back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Motorkár v Hornom Čepeni radšej spadol, akoby mal naraziť do auta – VIDEO č. 8

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Sereď | Tento videozáznam bezpečostnej kamery Mestskej polície v Seredi zachytáva situáciu, kedy motorkár pravdepodobne nemal istotu, že vodič auta ho registruje a tak ešte pred nárazom skončil na vozovke.

Predvídanie v cestnej premávke je veľmi dôležité, no ak by sme mali pred každou križovatkou predvídať, resp. predpokladať, že autá z vedľajšej cesty nám nedajú prednosť a konať tak, aby sme v takom prípade dokázali zastaviť a vyhnúť sa tým zrážke, asi by sme sa ďaleko nedostali.

Zoberme si z uvedenej situácie ponaučenie a správajme sa tak, aby k takýmto situáciám nedochádzalo.

O živote môže rozhodnúť sekunda nepozornosti.

Mestská polícia k prípadu uviedla:

Táto situácia bola zaznamenaná v Hornom Čepeni, kde vodička vozidla vychádzajúca z vedľajšej cesty svojim spôsobom jazdy navodila u prichádzajúceho motocyklistu dojem, že nezastaví a tým obmedzila a ohrozila motocyklistu, ktorý reagoval radšej pádom z motorky ako by mal naraziť do vozidla.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Veľmi málo stačí, aby došlo k nešťastiu. Sekundy rozhodujú! Buďte pozorní, zodpovední a vždy radšej 2 krát prehodnoťte situáciu, než by ste mali spôsobiť nejakú dopravnú nehodu.

– – –

 

Bezpečnosti na cestách a prevencii sa venujeme tu:

 

Predchádzajúca časť:

Staršiu pani nepozorný vodič zrazil priamo na priechode pre chodcov v Seredi – VIDEO č. 7

Ďalšie nehody a incidenty zachytené objektívmi kamier MsP si môžete pozrieť tu:

Objektívmi kamier Mestskej polície

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Ak by som siel v aute namiesto motorkara tak by som dupol na brzdu (Aj tak by som to neubrzdil, auto buchnute, mne by buchli pri najhorsiom airbagy). V jeho pripade si myslim ze to bola najlepsia volba, sa suchnut na zem, inak by spravil salto cez kapotu. Nemal sa ani kam vyhnut, kedze z pohybu auta sa zdalo ze sa mu chysta skrížiť cestu.
    A nakoniec auto vychadzalo z vedlajsej, takze auto/motorka na hlavnej nemalo dat dovod na spolanie/zmenu smeru jazdy.

  2. tetka nemala co hladat v jazdnom pruhu, kde isiel motorkar, prednost sa nedava tak, ze sa nasackujes pomaly do polovice pruhu, este sa na 10x rozbieha do krizovatky. keby ide motorkat na aute, tak jej krasne vezme predok, pri tom jej cukavom rozbiehani sa clovek ani nevie predvidat, co urobi a ako sa vyhnut.

  3. Ja keď vidím takéto šoférky, je mi zle…sedia za volantom jak vystrašené sliepky, držia volant za desať dve, oči nacapené na čelnom skle a robí im problém prejsť cez retardér, nieto ešte rozbeh do kopca
    Nechápem, načo si robia vodičák ľudia, ktorí si neveria…zbytočne ohrozujú ostatných

  4. zaujimave video, na mna to skor sposobi akoby motorkarovi prislo nahle nevolno alebo nieco na tento styl, pretoze ako umyselny pad to vobec nevyzera, cely je nejaky „mlandravy“

  5. Skor ten radobymotorkar nedokazal udrzat tazku masinu na kolesach. Baba cukla asi meter do cesty a uz stala ked sa zdrbal jak kabela. Z protismeru nic, takze mierny posun do lava a mohol ist dalej. Ale on to neudrzal.

  6. Anonym 1. decembra 2023, 9:33: vobec to tak nevyzera. Uz pocas padu a aj pocas neho vyzera ze je v bezvedomi.

  7. Z tej vedľajšej cesty sa zle vychádza je tam briežok a není vidieť do strán keby je nižšie, rybáry co chodia od ramena vedia o čom píšem.

  8. Pre ja – video poskytla mestska pol. keby to bolo ako pises, asi by to bolo v popise. A je to tak ako pise kecup. Aj z toho videa je vidno, ze baba posunula auto o meter aby videla cez to cervene vlavo.

  9. Keď si dobre pozriete spomalený záber, on brzdil prednou brzdou a to ho neudržalo na ceste (17 sek., očividne išlo koleso do šmyku na úrovni začiatku priechodu pre chodcov). Netvrdil by som teda, že radšej spadol. Možno ani nechcel, ale s prednou brzdou to treba vedieť.

  10. 14,08 nie nie je. Vychadzas z jamy a v zornom poli pred priechodom stoji auto. Musis vyjst s prednymi kolesami do cesty.

  11. Mám taký pocit že to úmyselný pád nebol, začal dosť silno brzdiť už pred tým prechodom a proste tú mašinu neudržal a spadol. Na vine je jednoznačne vodička vychádzajúca z vedľajšej cesty aj keď je tam naozaj dosť špatný výhľad (tí čo tade jazdia vedia). Možno keby nebrzdil ale sa jej proste vyhol tak by to dopadlo bez ujmy ale je to len úvaha, mudrovať nechcem, ako sa vraví „po vojne je každý generál“. No nevyzerá to na nejaký silný náraz tak to pravdepodobne dopadlo bez vážnych zranení a to je hlavné.

  12. Keby zabrzdil zo zadnou brzdov nic sa mu nestane lenze s prednou to je jasne šmyk ale ta vodička stresovala je vinik

  13. Kazdy kto jazdi na moto dobre vie ze zadnou brzdou by nic nevyriesil a smyk moze dostat ovela lahsie ako pri prednej,nehovoriac o tom ze ucinok zadnej je neporovnatelne nizsi.
    Brzdil vcas ,mozno nie gradualne zrovna a preto sa mu zamklo predne koleso do smyku,ale narovinu kto z nas si moze povedat na 100% ze by to spravil v tom casovom okne lepsie, ked ma clovek na rozhodnutie zlomok sekundy? Urcite reaguje inak ako teraz ked sa nato pozera s kludom a ma cas…uhnut sa ked clovek nemoze predvidat kam vodic auta pojde je dalsia vec.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované