back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

91 ročná seniorka vyhodila tisíce eur cez balkón falošnému policajtovi. Nepoznáte tohto pána?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prezídium PZ SR |MM| Už niekoľko dní pravidelne informujeme verejnosť o náraste počtu prípadov podvodov na senioroch, ktoré sa vyznačujú rovnakými legendami a rovnakým MODUS OPERANDI. Tieto prípady sa pre seniorov končia veľmi smutne – podvodníci ich pripravia o celoživotné úspory.

O tých prípadoch bratislavskí krajskí policajti informujú verejnosť prostredníctvom tlačových správ, príspevkov na sociálnych sieťach, ale nakoľko týchto prípadov neubúda, je nevyhnutné aby sa informácie dostali k seniorom aj prostredníctvom ich rodinných príslušníkov!

Preto v tejto súvislosti apelujeme práve na nich – rozprávajte sa so svojimi seniormi o týchto podvodoch a upozornite ich na nasledovné preventívne rady:

✅aby telefonický rozhovor s neznámou osobou, ktorá im oznámi, že ich príbuzný mal dopravnú nehodu, prípadne sa vydávajú za príbuzného, IHNEĎ ukončili a informácie si overili u svojich blízkych, ktorým dôverujú
✅aby nevyberali svoje finančné úspory pre cudzie osoby zo svojich účtov a nedávali peniaze osobám, ktoré nepoznajú,
✅aby v týchto prípadoch, alebo aj v iných prípadoch, kedy majú podozrenie z podvodného konania, ihneď kontaktovali Policajný zbor na čísle 158.

Policajti druhého bratislavského okresu vyšetrujú okolnosti ďalšieho podvodu, ktorého obeťou sa stala osoba vyššieho veku. V tomto prípade sa jednalo o 91-ročnú seniorku, ktorú telefonicky kontaktoval podvodník s legendou – policajt od dvoch levov. Ten jej uviedol že jej syn spôsobil dopravnú nehodu, pri ktorej utrpel zranenia malý chlapec. V rámci „mimosúdneho“ vyrovnania sa od seniorky požadoval vydanie finančnej hotovosti, čo seniorka aj spravila a do igelitky vložila 7.000,- Eur. Igelitku následne vyhodila v zmysle inštrukcii z balkóna. Až následne sa dozvedela, že sa stala obeťou podvodníka.

V tejto súvislosti pátrame po totožnosti neznámeho muža na kamerovom zázname. Ten by svojimi vedomosťami mohol napomôcť pri objasnení tohto trestného činu.
Preto sa obraciame na verejnosť, aby v prípade akýchkoľvek informácií vedúcich k stotožneniu osoby na videu, sa obrátili políciu na bezplatnom čísle 158 prípadne tak urobili formou súkromnej správy na Polícia SR – Bratislavský kraj.

- Článok pokračuje pod reklamou -

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Keď je nesvojprávna a pritom aj jebnutá tak načo sú jej peniaze . Ak nebudú jebnutí ľudia, tak nebudú ani podvodníci.

  2. teraz si ukazal co je taraba zac – tupy nebetycny ko.ot. a ty tiez.
    a to, ze si aj je.nuty si pisat ani nemusel.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované