back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Ranná nehoda priamo na priechode pre chodcov. 85 ročný vodič zachytil staršieho chodca

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

KR PZ Trnava |MM|  Dopravní policajti boli dnes ráno vyslaní na Rybníkovu ulicu v Trnave, kde malo dôjsť k stretu osobného auta a staršieho chodca.

Počas rannej špičky prechádzal 73 ročný muž po priechode pre chodcov, keď ho tesne pred deliacim ostrovčekom malo zachytiť auto Renault Thalia. To šoféroval 85 ročný dôchodca. Starší chodec po zrážke spadol na zem, pričom utrpel vážne zranenia ramena.

Policajná hliadka podrobila vodiča dychovej skúške, ktorá prítomnosť alkoholu nepotvrdila. Alkohol v dychu policajti nezistili ani zranenému chodcovi.
Policajti na mieste zadržali dôchodcovi vodičský preukaz.

Presné príčiny a okolnosti zrážky naďalej vyšetrujeme a vo veci sme začali trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti.

DÁVAJTE SI NA CESTÁCH EXTRA POZOR

Upozorňujeme všetkých účastníkov premávky, aby najmä teraz, keď sa na cestách pohybuje zvýšený počet chodcov, cyklistov ale aj „ sviatočných“ či starších vodičov, na cestách zvýšili svoju pozornosť a boli maximálne opatrní.

Starším vodičom nad 65 rokov pripomíname, aby pravidelne absolvovali povinné lekárske prehliadky a potvrdenie od lekára mali pri každej jazde pri sebe.
Rovnako si pred tým, ako sadnete za volant zvážte, či váš zdravotný stav a schopnosti sú dostatočné na to, aby ste bezpečne dorazili do cieľa. Zároveň žiadame príbuzných, aby v prípade, že vedia o zníženej schopnosti šoférovania u svojho blízkeho, mu za volant nedovolili sadnúť.

- Článok pokračuje pod reklamou -

V rámci vlastnej bezpečnosti zas upozorňujeme chodcov, aby sa predtým ako vkročia na cestu riadne presvedčili, či je to pre nich skutočne bezpečné a či ich vodič prichádzajúceho vozidla skutočne zaregistroval a reaguje na nich.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. 85 rocny dochodca nema co robit za volantom ….nevidí,nepočuje,a mysli si ze ma stale prednosť….

  2. Vekom to nie je..
    Ale jednoznačne treba zaviesť povinné psychotesty pre všetky skupiny VP a začať od vodičov nad 65 rokov.
    Problémom sú títo psychopati, ktorých všetci volajú „sviatoční vodiči“.
    Už neraz som videl takého dementa, ako sa mi drbol pred auto zo stopky, bez pokusu sa aspoň pozrieť, či môže, potom vliekol 30 celou dedinou a prechody v tej „závratnej rýchlosti“ neriešil..
    Mám kolegov, čo jazdia na nákladných, majú 65 a viac, no mnoho mladých by zahanbili. Ale sú aktívny vodiči, pravidelne musia absolvovať psychotesty a zdravotné prehliadky.

  3. Ten kto ma 65rokov a viac, treba opraviť ten hlúpi zákon každý rok treba nové potrvdenie pre vodičov nad 65 rokov.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované