023, 11:19!
    Dom kultúry Sereď je rozpočtovou organizáciou Mesta Sereď so samostatnou právnou subjektivitou. To znamená, že peniaze na činnosť DK schvaľujú poslanci MsZ pri tvorbe rozpočtu a počas roka pri schvaľovaní zmien rozpočtu. Ak na tohtoročnú výzdobu mesta počas Vianoc bola v rozpočte na rok 2023 schválená určitá čiastka, riaditeľ DK je povinný túto dodržať. Jeho povinnosť dodržiavať rozpočet vôbec nesúvisí s tým, kedy a kým bol menovaný do funkcie. Dnešným problémom sú dodatočne navrhnuté zmeny nad rámec plánovaných výdavkov pôvodného rozpočtu, ktoré vždy znamenajú potrebu väčšieho množstva peňazí. Inak povedané. Svetielok, anjelikov, hviezdičiek a čečiny môže byť viac, ale aj stáť to bude viac. Nápady sa nikdy neminú. Iba peniaze na ne nemusia stačiť.

  28. Upozornovalo sa aj za Tomcanyiho a casto,len sme si mysleli,ze uz za Kurbela nebudeme musiet upozornovat,poukazovat na chyby ,pomalost riesenia problemu atd.
    P.Kurbel sluboval,ze vsetko pojde rychlejsie,transparentnejsie,prehlad vo financiach a zrazu chalan nezvladol ani zabezpecit trivialnu vec kosenie travy. Presne ako matovicova vlada.
    Uz sme sa X krat presvedcili ze KDHci su v realnom zivote nepouzitelny.

  29. Transparentnosť ako vyšitá
    Po komunálnych voľbách v novembri 2022 som očakával naplnenie sľubov vyjadrených slovami: „V Seredi, ktorá komunikuje s občanmi, v meste kde komunikácia mesta je zrkadlom samosprávy, vstupnou bránou pre občana a jeho pozvánkou na spoluprácu. Mesto si vďaka nej buduje vzťah so svojimi obyvateľmi.“
    Realita je iná. Ľudia, ktorí tak radi hovorili o potrebe plurality názorov, utrpeli stratu pamäte.
    Horehronská obec Beňuš s 1 136 obyvateľmi vydáva tiež svoje noviny. V pravidlách pre ich tvorbu okrem iného rozhodla, že: „Rokovanie redakčnej rady je verejné, termín rokovania redakčnej rady sa zverejní 7 dní pred konaním na internetovej stránke obce.“
    Do konca roka 2022 pracovala Redakčná rada Seredských noviniek podľa dnes už zrušených uznesení zastupiteľstva. Nemala štatút ani smernicu upravujúcu jej činnosť. Ak sa chcel niekto zúčastniť na jej rokovaní, tak sa jednoducho ozval a mohol prísť.
    V roku 2023 došlo k zmene a v Seredi, kde komunikácia mesta je zrkadlom samosprávy, vstupnou bránou pre občana a jeho pozvánkou na spoluprácu sú zasadnutia redakčnej rady neverejné.
    Podmienky pre účasť na rokovaní redakčnej rady SN sú v Smernici o vydávaní mestských novín – Seredské novinky vyšperkované tak, že iné osoby si redakčná rada môže podľa potreby prizvať . Ak teda môže, tak aj nemusí, a nepozvaný tam v takom prípade prísť nemôže. A teraz topka. Primátor alebo poslanec má o „audienciu“ redakčnú radu najprv požiadať.
    Neveríte? Citujem príslušnú časť Článku 7 smernice:
    „4/ Zasadnutia redakčnej rady sú neverejné. Redakčná rada môže podľa potreby prizvať na rokovanie primátora mesta, poslancov mestského zastupiteľstva, prednostu mestského úradu, zamestnancov mestského úradu a organizácií zriadených a založených mestom a odbornú verejnosť, iné osoby, avšak bez práva hlasovať.
    5/ Rokovania redakčnej rady sa môže na požiadanie zúčastniť primátor mesta a poslanec mestského zastupiteľstva bez práva hlasovať.“
    Hovorí sa, že na isté miesto aj kráľ pešo chodí. V našich podmienkach by o účasť aj na tom mieste musel asi najprv požiadať.
    27.11.2023 som požiadal o uverejnenie tohto textu na stránke mesta.
    Dnes som od predsedníčky redakčnej rady pani Daniely Vaškovej Kasákovej dostal túto odpoveď: RR SN sa zhodla, že Váš článok nezverejníme, nakoľko je Váš príspevok nepravdivý.

  30. veslo ak som dobre pochopil ty chceš uverejňovať klamstva a oni ti to nechcú uverejniť. A ty sa tomu čuduješ. Zrejme si si nevšimol že tvoj majiteľ už nie primátorom a tak už nemôžeš uverejňovať klamstvá ako si to robil v minulosti

  31. Anonym 4. decembra 2023, 14:25 !
    Mysli si čo chceš. Dokáž jediné klamstvo v texte uverejnenom 4. decembra 2023, 12:57.

  32. Lubko a čo si to ohraničil že iba v texte uverejnenom 12.57? My si chceme predsa pripomenúť všetky tvoje klamstvá

  33. 4. decembra 2023, 15:32 !
    Tak si pripomeňte. Napíš, čo považuješ za moje klamstvo, uveď, kde som ho preukázateľne vyslovil, napíš aká bola skutočná pravda, a čo ju dokazuje. Nech sa pobavím.

  34. Luboš pripomeniem ti len jedno klamstvo a to by ti mohlo stačiť. Keď sa uskutočnila tá rabovačka a podvod na obyvateľoch Serede ohľadnom vykurovania a teda Mestského bytového podniku tak Tomčányi tvrdil že kotolne na Komenského a Fándlyho škole sú v katastrofálnom stave a že sme školy pripojili na centrálne vykurovanie preto aby sme nemuseli vo veľmi krátkej dobe meniť kotle za desiatky tisíc eur. Bolo mi jasné že je to sprosté klamstvo. Preto som zohnal súdneho znalca s ktorým som išiel na obhliadku kotolní. Ten potom urobil znalecké posudky v ktorých jasne uviedol že kotle mohli bez problémov ešte dlho fungovať. Mimochodov všetko som platil z vlastného. Posudky ešte mám. Ty si ma na zastupiteľstve obvinil že som si bez dovolenia aj keď som bol poslanec dovolil vstúpiť do kotolní. Pravda bola taká že riaditeľka Komenského a jej zástupkyňa sa tak báli Tomčányiho že keď som hľadal riaditeľku aby som ju požiadal o povolenie ísť do kotolne tak mi povedali že riaditeľka je v druhej budove. Tam mi povedali že je v prvej budove a takto ma odpinkáváli sem a tam. Nakoniec mi otvoril kotolník a ten ma tam pustil.
    Riaditeľ Čomaj mi dal k dispozícii kotolníka a poskytol mi všetko o čo som ho žiadal. Ty si však tvrdil že som bez povolenia bol v kotolni na Komenského škole a aj na Fándlyho škole čo bolo klamstvo. Neskôr keď riaditeľ Čomaj potvrdil že klameš tak si povedal že sa mi ospravedlníš. Do dnes si tak neurobil. Stači Luboš ale mám pokračovať?

  35. Anonym 4. decembra 2023, 16:43!
    1/ Pavol, vôbec som nepochyboval, že si bol autorom.
    2/ VYHLÁŠKA Slovenského úradu bezpečnosti práce z 23. decembra 1975 na zaistenie bezpečnosti práce v nízkotlakových kotolniach § 20 Povinnosti prevádzateľov – Prevádzatelia sú povinní zabezpečiť bod 5) – udržiavanie poriadku v kotolni, pričom majú najmä dozerať, aby sa v kotolni nevykonávali práce, ktoré nesúvisia s jej prevádzkou a údržbou, a aby sa v kotolni nezdržiavali nepovolané osoby. Teda. Cudzie osoby bez vedomia a súhlasu prevádzkovateľa nemali čo v kotolni robiť. Ani poslanci MsZ.
    3/ Nie ja som tvrdil, že na Komenského a Fándlyho škole sú kotolne v katastrofálnom stave. No skôr, či neskôr by ale k výmene kotlov dôjsť muselo.
    4/ Na centrálne vykurovanie sme napojili všetky budovy vo vlastníctve mesta
    a vďaka tomu sme neskôr mali možnosť vyrokovať nižšiu jednotkovú cenu za plyn.
    5/ Následne boli objekty mesta zatepľované a nainštalovaná bola regulácia vykurovania. Zrušenie lokálnych kotolní malo za následok zníženie emisií v meste. Pokračovali sme aj zrušením niektorých kotolní na sídliskách. Bol to správny strategický krok. Pod stratégiou rozumiem dívať sa dopredu, predvídať a kalkulovať. Ty si si vybral ochranu parciálnych záujmov. Iste aj to je cesta. Ale iba vtedy, ak by bol zriaďovateľom základných škôl štát a nie mesto.

  36. Máš pravdu. A nebudeš sám, kto sa ospravedlnenia nedočká. Lebo v prípade, ktorý osobne poznáš ospravedlnenie nariadil súd platným rozhodnutím. Takže kto si bez viny hoď prvý kameňom.

  37. P. Veselicky. A teda objasnite aj ako to vlastne je a bolo s tou odpadovou spoločnosťou. ? Ten dlh? ?

  38. luboš zase odvádzaž pozornosť chcel si aby ti ľudia napísali čo považuju za tvoje klamstvo, aby uviedli kde si ho preukázateľne vyslovil, ďalej hore píšeš aby ti napísali aká bola skutočná pravda a čo ju dokazuje vraj nech sa pobavíš. Asi si si nevšimol že ľudia sa bavia na tebe .
    A čo sa týka tých kecov o výhodnosti prenajatia Mestského bytového podniku respektíve vykurovania. Tie keci ti neuveria ani detičky v škôlke. Pravda je taká ze pár zmrdov okradlo obyvateľov tohoto mesta o majetok v hodnote niekoľko miliónov eur. A tí istí okradnutí sereďania sa každoročne skladaju a znovu nechávaju okrádať od tých istých zmrdov v podobe zvýšených platieb za teplo a teplú vodu. Teba to však evidentne netrápi lebo ty máš svoj kotol a ani emisie ktoré vytváraš ťa neznepojujú.No a na záver ak chceš môžeme pokráčovať v tvojich dokázateľných klamstvách aj s tým kde a kedy si ich vyslovil

  39. pán veselický pán majko vám to naložil.tú pasáž som na videu pozeral aspoň šesť razy.prečo ste zmĺkol keď dohovoril?

  40. Pol dna riesim ine veci a uz sa parazit do diskusie znovu prehryzol.

    Lubomir Veselicky, Ty si ako šváb alebo plostica a este k tomu bez stipky hanby. Uz aj VEREJNE som Ta vyzval, aby si na SOL neparazitoval a Ty sem das to, co Ti ako klamstvo odmietla uverejnit aj redakcna rada SN.

    Lubos, nehanbis sa fakt ani trochu? Snad cely zivot ides na naklady inych – najskor SOL, potom mesto, teraz znovu SOL.

  41. Ak mozem.Ak sa tu da bavit a pisat o kulturaku?
    Dokedy bude kulturak v takom stave ako je?Chodim ale uz nebudem ako asi vela ludi zo Serede.Radsej Trnava alebo Nitra.Kulturnejsie.
    Zima pri vstupe do saly.WC este z roku 1980.Strasneeee.Musim doma ist a vydrzat.Obdivujem tych co tam musia.Nemyslim na hygienu ale to ako vyzeraju v roku 2023.To ozaj kulturak nato nema.
    Videl som jednu zmenu.Byvaly New York.Ten zmenily pekne.Na to mali??A vestibul a vstup do saly divadelnej a tie Wcka uz nemozu alebo preco.Hnus a grc.Ale asi ake vedenie tak taky kulturak.Prepacte mi ale je to asi tak.Ak ?Su dake podujatia?Preco nemozu byt v Kine Nova?
    Pomerne dobre vybavene.Ved tam byvali.Dobre sedenie,bufet ,Wcka na urovni.Kto rozhoduje ci tam nieco smie byt alebo nie?Zamyslite sa niekto z mesta aj nad tymto.50 ludi na filme alebo 350 ludi na podujati?Hmmmmmm????Co je pre mesto lepsie a kulturnejsie???Fakt na zamyslenie.
    Nemohol som byt v tom Dkafee na stretnuti z primatorom ale spytal by som sa.Dakujem a snad to niekto niekde prednesie a vsimne si to.Chcem chodit na podujatia a chcel som podporit Sered a nie ine mesta.Ale vyzera to tak ze dokial niekto nezasiahne tak ine nam nic neostava.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované