back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Polícia hovorí STOP radikalizácii medzi deťmi. Chceme bezpečné školy

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prezídium PZ SR |MM|  Nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí dnes čelíme útokom na mäkké ciele, teda miesta s vyšším výskytom osôb, ktoré sa paradoxne vyznačujú nízkou mierou ochrany a zabezpečenia.

Ide o školy, nákupné centrá, nemocnice či trhoviská.

Medzi deťmi bohužiaľ narastá agresia, násilie a radikalizácia. To všetko sú bohužiaľ negatívne aspekty sociálnych sietí a virtuálneho priestoru.

POLÍCIA HOVORÍ STOP

Policajný zbor prijíma opatrenia, ktorými chce prispieť k ochrane bezpečnosti škôl a poukázať na to, ako si sama škola má zvýšiť úroveň svojej bezpečnosti.

Zámerom polície je navýšiť počet preventistov, ktorí v rámci edukácie budú navštevovať školy a hovoriť o dôsledkoch protiprávneho konania. Komunikácia s deťmi je to najdôležitejšie.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Protiteroristická centrála NAKA zároveň pripravila pre pedagógov metodický materiál so všeobecnými princípmi odolnosti školy voči radikalizácii detí a mládeže.

„Našim zámerom je zapojiť príslušníka Policajného zboru priamo do diania školy, pričom každé školské zariadenie bude mať vytvorenú komunikačnú dvojičku policajt a vedúci pedagogický pracovník školy. Cieľom je, aby sme škole ukázali jej objektívne a subjektívne stránky bezpečnosti, čo chceme docieliť bezpečnostným auditom a zároveň byť pravidelne informovaný o bezpečnostnej situácii na škole“, ozrejmil prezident Policajného zboru, plk. JUDr. Štefan Hamran.

„Bezpečnostný audit na školách sa uskutočnuje formou dotazníka, ktorý sme zostavovali s tímom zloženým z rezortných a mimorezortných odborníkov, napríklad z Akadémie PZ, ministerstva školstva, vedy a výskumu SR a Žilinskej univerzity“, doplnil viceprezident PZ plk. JUDr. Damián Imre.

Viac informácií zaznelo na tlačovej konferencii:
https://fb.watch/nl9gAXsipL/

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Šikana tiež robí svoje. Sám som to zažil. A verte mi šikanovanému koľko krát prepne a má chuť zlikvidovať tých čo mu to robia. Našťastie ja som bol iná povaha a riešil som to inak a potom si ma moji rovesníci začali vážiť za to aký som. Nuž niekto to neustojí a sú z toho brutálne činy, bohužiaľ ktoré sa končia aj tragédiou. Mali by sme sa viac rešpektovať a vážiť si jeden druhého. Hlavne sa nesmiať za to že je niekto iný, alebo má nejaký hendikep.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Aktuality

Sponzorované