back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Bezpečnostná situácia vynútila prerušiť leteckú linku Tel Aviv – Piešťany o mesiac skôr

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj |MM|  Mimoriadna bezpečnostná situácia nedovoľuje uskutočniť plánované lety medzi Tel Avivom a Piešťanmi. Spojenie, ktoré malo fungovať do polovice novembra 2023 a pokračovať vo februári 2024, je nateraz prerušené.

Trnavský samosprávny kraj a Krajská organizácie cestovného ruchu Trnavský kraj v pondelok 9. októbra informovali o zrušení letu, ktorý bol naplánovaný na 11. októbra. Nasledovala okamžitá snaha o bezpečný návrat turistov zo Slovenska i z Izraela späť do vlasti prostredníctvom komerčných liniek, ale aj vládneho špeciálu. Vďaka koordinácii s Riaditeľstvom krízového manažmentu Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a Veľvyslanectvom SR v Tel Avive pomohli repatriačné lety slovenským pútnikom, ktorí sa v čase vypuknutia konfliktu nachádzali v Izraeli, ale aj kúpeľným hosťom z tejto blízkovýchodnej krajiny, ktorí sa liečili v piešťanských kúpeľoch.

„Slováci, ktorí boli počas nebezpečného konfliktu v Izraeli sú už doma na Slovenku, a rovnako sa do svojej krajiny vrátili aj turisti z Izraela, ktorí tu trávili dovolenku. Naša koordinácia s Riaditeľstvom krízového manažmentu Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, Veľvyslanectvom SR v Tel Avive a ďalších zainteresovaných bola účinná. V tejto chvíli musíme reagovať na celosvetovú situácia, a preto sme sa s naším izraelským partnerom dohodli na prerušení pravidelného leteckého spojenia, ktoré bolo naplánované do polovice novembra. Priame letecké spojenie Tel Aviv – Piešťany – Tel Aviv sme tento rok úspešne naštartovali, no aktuálne je pre nás prioritou bezpečnosť,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Letecká linka Tel Aviv – Piešťany – Tel Aviv bola spustená 10. mája 2023, aby dovolenkárom z Izraela umožnila pohodlné cestovanie do ich obľúbenej destinácie – piešťanských kúpeľov. Lietadlá smerujúce z ekonomického centra tejto blízkovýchodnej krajiny pristávali v kúpeľnom meste každú stredu večer. Vďaka tomu bol využitý potenciál malého medzinárodného letiska, ktorého majoritným akcionárom je Trnavský samosprávny kraj.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované