back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Seredské novinky 7/2023 sú na ceste do Vašich poštových schránok

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď /  Novembrové vydanie mesačníka Seredské novinky je práve na ceste do Vašich poštových schránok. Čo si v nich nájdete?

Radnica informuje o najaktuálnejších projektoch, novinkách a zverejňuje užitočné správy pre svojich obyvateľov. Neprehliadnite napríklad termíny posledného zberu bioodpadov od rodinných domov a termíny zberu objemných odpadov.

Novinky vás prevedú sumárom uplynulých udalostí v Seredi, pozornosť zamerali na premenovanie Sokolovne na Šporotvú halu Alberta Kudelu alebo významné ocenenie pre zamestnankyňu Centra pre deti a rodiny Sereď Janku Hrdlovičovú.  

O tom, ako sa postarať o pokojné a dôstojné plynutie sviatočných dní na našich cintorínoch, ako zanechať po sebe na cintorínoch čo najmenej odpadov a aké je posolstvo nastávajúcich dušičkovských dní vysvetlil v príhovore kaplána farnosti Sereď Ladislava Mišuru.

Ako sa vám páčia tlačené Seredské novinky v novom šate? Na otázku mesiaca odpovedali oslovení respondenti.

Prevencia drog začína v rodinách a v komunikácii, zhodli sa ľudia z praxe. Pre rubriku Bezpečné mesto popísali, ako sa v Seredi bojuje za očistenie mesta od drogových návyklostí a za udržania ľudí i celých komunít čo najďalej od všemožných negatívnych dosahov drog.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Čo sa v oblasti školstva v Seredi za ostatné obdobie modernizovalo?

Ktorý osvietenecký velikán navždy poznačil dedinku Šintava a mestečko Sereď a ktorý zabezpečil, že sa o našom chotári svojho času hovorilo ako o Hornouhorskej Florencii?

Traja výhercovia, ktorí správne vylúštili tajničku v predchádzajúcom čísle, si môžu prevziať lístky na Radošinské naivné divadlo, ktoré vystúpi v Dome kultúry Sereď 21. novembra 2023 s predstavením Deti doby (výhercovia: Daniela Sarková, Martin Dubovanský, Mária Štibrányiová).

Program na november bude opäť pestrý a aj Kino Nova pozýva na zvučné tituly do svojich zmodernizovaných priestorov.

Seredské novinky v novom šate sú distribuované do vašich schránok Slovenskou poštou. Budeme veľmi radi, ak nás o doručení / nedoručení budete informovať, aby sme vedeli zabezpečiť prípadné vylepšenia v distribúcii. Kontakt: zuzana.slahuckova@sered.sk, zodpovedná redaktorka Seredské novinky.

 

zdroj: Mesto Sereď

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Vďaka roznáške novín v počasí, kedy by človek nevyhnal von ani psa, nieto ešte poštára, sme Seredské novinky 3. 11. 2023 našli v časti schránky mierne zastrčené ale o to viac premočené.
    Po ich prezretí som zistil, že sedem článkov napísala neznáma redakcia, v štyroch prípadoch nebolo pri článkoch uvedené žiadne meno autora. Autorkou sedemnástich je Iveta Tóthová, autorkou štyroch rozsiahlejších Zuzana Slahučková. Za zaujímavé a obsahovo hodnotné považujem články Mesto rozdalo 140 kusov sadeníc ovocných stromov, Sokolovňa po novom nesie meno Športová hala Alberta Kudelu, Janku Hrdlovičovú z SCR Sereď ocenila ministerka práce, sociálnych vecí a rodiny SR , Prevencia drog začína v rodinách a v komunikácii, hovoria ľudia z praxe a Novým zariadením sa z materskej školy stala moderná budova s veľkorysými priestormi.
    Za podarený považujem článok s názvom Ako sa vám páčia Seredské novinky v novom šate? Najmä ak si uvedomím, že obsahuje popis procesu tvorby prostredníctvom nového dodávateľa, štruktúru redakčného tímu, osobné stanoviská tvorcov k práci s novinami a mnohé ďalšie informácie. Iba odpoveď na otázku v názve nie. Našťastie. Redakčný tím sa tak vyhol samochvále. Ak by ale tvorcovia Seredských noviniek mali skutočný záujem o názory obyvateľov Serede na aktuálne Seredské novinky (presnejšie od č. 4 – po číslo 7) môžu vyhlásiť anketu s týmto názvom. Ja som sa k ich obsahu vyjadril kriticky a vážne som sa divil, že mi môj pohľad na SN v tlačených novinách aj uverejnili.

  2. Anonym 3. novembra 2023, 14:35!
    Takto to dopadne, keď niekto bez overenia trepne svoju žlč do diskusie.
    Od 22. 3. 2021 do 16. 6. 2021 bolo na webovej stránke mesta Sereď uverejnených 28 článkov na tému Mestské povrchy so 140-timi fotografiami, 5 článkov na tému Mestská zeleň s 25-timi fotografiami a 10 článkov na tému Mestská parkovacia politika s 50-timi fotografiami. Všetky fotografie poukazovali na zlý technický stav nasnímaných priestorov. Autorom všetkých štyridsiatich troch článkov je manžel dnešnej poslankyne a členky teamu Ondro Peter Sabo.

  3. Ale kritizuje, len su ludia, ktori to pravo kritizovat stratili. Aj ked je dovod na kritiku, ale oni nie.

  4. Zľutovali sa nad tvojim nešťastím a uverejnili ti to. Vidíš tak máš aspoň pár kamošov.

  5. Veslo fotku máš v Seredských novinkách videl si sa? Pekne si sa okadil aj s pani napichana huba co z nej samochvala trčí.

  6. Na Seredských novinkách nie sú dôležité fotografie autorov článkov. Kto ako vyzerá nie je pre duševne vyrovnaného čitateľa, ktorý sa chce nie čo dozvedieť, dôležité. Na margo našich novín č. 6 som napísal ešte 9. 10. 2023 niekoľko pripomienok, ale „transparentná“ samospráva môj článok odmietla uverejniť. Tu je.
    Ako vidím októbrové Seredské novinky č. 6
    Ani tretie tohtoročné číslo SN v menšom formáte sa od úrovne štvorky a päťky veľmi nelíši. Sedem článkov písala „redakcia“. Kto to tak asi môže byť, keď Seredské novinky žiadnu redakciu nemajú? Majú iba redakčnú radu, no jej členovia zatiaľ s výnimkou pani Ruženy Scherhauferovej a Daniely Vaškovej Kasákovej články nepíšu. Plagáty dáva riaditeľ DK, program kina NOVA jeho vedúci a tajnička je asi sponzorským darom.
    Autorské zázemie sa značne zmenšilo. V októbrovom čísle som narátal celkom 12 konkrétnych autorov a trinástym je neznáma redakcia. Vloženie novín do poštovej schránky je rýchlejšie ako umiestnenie Seredských noviniek do archívu na webovej stránke mesta. Doma ich mám štyri dni, no na webovej stránke ani 9. 10. 2023 mesta neboli. Úloha na umiestnenie splnená nebola. Otázkou je, či vydanie takéhoto pokynu má vôbec niekto v náplni práce.
    Jasne sa črtá delenie článkov na krátke, väčšie a rozsiahle. Krátke sa skladajú z dvoch, troch viet, z väčších sa čitateľ dozvie čosi viac a rozsiahle zaberú pravidelne dve strany novín. U týchto sa právo na skracovanie článkov zásadne neuplatňuje. Delenie je zaujímavým trendom v tvorbe novín. Budúcnosť ukáže, či umiestňovanie článkov do tlačených novín podľa subjektívneho posudzovania ich veľkosti noviny vylepšuje, alebo zhoršuje.
    Viacero článkov Ivety Tóthovej bolo doplnených fotografiami redakcie. Je to tak trochu záhada, lebo na webovej stránke mesta má k článkom priložené množstvo vlastných fotografií, z ktorých vybrať tú najlepšiu nie je problém.
    Keď je núdza najvyššia pomoc internetu je asi najbližšia. K článku Celoplošný zákaz parkovania na chodníkoch na dvanástej strane je priložená fotografia z internetu. Vypožičanie fotografie k článku vnímam ako veľmi lacné riešenie. Bol problém prejsť zhruba 600 metrov od budovy mestského úradu a nafotiť cestu a chodník pred materskou školou?
    Za nešťastným rozhodnutím redakčnej rady, ak pravda ešte o obsahu novín tento orgán rozhoduje, považujem tajničku na 15. strane. Z môjho pohľadu by bol vhodnejší článok Ivety Tóthovej Janka Hrdlovičová z CDR Sereď bola ocenená ako osobnosť v oblasti sociálnej pomoci a starostlivosti o deti z 21. septembra 2023. Ľudí, ktorých starostlivosť o iných ocenilo Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR, sú hodní našej pozornosti.
    Bližšie vysvetlenie by potrebovala informácia zo siedmej strany novín:
    TIETO A ĎALŠIE ČLÁNKY V ŠIRŠOM ROZSAHU S FOTOGRAFIAMI NÁJDETE NA WEBE http://WWW.SEREDSKENOVINKY.SK Hľadal som, no články Príbehy, do ktorých vstúpili obľúbené platany a Ľadovňa. Čo s ňou bude ďalej?, som na stránke mesta nenašiel. Systém uverejniť články najprv na webovej stránke mesta a potom rozhodovať o ich umiestnení v tlačenej forme pani Slahučková zrušila. Komu tento nesystém vyhovuje, o tom nebudem špekulovať.
    …….
    Článok o J. Hrdlovičovej bol napokon v SN č. 7 uverejnený.

  7. „Doma ich mám štyri dni, no na webovej stránke ani 9. 10. 2023 mesta neboli“
    zaujimave, uz 8.11. poobede tu bol clanok o tom, ze uz su v archive. aj s odkazom na link.
    ale ty si ich v tvojom archive nemal.
    to sa naozaj nemas s kym doma bavit?
    kup si zvieratko. (ale plysove, nech netrpi)

  8. Anonym 9. novembra 2023, 10:24 !
    Nečítaš s porozumením. Seredské novinky č. 6 som mal doma už štyri dni, ale ani 9. 10. 2023 na webovej stránke neboli. Toto píšem o októbrových novinách.
    V článku Seredské novinky nájdete aj v archíve písala pani Slahučková o SN č. 7. Tie už v archíve toho 8. 11. 2023 samozrejme boli.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované