back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Židia a ich povolania v Galante – prednáška vo Vlastivednom múzeu v Galante

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

VM Galanta |MM| Vlastivedné múzeum v Galante v spolupráci s neinvestičným fondom Pro Renovatione pripravuje prednášku s názvom Židia a ich povolania v Galante v podaní miestneho historika Juraja Pekaroviča, na ktoré Vás a Vašich blízkych srdečne pozývame. Program sa uskutoční 19. októbra 2023, vo štvrtok od 18:00. 

Židovské obyvateľstvo tvorilo značnú časť obyvateľstva Galanty. V medzivojnovom období ich počet dosiahol až 30%. Prednáška Juraja Pekaroviča sa venuje ich povolaniam, obchodníkom a živnostníkom židovského pôvodu od konca 19. storočia po štyridsiate roky 20. storočia. Prdnáška bude obohatená dobovými fotografiami a vtedajšími reklamami.

Jazyk prednášky je slovenský. Vstup je voľný.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. A dáke fotečky alebo články ako sa toto etnikum správalo k domácemu obyvatelstvu pred vojnou nebudú … historiu píše ten kto víťazí …

  2. …a citaj kym to nezmazu, a keby na teba prisli, tak ta odjebu…
    kriste, to vas kokonov niekto vyraba?
    vy tupohlave nacisticke kurwy.
    ale o tom sa nemoze pisat.

  3. Lajo pekne napísané ! Ale nenapísal si to celé ! Myslíš že tí vyvolení sú dnes iní ? Ale kdeže ! Robia ešte väčšie zlo ale tentoraz sa maskujú aby sa na nich nemohlo ukázať prstom a aby si blbečkovia ako ten nadomnou ničoho nevšimli ! Že,slniečkom osvietená ovečka ?

  4. ty idiot, to, ze doma si davate serble na hlavu je tvoja vec.
    ale preco tym obtazujes ostatnych ?

  5. Niekto je na ulici,za mesiac na tvojom dvore,za týždeň pred dverami,ráno v byte… Kopnes ho do rity,vybijes mu zuby…si extrémista,netolerantny,proti všetkému a musíš byť potrestaný.

  6. Vyborne Lajo,aj L.Stur vo svojich basnach hanil zidov,ktovie preco?preco ich Stalin vyvrazdil 2mil.preco ich Hitler vyvrazdil 6mil,preco ich nenavidi arabsky svet? PRECO?kde bude chyba?

  7. Zidovski spoluobcania boli a su hodnotnou sucastou nasej spolocnosti. Ja co poznam Zidov, tak vsetko to su mili zlati ludia. Tito ludia z Galanty konflikt na Blizkom vychode nesposobili. Treba rozlisovat medzi judaizmom a sionizmom. Problemom na Blizkom vychode je tvrdohlavy sionizmus. Nie mierumilovny judaizmus nasich spoluobcanov.

  8. ale toto by si nasim tupym nackom musel nakreslit.
    tito, ked vidia ,,nosateho,, zacinaju hajlovat a objednavaju plyn.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované