back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Naše detské ihriská: ak práve neobnovujeme, tak opravujeme a meníme

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Miriam Klottonová, odd. životného prostredia a údržby mesta Sereď /  Sezóna najaktívnejšieho využívania detských ihrísk sa jeseňou bude pomaličky končiť a aj tento rok od jari bol veľmi aktívny v neustálych opravách a údržbách. Pravidelne realizujeme údržbu spočívajúcu v doplnení či doťahovaní skrutiek, dopĺnaní matiek, v dopĺnaní sypkým materiálom povrch tlmiaci pád pod závesnými hojdačkami a lezeckými stenami tak, aby sa znížila výška voľného pádu podľa noriem, či výmena basketbalových obručí a sietí.

Okrem tohto sa vo veľkej miere opravujú poškodenia spôsobené prevažne nevhodným užívaním prvku, kedy je po prvku skákané, kedy je prvok zaťažený viacerými deťmi, dokonca viacerými deťmi staršími ako 12 rokov.

Detské ihriská sú určené pre deti od 2 do 12 rokov, v prípade lezeckých stien do 14 rokov. Pre staršie deti sú určené športoviská ako scatepark, workout či fitness prvky rôzneho prevedenia vo viacerých častiach mesta.

Týmto vyzývame deti staršie ako 12 rokov, aby nevyužívali, a tým neničili prvky pre maličkých a rešpektovali tak prevádzkový poriadok detského ihriska, ktorý je dostupný k nahliadnutiu v priestranstve každého ihriska. Rešpektovaním prevádzkového poriadku nemusí dochádzať k fyzickému poškodeniu prvkov ako napr.:

– ihrisko Fándlyho – rozobraté ručné úchyty (a pravdepodobne odhodené) na pružinovej hojdačke, či do strán rozkmitaná  4-miestna preklápacia hojdačka;

– ihrisko Cukrovarská  odtrhnutý pružinový dvojkoník, ktorý je upevnený betónom;

- Článok pokračuje pod reklamou -

– ihrisko Garbiarska – vytrhnutá a odhodená drevená zábrana zo zábradlia;

– ihrisko Legionárska vnútroblok a ihrisko Pažiná – zlomená ochranná ohrádka na reťazových hojdačkách pre deti do 3 rokov. Tieto boli vymenené za nové;

– ihrisko Žihadielko na Spádovej – odtrhnuté dosky zábradlia, čo je často „obľúbenou zábavou“;

– na ihrisku Mlynárska a A. Hlinku boli vymenené dve zlomené šmyklávky za nové;

– na športoviskách boli z fitness prvkov odstránené grafity;

– na scateparku na U rampe a L rampe boli opravené praskliny a obnovený náter;

– na viacerých ihriskách čistené info tabule prevádzkového poriadku od grafitov a popiskov, alebo ich opätovná montáž po ich odtrhnutí.

Buďme prosím  navzájom všímaví a chráňme si, čo nám má slúžiť a najmä robiť radosť našim deťom.  Nech nemajú  dôvod na smutné očká pri pohľade na odtrhnutú hojdačku,  zlomenú  šmyklávku, alebo hanlivé kresby na lezeckých stenách.

zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované