back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Staršiu pani nepozorný vodič zrazil priamo na priechode pre chodcov v Seredi – VIDEO č. 7

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Sereď | Ako dôležitá je pozornosť pri šoférovaní dokazuje aj tento videozáznam bezpečnostnej kamery Mestskej polície v Seredi. Na videozázname je vidieť náraz vozidla do staršej panej, ktorú vodič zrazil priamo na priechode pre chodcov.

Predmetný videozáznam dokonca zohral svoju úlohu aj pri vyšetrovaní tohto prípadu, aj keď až dodatočne – po našom upozornení.

O živote môže rozhodnúť sekunda nepozornosti.

Mestská polícia k prípadu uviedla:

Táto dopravná situácia sa stala na priechode pre chodcov na Cukrovarskej ul. Chodkyňa prechádzala cez priechod presne podľa predpisov a prichádzajúci vodič, napriek tomu, že mal dostatočný výhľad z vozidla, nikto nešiel pred ním a ani oproti nemu, neskoro spozoroval chodkyňu a ľavým predným nárazníkom chodkyňu nabral na vozidlo. Podľa záznamu chodkyňu spozoroval ani nie 10 metrov pred nárazom!

Nakoľko vodič bol staršieho veku, je treba práve v tomto veku dávať oveľa väčší pozor na celkovú situáciu v premávku.  Dynamika v cestnej premávke sa radikálne zrýchľuje a preto u všetkých  vodičov je nutné, aby včas predvídali a reagovali.  Veľmi málo stačí, aby došlo k nešťastiu. Sekundy rozhodujú! Buďte pozorní, zodpovední a vždy radšej 2 krát prehodnoťte situáciu, než by ste mali spôsobiť nejakú dopravnú nehodu.

- Článok pokračuje pod reklamou -

– – –

 

Bezpečnosti na cestách a prevencii sa venujeme tu:

 

Sumár predchádzajúcich častí:

Prvá séria videozáznamov bezpečnostných kamier Mestskej polície bola pre prevenciu úspešná. Pozrite si ich všetky v článku

Ďalšie nehody a incidenty zachytené objektívmi kamier MsP si môžete pozrieť tu:

Objektívmi kamier Mestskej polície

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Osvetlenie v meste vo večerných hodinách je nedostatočné. Je otázkou času, kedy sa podobná situácia stane znova. Fándlyho ulica bola okolo piatej absolútne bez svietenia.

  2. Majko este ze PZ SR je tak vďačna tema, ked neni o com pisat alebo do čoho pichnúť. Nezastavam si PZ, ale aký ma toto význam davať na net?

  3. Zraziť sa dá iba ten chodec, ktorý sa nevie aspoň pozrieť na prichádzajúce auto. Môžete ma tu aj zniesť pod čiernu zem, ale je to tak. Samozrejme vina vodiča je jasná, ale netreba sa na priechode tváriť ako nesmrteľný. Keď idem cez priechod pre chodcov, pozerám priebežne naľavo/napravo a sledujem situáciu. Keby tetuška otočila hlavu doprava, vedela by zareagovať.

  4. ozaj ste tak sprosty že nevidíte že je to 7 video a ide tam o prrvenciu? mna to náhodou zaujima a rada si to pozriem aj 3 krát. títo ludia by nemali čo robiť za volantom

  5. no ty vole, a to si vycital v slniecku?
    ta pani uz bola skoro na druhej strane cesty a isla po prechode, tak ako mala. dufam, ze ty na verejnosti nechodis.

  6. Fándlyho ulica, už som aj na mesto pisal .Na mestskú políciu som pisal , odpísali ze o tom vedia .Vraj je to nahlásené…. Na čo čakajú…. Kým tam niekto niekoho okradne alebo čo… Už od piatku neosvetlena ulica…hnus

  7. Anonym 28. novembra 2023, 8:28
    Ked prechadzas cez cestu mas sa pocas prechadzania pozerat na obe strany. Ak by totiz napr. vo vedlajsom pruhu stalo auto/prekazka tak vodic by nemal sancu pani vidiet. Z videa je tiez zrejme ze pani sa nepozerala ani doprava.

  8. Ako vodič si všímam správanie chodcov idúcich po priechode pre chodcov, ktorým dávam prednosť. 90% z nich sa za celý čas čo ide po priechode nepozrie ani na jednu stranu. Nič, len klapky na očiach. Vždy si pomyslím, že teba keby niekto sfúkol, ani nebudeš vedieť čo to bolo. Taký pocit nesmrteľnosti nepochopím. Ale v nemocnici (v lepšom prípade) sa môžeš biť do pŕs, že si mal prednosť. To ti určite pomôže.

  9. Jazdim dlhsie ako si ty na svete. Ale nikdy by som v takomto pripade nehladal vinu na strane tej tetky. Pozri si to video este sto x a snad pochopis… A este, toho stareho zmrda poznam a viem ako napicu jazdi.

  10. Prepac, ale ziadne medzi riadky . Pani bola skoro na konci priechodu, ten bol dost osvetleny, nemohol nevidiet. Vsimni si ako tu sunku kruti ked zacne brzdit. To, ze niektori chodci skacu pod auta je bohuzial pravda, ale to nie je tento pripad. Staremu hajzlovi odobrat papiere a do konca jeho spinaveho zivota sa bude plantat pesi.

  11. Zhodneme sa na tom, že vodič nielenže bol na vine, ale nie je ani spôsobilý jazdiť. Ja som ale opisoval správanie chodcov na priechode pre chodcov, že nepozrú ani na jednu stranu. A to je aj prípad tento babičky. Pretože tvrdím, že zraziť sa dá len ten, kto si nedáva pozor. Ak už ten pozor nedáva vodič. A v tej poslednej vete som aj spomenul, že síce chodec mal prednosť, ale v nemocnici mu to nepomôže. Čiže som uznal chybu vodiča z právneho hľadiska.

  12. Ten pán jazdí jak blázon..🫠🫠🫠
    rozbehnutý po chodníku za kauflandom pravidelne, čudujem sa že to je jeho prvá obeť…

  13. Prene tak ako píše KK 30 Nov.ze ten pán jazdí jak blázon rozbehnutý po chodníku za kauflandom áno chodí po chodníku od jeho bytovky až po koniec teda dráčik a tam sa pripája na cestu stým pánom mám zle skúsenosti

  14. …a nie len ty, Iveta. Snad kazdy, kto toho stareho huja stretol za volantom tej smradlavej sunky vie svoje.
    a vobec, ako to, ze este jazdi?

  15. Tento tyzden mi tento pan za kauflandom skoro zrazil tehotnu manzelku pretoze to supol cez travnik medzi cinziakmi na chodnik.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované